Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Πολιτική και Ιατρική Διαχείριση πανδημίας.


Recommended Posts

Δυστυχώς θα δείτε ότι τις επόμενες μέρες θα κοντράρουμε στα ίσα την Ιταλία.. Το πρόβλημα έχει να κάνει στην ανοργανωσιά του κράτους που αν αυξηθούν τα κρούσματα όχι κρεβάτια θα έχει σε ΜΕΘ η ΜΑΦ ούτε ράντζο στο προαύλιο θα υπάρχει.. και τη κουλτούρα του Ελληναρα "δε θα τη πατήσω εγώ.." 

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι η αισχροκερδια πολλών που μου κάνει εντύπωση γιατί κανείς από τους αρμόδιους δεν αναφέρει.. 

Πουλάνε τις μάσκες προς 1,50 με 3 ευρώ τη μια.. Τη στιγμή που  πουλάει ο εμπορος στο φαρμακειο προς 2 ευρώ το κουτί με τις 50..άλλοι προμηθευτές χονδρικής που ξέρω κρατάνε στις αποθήκες τις μάσκες για να δημιουργήσουν εικονικη έλλειψη.. 

Τα εργοστάσια στις γειτονικές χωρες επίσης ξεσαλώσαν και ζητάνε 10 με 15 ευρώ το κουτί.. Κοινώς 0.20 με 0.25 τη μια μάσκα.. Όταν πριν ή τιμή ήταν 19 ευρώ η κούτα με 50 κουτιά.. 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η κατασταση ειναι πολυ πιο σοβαρη απο οσο παρουσιάζεται και ο ολος χειρισμός απο τους αρμόδιους φορείς, για κλαματα.

στο λεωφορείο του Churching ηταν καμια 25ρα απο αμαλιαδογαςτουνη, 4 Ζακυνθινοί και 10+ Πατρινοί.

27/2 γυρισανε. 28/2 εμφανισε τα πρωτα συμπτωματα ο καθηγητης (ο πρωτος διαπιστωμένης, ο 66χρονος που ειναι πλεον διασωληνωμενος στο ριο), 01/3 πηγε εκει στο κεντρο υγειας της αμαλιαδας, ο θεός να το κανει νοςοκομειο, με συμπτωματα του covid, αλλα ο ΕΟΔΥ ειπε στους γιατρους: κλάιν μάιν, δεν εχει παει σε χωρα υψηλου κινδυνου. ηρθε στο ριο την επομενη, οπου τον ειχαν μια μερα χυμα στην παθολογικη, με αλλους ασθενεις,  πριν διαγνωσθει επισημα στις 3/3 (χρονιαρα μερα).

4 μερες, οι εκδρομεις ηταν αμεριμνοι και γιορταζαν το τριημερο, στο ριο νοσοκομοι και ασθενεις μιλαγαν με τον τυπο για τους αγιους τοπους, ο, διαςημος πλεον παπας, λειτουργούσε κανονικα στη Γαστούνη, κλπ.

απο την τεταρτη ψαχνονται να δουν που ειναι ο καθενας και με ποιους εχει ερθει σε επαφη. το μισο προσωπικο του ριου ειναι σε καραντινα. το ριο στην ουςια εχει κλεισει και δεχεται μονο περιστατικα covid. ειναι παρα πολλα τα ατομα που ήρθαν σε επαφή με τους... χατζηδες της εκδρομής και κυκλοφορούν χωρις περιορισμούς και γενικως η λογικη  ειναι...μην το πολυ λεμε οσοι υποψιαζόμαστε επαφή. μονο οσοι εχουν συμπτώματα

 απο πεμπτη εκλεισαν καθε είδους εκπαιδευτήρια, γυμναστήρια, θέατρα,  σινεμά, κλπ, αλλα λειτουργουν δημόσιες υπηρεσίες,τραπεζες, ενω ο δεσπότης καλεί τον κοσμο να παει στους χαιρετισμούς και στη λειτουργια της Ορθοδοξίας. οι μαζικές συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ, ακτοπλοϊα, κλπ) γινονται σαν να μην τρεχει. τπτ.

