Jump to content
Shipfriends

Ποιο γουστάρω περισσότερο; Μυτιλήνη ή Ροδάνθη;  

66 members have voted

  1. 1. Ποιο γουστάρω περισσότερο; Μυτιλήνη ή Ροδάνθη;


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 03/27/2021 at 09:59 PM

Recommended Posts

Έχω ταξιδέψει και με τα 2 και η ψήφος πάει στο ΡΟΔΑΝΘΗ! Πιο όμορφο σαν μετασκευή, πιο πολυτελείς εσωτερικοί χώροι. Καλοτάξιδα και τα 2 στα καλά τους χρόνια, όμως το ΡΟΔΑΝΘΗ για μένα ήταν ένα κλικ καλύτερο από το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

Ροδανθαρα. Άπειρα ταξίδια μαζί του για Δωδεκάνησα και Σαντορίνη (κυρίως στα τελευταία χρόνια του). Όμορφο πλοίο με ανοιχτές βαρδιολες,μεγάλα καταστρώματα ,πολύ ωραίο εσωτερικό για την εποχή του,πολύ καλή ταχύτητα (όταν ο καπταΜακης ήταν στα πάνω του το είχε αποδείξει) και πολύ καλές χωρητικότητες. 

Link to comment
Share on other sites

Ροδάνθη..
Έμπαινε στο λιμάνι και έτριζαν όλα τα παράθυρα του σπιτιού, ήξερες ότι είναι αυτό!
Ταξίδια οικογενειακώς για Πειραιά και στρωματσάδα στα σαλόνια, ωραίες εποχές. Απτα αγαπημένα μου σκαριά, μακάρι να ταξίδευε ακόμα..

Link to comment
Share on other sites

Μυτιλήνη, από τη αρχή ως το τέλος αξιοπρεπέστατο και συνεπές.

 Εκτόξευσε την εταιρεία του στα καλά της.

Πάλεψε για την εταιρεία του ακόμα και στα στερνά του όντας μοναχοβάπορο σε γραμμή πρωτοκλασάτη.

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να απαντήσεις διότι και και με τα δύο πλοία έχω κάνει πολλά, υπέροχα ταξίδια. Παρ'όλο ομως που έτυχα και στον καιρό της παρακμής του (μηχανικές βλάβες)

τελικά θα ψηφίσω Ροδάνθη.

Link to comment
Share on other sites

Θα ψηφίσω Μυτιλήνη γιατί με αυτό έχω κάνει πάρα πολλά και όμορφα ταξίδια. Με το Ροδάνθη δυστυχώς δεν έτυχε να ταξιδέψω επομένως δεν μπορώ να εκφέρω άποψη πέρα από αυτά που έχω διαβάσει και έχω δει από φωτογραφίες. Ωστόσο το Μυτιλήνη για εμένα παραμένει ένα από τα πολυτελέστερα πλοία που έχω μπει και σίγουρα το πλοίο με τη πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Για μένα από άποψη εσωτερικού έβαζε κάτω ακόμα και το νεότευκτο τότε Πάτμος που το ανταγωνίζονταν στη Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

τωρα ποια ξαδερφη:P να διαλεξουμε; το καλυτερο πλοιο της ΝΕΛ ή το καλυτερο πλοιο της GA;

ευκολη απαντηση. εχω ηδη ψηφισει:D;)

On 8/31/2011 at 11:37 PM, proud_ionian said:

ροδανθη δαγκωτο. το ταξιδεψα στα πρωτα του χρονια και πραγματικα ξεχωριζε απο τα υπολοιπα της εταιρειας(ασε που ειναι και η μεγαλη ξαδερφη :D). τολμω να πω οτι αδικηθηκε που το ειχε αυτη η εταιρεια στην ελλαδα. (και βεβαια ειναι χιλιες φορες πιο ομορφο απο το αδερφο του).

On 6/6/2010 at 2:00 AM, proud_ionian said:

μιας και απο οτι φαινεται, το επομενο δρομολογιο θα ειναι για την ντανα και το μεθεπομενο για το διαλυτηριο, να κανω μια αναδρομη στο πλοιο. μαζι του ταξιδεψα μονο μια φορα, τον μαιο του 1995. φυσαγε τοτε και σε ταχυτητα και σε ποιοτητα μεσα. οι αναμνησεις μου ειναι αμυδρες, αλλα ευχαριστες, δεν εχουν ομως καμια αξια 15 χρονια μετα. εκεινο που θυμαμαι με σιγουρια ειναι οτι εισεπρατε πολυ καλυτερα σχολια απο το μαρινα, εντυπωση που ειχα σχηματισει και εγω. τα καλυτερα σχολια ξεκινουσαν απο καθαρα θεματα καραβιου (ταξιδεμα, αισθηση αβερτοσυνης στο ροδανθη κλπ) και κατεληγαν στη χειροτερη συμπεριφορα πληρωματος και στο service του μαρινα (για το 95 μιλαω).