Link to comment
Share on other sites

εχουμε τον πρωτο νεκρο στην  Ελλαδα. προκειται για τον συνταξιουχο εκπαιδευτικο, που ηταν ο πρωτος που διαγνωστηκε με τη νοσο.(απο το group της εκδρομης). εφυγε στο Ριο τα ξημερωματα.

η εκτιμηση των ειδικων συνεργατων του Υπουργειου Υγειας, ειναι οτι η νοσος θα ειναι σε πληρη εξαρση στην Ελλαδα, σε 3-4 εβδομαδες απο σημερα (το Πασχα). σε ολες τις συζητησεις και συνεντευξεις χτες, αυτο αφηναν να εννοηθει. Ειναι και ενας απο τους λογους που ο πρωθυπουργος εκανε το διαγγελμα χτες, για να επισημανει τα αυτονοητα.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, polmyt said:

Παλι καλα να λεμε

Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, το "πάλι καλά". Απαιτείται αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων εκ μέρους του ΕΟΔΥ/επαγγελματιών υγείας/λοιπών εμπλεκομένων και προσωπική υπευθυνότητα. Ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος όχι λόγω της ισχυρής λοιμογόνου δράσης του, αλλά επειδή μεταδίδεται ευκολότερα από τους μέχρι τώρα γνωστούς ιούς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μ απαντάτε και οι 2. Ας πουμε οτι εχει κατέβει Αθηναιος για μια δουλεια 2 εβδομάδων στη Σικινο που πρεπει να τελειωςει και κόβουν τα καράβια , κόβουν και τα ξενοδοχεία Ξαναλέω πως θα γυρίσει και πο θα μείνει .

πρεπει να δείξει το ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ το πριν και το λογο που κατέβηκε ;;

Link to comment
Share on other sites

Ολα με καλη θέληση μπορούν να γίνουν .

Μπορουν αυτοί που ταξιδεύουν να υποβάλλουν κάποια δικαιολογητικά οπως αυτα που προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης . Επίσης απο Σιξινο που δεν ειναι μολυσμένη περιοχή προς Αθηνα να μην υπαρχει θέμα . Το αντίθετο ομως ειναι το προβλημα .

Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ιταλία ήταν οτι απο μολυσμένες περιοχές γινόταν μεταφορά πληθυσμού σε καθαρές περιοχές και γενικεύτηκε η κατάσταση με αποτέλεσμα να ξεφύγει απο κάθε έλεγχο . 

κι αν ξέφυγε στην Ιταλία με καλύτερες υποδομές σκεφτείτε τι εχει να γινει αν εμφανιστούν πολλα κρούσματα σε Πάρο Νάξο Τήνο κλπ με τα υπόγειο δη κέντρα υγείας για να μην πούμε για Δονουσα Σικινο η Αναφη. Θα μιλάμε για σύγχρονες σπιναλογκες
 

Οπως είπε κι ο proud Ionian εδω έχουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ,Πρωτοφανή στα χρονικά θα έλεγα εγω ,  κλείνουν ολα , εταιρείες επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους να δουλεύουν απο το σπίτι , δημόσιες υπηρεσίες αναστέλλουν τις συναλλαγές με τους πολίτες κι οτι μπορούν να γίνουν γίνονται ηλεκτρονικά , το να παει κάποιος την δεδομένη στιγμή να ασπρίσει την μάντρα των ενοικιαζομένων δωματίων του στη σικινο ενοψη θερινής σεζόν που δεν θα έρθει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο το θεωρώ παράλογο . 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Να μου στείλει μνμ.. έχω ρουμ του λετ στη ζούλα στη τριπλή τιμή.. 

Η λογική για πέντε ανθρώπους που θα ξεμεινουν να μολυνω και ισως να σκοτώσω πολλαπλάσιους δεν έχει υπόβαθρο.. Σε όλες τις καταστάσεις έκτακτου ανάγκης(πόλεμοι, φυσικές καταστροφές, πανδημίες) υπάρχουν παράπλευρες απώλειες τι να κάνουμε.. 

Στη τελική και να μη βρει μέσο για νησί με συγκοινωνία κάποιος θα βρεθεί να τον φιλοξενήσει.. Στο κάτω κάτω σύμφωνα με το σενάριο σου ήταν 2 εβδομάδες για δουλειά εκεί άρα έχει και τις ανάλογες επαφές.. Τώρα αν πήγε προχτές κακό του κεφαλιού του.. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, maniac said:

..Ποια είναι η απάντηση του κράτους ..... νομίζω ότι πρέπει η κυβέρνηση να πάρει ποιο δραστικά μέτρα στον ιδιωτικό τομέα και πόσο μάλλον στην ναυτιλία 

 

Το "Κράτος" φαίνεται ότι έστω και με το ζόρι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Την στιγμή όμως που μικρομάγαζα (πχ κουρεία/κομμωτήρια) ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πχ Gallerie de Beaute) κλείνουν αυτοβούλως ή ένας ολόκληρος Κλάδος (Φαρμακοβιομηχανία)  έχει αποσύρει από την αγορά τους πάντες πλην της εφοδιαστικής αλυσσίδας και για όλους τους υπόλοιπους εφαρμόζει ουσιαστικά τηλε-εργασία*, δεν είναι ώρα και η Ακτοπλοϊα να πάρει τις δικές της αποφάσεις και να τις εισηγηθεί; Είναι τώρα η στιγμή να μετράνε ακόμα πόσες περισσότερες καμπίνες πούλησε η Κοινοπραξία από τον Grimaldi στα Χανιά;  Ή μήπως είναι δύσκολο να βρούν consultancy;

Οι αποφάσεις όλες έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, αλλά εκτός ότι δεν γίνεται αλλιώς, ήδη πολλοί τις υφίστανται και στην Ελλάδα. Δεν γίνεται άλλοι να (νομίζουν ότι ίσως) το περάσουν αβρόχοις ποσί.

*Ισχύει και για άλλους, πχ Ασφαλιστικές, Συνεδριακές, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι στην εφοδιαστική αλυσίδα να εντάσσονται ναυπηγεία και σχετικές εργασίες 

Πέρα από εστίαση μερικούς υπαλλήλους σούπερ μάρκετ ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί 

Ας μείνουν τα καράβια για ανεφοδιασμό των νησιών που δεν έχουν άλλο τρόπο, γιατί εγώ προσωπικά πιστεύω τι να κουβαλάει40 φορτηγά με οδηγούς τι να κουβαλάει 200 άτομα ΑΝ κάποιος το έχει θα εξαπλωθεί είτε κουβαλάς 200 είτε 40 και πόσο μάλλον μέσα σε ένα βαπόρι 

Για μένα ναυπηγεία και τα λοιπά πρέπει να κλείσουν εχθές μέχρι να περάσει και αυτό 

 

Edited by maniac
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Captain_Nionios said:

Ειδα το Δημαρχο Αμοργου να κανει εκκληση ωστε να μην κατεβαινει κοσμος ασκοπα στο νησι, γιατι εχει ενα υποστελεχωμενο μικρο κεντρο υγειας.
 

Διάβαζα ακριβώς το ίδιο και από το δήμαρχο της Αστυπάλαιας. Είναι τρομακτική η απερισκεψία ορισμένων που γυρνάνε στα χωριά τους θεωρώντας ότι θα κάνουν διακοπές αντί για καραντίνα. Όταν δε τα χωριά τους βρίσκονται σε νησιά με υποστελεχωμένα έως ανύπαρκτα κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία κλπ δεν καταλαβαίνουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τους ντόπιους (κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους) αλλά και τους ίδιους τους τους εαυτούς αφού η διακομιδή από εκεί σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο είναι ακόμα πιο δύσκολη

 

8 hours ago, MILTIADIS said:

Διοτι ακουω για γκρουπακια Ελληνων που περασαν το τριημερο που μας περασε στν Κων/πολη,ακουω για σωριδον επαναπατρισμους Ελληνων απο την Αγγλια(κ οχι μονο)που ολοι ξερουμε τι γινεται εκει με ανταλλαγμα 14 μερες σε καραντινα(ψαξε βρες τους)και διαφορα αλλα τετοια μικρα κ χαριτωμενα..