εννοειται με τα original χρωματα και το σινιαλο καταπλωρα.

το μυτιληνη δεν το ειχα ταξιδεψει. δεν μου αρεσε οπως διαμορφωθηκε μετα την μετασκευη. ουτε η νεα γεφυρα, ουτε τα παραπετα που καλυψαν τα ρελια, ουτε τα μπαλκονια που ηταν σαν να τους περισσεψαν και τα κολλησαν.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά έχουμε δυο πολύ αξιόλογα πλοία, το καθένα με τη δική του ομορφιά. 

Θα πω το Μυτιλήνη, για την πληρέστερη κατ’ εμέ μετασκευή του εξωτερικά (πλωριά μπαλκόνια, ρέλια, πρωτότυπα παράθυρα γέφυρας).

Ακόμα τη θυμάμαι την τελευταία χρονιά της να περνάει φωτισμένη το Ικάριο

Link to comment
Share on other sites

Να πω κι εγώ ότι ψήφισα Ροδάνθη γιατί είναι το μόνο από τα 2 που είχα ταξιδέψει και είχα άποψη εκ των έσω. Ήταν το 1999 για Κάλυμνο και ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα (τα Αγουδημόπλοια είχαν τότε τη χειρότερη φήμη στον πολύ κόσμο).

 

Link to comment
Share on other sites

Ροδανδη κ απο μενα γιατι ηταν ενα αρσενικο βαπορι με ωραιες βαπορισιες γραμμες!καμια σχεση με το Μυτιληνη που εχανε στη πλωρη κ στη πρυμνη με τις μετασκευες..

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία polls δεν είχα κάποια ολοκληρωμένη άποψη. Στις μινωικές μόνο στο Κνωσός παλάς το ορθόδοξο ταξίδεψα δυο φόρες πριν φύγει για την Ιταλία, ενώ στα Strintzis στο τσακ δεν πρόλαβα να ταξιδέψω . Όσο για το συγκεκριμένο poll, στο Μυτιλήνη μπήκα το 2006 με προορισμό τη Μυτιλήνη και στο Ροδάνθη πιθανό να ταξίδευα εκείνα τα χρόνια για Λέρο  αλλά δε θυμάμαι τίποτα. Το μόνο που έχω σαν ανάμνηση από το εσωτερικό πλοίου της GA θυμάμαι το Ανθή Μαρίνα με τις ζωγραφισμένες κουκέτες στις καμπίνες και κάτι σπασμένους καθρέφτες που πλαισίωναν κάποιες κολόνες στο μέρος που περιμέναμε να πάρουμε φαγητό (εστιατόριο μάλλον). Γενικά για την GA δεν είχα καθόλου καλή άποψη (για διάφορους λογούς). Τώρα μπορώ να πω ότι έχει φύγει η πολύ ξινίλα χάρη στα πολύ καλά λογία που περιγράφουν πολλοί εδώ μέσα, από τα πρώτα της χρονιά. Παρόλα αυτά , στο ψήφισμα αυτό θα εμπιστευτώ την άποψη των αρχαιότερων (!!!) συνταξιδιωτών μου. Τα λεγόμενα τους είναι ότι το Μυτιλήνη ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το Ροδάνθη. Δύστυχος όμως, δεν θυμούνται κάποια λεπτομέρεια ώστε να δικαιολογήσουν την άποψη τους.

Link to comment
Share on other sites

Στο Ροδάνθη η ψήφος μου εξαιτίας της μετασκευής που δέχτηκε, η οποία διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τις αυθεντικές γραμμές του. 

Link to comment
Share on other sites

Η ψήφος μου πάει στο Μυτιλήνη.

Θυμάμαι την μία και μοναδική ταξιδάρα που είχα κάνει με το Μυτιλήνη πίσω στο 2010 ένα βράδυ Αυγούστου . Ανέβασμα για Χίο με 8άρι και μάχη με τα κύματα , ενώ όλο το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί που φτάσαμε , βρισκόμουν στα καταστρώματα να με χτυπά ο αέρας και το αλάτι. Τι άλλο να ζητήσω ?  Ενδιάμεσα είχα κάνει και αρκετές γύρες το εσωτερικό του πλοίου και αυτό που σκεφτόμουν είναι πως για την εποχή του μια χαρά κρατιόταν. Τώρα δυστηχώς με το Ροδάνθη ποτέ δεν κατάφερα να ταξιδέψω , αφού από μικρός το ήθελα πολύ . Κάθε φορά που το έβλεπα στα 200άρια ή σε κάποια συνάντηση στο πέλαγος  η φαντασία μου ταξίδευε , όμως εν τέλει εγώ δεν τα κατάφερα . Σίγουρα όμως εξωτερικά ήταν πιο ωραίο από το Μυτιλήνη .  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...