Πραγματικα ενω το κρατος γενικα,για πρωτη ισως φορα,κινειται πολυ οργανωμενα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο δειχνει τοσο μεγαλη ελαστικοτητα στις πυλες εισοδου της χωρας που θα πρεπε να ειναι οι πρωτες που θα κλεισουν.Και δεν αναφερομαι στη διακινηση εμπορευματων παρα μονο στη διακινηση ατομων.

Ενώ συμφωνώ με τη λογική του Μιλτιάδη και βλέπω και γω από το ΗΒ που μένω πολλούς Έλληνες να γυρίζουν όπως όπως στην Ελλάδα για αυτό το διάστημα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Εδώ πέρασε τόσος καιρός για να κλείσουν τα σύνορα με τις χώρες εκτός ΕΕ, το οποίο για μένα είναι μια τρύπα στο νερό. Το πιο εξωφρενικό παράδειγμα ήταν ένας συνάδελφος ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένεια του προχτές το πρωί και σήμερα ανέβαζε φωτογραφίες από "καφεδάκι στην παραλία" Ούτε καραντίνα, ούτε τίποτα.  

Link to comment
Share on other sites

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ: ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Quote

Την ένδειξη «Επείγουσα» έφερε η επιστολή που έστειλε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Με αυτήν ζητά την απαγόρευση μετακινήσεων προς το νησί, για όσο διάστημα είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει την λήψη έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου.
«Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι΄αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς», επισημαίνει στο ethnos.gr ο κ. Τζούμας και προσθέτει: «εξαιρούμε την μεταφορά προϊόντων και την μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας».

Σημειώνεται πως η Σκιάθος έχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Βόλο και τα άλλα νησιά των Σποράδων, καθώς και πέντε πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Αθήνα. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως αλλοδαποί, κυρίως από την Αγγλία, αλλά και αλλού, που διατηρούν σπίτια στο νησί του Παπαδιαμάντη, έχουν μετακομίσει σε αυτά, φοβούμενοι για πιθανή εξάπλωση του κορονοϊού στις πατρίδες τους. Τις προηγούμενες μέρες έφτασαν και δύο Ιταλοί επιχειρηματίες από το Μιλάνο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να νοικιάσουν κατάστημα, αλλά μόλις έγινε γνωστή η άφιξή τους, έχουν τεθεί από τις υγειονομικές αρχές σε καραντίνα και παραμένουν στην πανσιόν που τους φιλοξενεί.

«Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο», αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου, ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Ο κ. Τζούμας δέχεται καθημερινά παράπονα από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι έχουν έρθει σε απόγνωση λόγω των απανωτών ακυρώσεων στις κρατήσεις. Συνιστά ψυχραιμία και υπομονή, ενώ έχει ανασταλεί και η επιθετική πολιτική της δημοτικής αρχής στο εξωτερικό για την προσέλκυση τουριστών. «Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες! Δεν φοβόμαστε – προστατευόμαστε ! Μένουμε σπίτι ! Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν περάσει η κρίση», τονίζει ο δήμαρχος.

Μαρία Ριτζαλέου/ethnos.gr

Πηγή:Skiathoslife.gr

Edited by Thanasis aek
Link to comment
Share on other sites

νεαρος κρητικος που δουλευε στη ζυριχη (μαθαμε τι δουλεια του @MILTIADIS:P),  ισχυριζεται οτι επεστρεψε στο νησι μεσω βενιζελου και καζαντζακης, χωρις ελεγχο

oσο για το group της Κωνσταντινουπολης, πηγε για... συνεδριες yoga

Link to comment
Share on other sites

YΓ: δεν ειναι μονο τα νησια που εχετε αναφερει και το εχουν δημοσιοποιησει, αλλα και αλλα που ζητουν παρασκηνιακα να κοπουν οι αεροπορικες πτησεις και τα πλοια να μεταφερουν μονο φορτηγα, μονιμους κατοικους και εργαζομενους που σχετιζονται με την αντιμετωπιση της πανδημιας (πχ. ο χωρικος αντιπεριφερειαρχης και ο βουλευτης κεφαλληνιας και ιθακης, βασιζομενοι στο οτι δεν υπαρχει στα νησια καταγεγραμμενο κρουσμα, ζητουν επιμονα να μπει περιορισμος στις μετακινησεις απο και προς τα νησια).

στην ιθακη ο επαρχος καλει μεσω fb οσους ερχονται στο νησι, ειτε απο την υπολοιπη ελλαδα, ειτε απο το εξωτερικο, να τηρουν τον 14μερο κατ οικον περιορισμο, αλλιως θα τους αναφερει στο αστυνομικο τμημα.

πολλοι μεγαλυτεροι ανθρωποι, νιωθουν πιο ασφαλεις να ειναι στο νησι ή στο χωριο, παρα σε μια μεγαλη πολη. αν βεβαια αρρωστησεις στο χωριο ή στο μικρονησι, ειδικα αυτη την εποχη της πανδημιας, την εβαψες.

υπαρχουν επισης πολλοι νεωτεροι (νεοι καθε ηλικιας), που βρηκαν ευκαιρια για διακοπες στο σπιτι στο νησι. πανε για να ειναι μακρυα απο τα αστικα κεντρα και συμπεριφερονται σαν να ειναι αυγουστος.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και τα airbnb, και οι τιμές είναι αρκετά χαμηλά...

Οπότε πάει κανείς με 10-15 ευρώ τη βραδιά σε νησί, delivery είναι ανοιχτά όπως και super market, και κάνει - με τον τρόπο που σκέφτονται αυτοί -ζωάρα.....

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

31 τα επιβεβαιωμενα σημερινα κρουσματα στη χωρα μας που δειχνει αναλογικα με αλλα Ευρωπαικα κρατη να στεκει καλυτερα και τα μετρα να δουλευουν. Αμειωτη τραγωδια στην Ιταλια που μέσα σε ενα 24ωρο ειχε 475 θανατους!

Link to comment
Share on other sites

οντως ακομη δεν εχει ξεφυγει η κατασταση. περα απο την ιταλια που ειναι το ακραιο αντιπαραδειγμα, ο οτι η πανδημια εξελιχθηκε πρωτα σε αλλες ευρωπαϊκες χωρες, δινει στον κρατικο μηχανισμο τη δυνατοτητα να παρει καποια μετρα που απεδωσαν αλλου, νωριτερα

ο επικεφαλης της επιτροπης των λοιμοξιολογων που επιβλεπουν τη διαχειριση της κρισης, ο (συμπαθης) Σωτηρης Τσιορδας, εκτιμα οτι τα πραγματικα κρουσματα στην Ελλαδα πρεπει να ειναι μεταξυ 2.000 και 3.000.

η εκτιμηση αυτη ειναι στατιστικη, με βαση την πορεια σε αλλες χωρες. 418 ειναι τα διαπιστωμενα κρουσματα, αλλα οσο εξελισσεται η πανδημια, θα ανακοινωνονται μονο τα σοβαρα κρουσματα και οσα εχουν αναγκη νοσηλειας.

γενικως ειναι ανθρωπος που δινει πειστικες εξηγησεις, χωρις υπερβολες και ωραιοποιησεις, αλλα και χωρις να δραματοποιει τα πραγματα περισσοτερο απο οσο ειναι ηδη.

οσο για τα νησια που λεγαμε πιο πανω,  ο ενας μετα τον αλλο οι νησιωτικοι δημοι ζητουν να διακοπουν οι μετακινησεις προς τα νησια των μη μονιμων κατοικων, ενω και ο σ.τσιορδας εχει κανει σχετικες συστασεις (παιζουν δηλωσεις του πολλα νησιωτικα ειδησεογραφικα  sites)

η καθημερινη σε ρεπορταζ της αναφερει τα σεναρια που εξεταζονται για τις ακτοπλοϊκες συνδεσεις. ειτε ναυλωση απο το δημοσιο, ειτε επιδοτηση υπο μορφη αγονης, ειτε επιταξη, ο κοινος παρονομαστης ειναι μειωση του αριθμου και της συχνοτητας των δρομολογιων, μονο για να καλυπτονται οι αναγκες ανεφοδιασμου και οι απολυτως απαραιτητες μετακινησεις των μονιμων κατοικων.

 

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που τα κρούσματα είναι λίγα σχετικά και μάλλον (δεν είμαι ειδικός) σωστά εκτιμά ο Τσιόδρας ότι είναι πολύ περισσότερα είναι ότι πλέον το τεστ για τον ιό γίνεται κατά προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Έχω ακούσει από δυο γνωστούς μου μέχρι στιγμής που έχουν εμφανίσει συμπτώματα ότι τους συμβούλευσαν από τον ΕΟΔΥ να κάτσουν σπίτι τους και να μην κάνουν το τεστ λόγω τρομακτικού φόρτου εργασίας στα ινστιτούτα ανάλυσης αποτελεσμάτων. 

Link to comment
Share on other sites

Καλα οτι τα κρουσματα ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που ανακοινωνονται ως αποτελεσματα των τεστ ειναι βεβαιο. Αλλα φανταζομαι ισχυει σε ολες τις χωρες αυτο. Ο αριθμος των απωλειων σε εμας αναλογικα με το πληθυσμο ειναι μικρος και μακαρι να παραμεινει ετσι. Σε μια δημοκρατική χωρα εναποκειται και στην ευσυνειδησία των πολιτων. ΔΕν είμαστε Κινα που οι αρχες σε επιαναν με απόχη μολις εβγαινες  απο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Από αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 06:00 μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα μπορούν να ταξιδεύουν με τα πλοία.

Η επιστροφή απ' τα νησιά όμως θα επιτρέπεται και για τους απλούς επιβάτες.

Το πάνε σιγά σιγά μέχρι να φτάσουμε από βδομάδα στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων. Προσωπικά πιστεύω πως αποτελεί ένα μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης με αρκετά μικρή αποτελεσματικότητα. Απ' την άλλη μεριά, πόσο μυαλό θέλει να καταλάβουν ότι με αυτό που κάνουν, αποκόπτουν-απομονώνουν τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα (ιδιαίτερα αυτάπου βρίσκονται στο στόμα του λύκου); Δηλαδή, είναι λύση στην Σάμο να μην φεύγει κανείς απ' το νησί, να μην έρχεται κανείς στο νησί και να υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για νταλίκες με τρόφιμα; Δίνουν την ευκαιρία της ζωής τους στους εξ ανατολών εχθρούς μας για να εφαρμόσουν τα βρώμικα επεκτατικά σχέδιά τους. Δεν το καταλαβαίνουν οι φωστήρες των Αθηνών που στο κάτω κάτω τους ενδιαφέρει να μην κηλιδωθεί η καριέρα τους και όχι και τόσο η υγεία μας;

Link to comment
Share on other sites

δεν εχει βαση αυτο το επιχειρημα.

θα πρεπει να αφησουν δηλαδη τους ανευθυνους να πηγαινουν να κανουν τουρισμο;

οι αιρετοι απο παρα πολλα νησια, ειδικα τα μικροτερα, εχουν ζητησει τη ληψη μετρων, ωστε να μην πηγαινουν εκει απο τα μεγαλα αστικα κεντρα και να φερονται σα να ειναι σε διακοπες σε τριτοκοσμικο τουριστικο παραδεισο, χωρις να τηρουν κανενα μετρο περιορισμου

ο ανεφοδιασμος των νησιων και οι μετακινησεις των μονιμων κατοικων θα επιτρεπονται.

απο ανατολικα εχουν κλεισει τα συνορα και δεν επιτρεπεται καμια προσεγγιση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...