Jump to content
Shipfriends

Το καλύτερο πλοίο της Ventouris Ferries


Tο καλύτερο πλοίο της Ventouris Ferries  

58 members have voted

  1. 1. Ποιο κατά τη γνώμη των Shipfriends είναι το καλύτερο πλοίο της Ventouris Ferries;

    • Polaris
    • Παναγία Τήνου
    • Πήγασος
    • Μπάρι Εξπρές
    • Rigel VIΙ

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 04/03/2021 at 08:59 PM

Recommended Posts

On 2/27/2021 at 8:28 PM, proud_ionian said:

Αιγαιο ταξαμε, Αιγαιο ερχεται:D

Παμε λοιπον σε μια εταιρια, η οποια διακριθηκε στο Αιγαιο στις δεκαετιες του 80 και του 90. Διακριθηκε επισης στην Αδριατικη απο τη δεκαετια του 70 και στο Ιονιο απο το 1960:) και στη θαλασσα της Ιρλανδιας, για μια δεκαετια.

 

Συνεχίζουμε με μια ακομη εταιρία η οποια διακριθηκε στην Αδριατικη και στο Αιγαιο και συνεχιζει σημερα να το παλευει εκτος Ελλάδας

Το καλυτερο πλοιο της Ventouris Ferries, κατα την κριση των Shipfriends παντα. 

Ποιο θεωρουμε, κατα την κρίση του καθενός μας, το καλυτερο πλοιο της Ventouris Ferries, απο ολα τα πλοια που εχουν φορεσει το σινιαλο της. Δυνητικα υποψηφιο ειναι καθε πλοιο που δουλεψε για την εταιρια.

Ειδικα για το Βεντουραίϊκο, οπως και τια τους Αγαπητους αργοτερα, προβληματιστηκαμε πως πρεπει να το παμε, μιας και οι οικογενειες μοιραστηκαν, βαπορια αλλαξαν σινιαλα κλπ. Θα το παμε ανα σινιαλο και ο καθενας επιλεγει κατα την κριση του. Ετσι και αλλιως και στις αλλες εταιριας ειχαμε πλοια που φορεσαν διαφορετικα σινιαλα.

Κατα τα γνωστα: 

Προτεινετε μεχρι πέντε πλοια, τα αδελφα χωριστα, καθε πλοιο μια ψηφος.

Ποστ με πάνω από 5 προτάσεις δεν θα προσμετρηθουν

(Μη βαζετε ολα τα αδελφα μαζι. Ειναι διαφορετικα πλοια. Οχι μονο εχουν διαφορετικη πορεια, αλλες γραμμες, αλλες βλαβες κλπ κλπ, αλλα ακομη και του κουτιου οταν ειναι, εχουν μικροδιαφορες που δεν ειναι ορατες. συνηθως τα πρωτα της σειρας με τα επομενα).

Στις 27.03, τα πεντε πρωτα θα μπουν σε ψηφοφορια ως τα μεσανυχτα της 03.4.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

1. Παναγία Τήνου.Δε χρειάζονται συστάσεις.

2. Polaris.Ο ηγέτης της Αδριατικής.Ένα πλοίο θρύλος,έφερε τρελά λεφτα στην εταιρεία του.

3.Πήγασος.Στις Δυτικές όταν ξεκινησε έκανε πάταγο.Το καλύτερο καράβι που πέρασε ποτέ από τη συγκεκριμένη γραμμή.

4.Rigel.Γιγάντωσε την εταιρεία,πλοίο εργάτης.

5.Rigel ii.Επιβλητικό,τεράστιο,ένα πλοίο που στο Αιγαίο θα μπορούσε να χτυπήσει γραμμές και να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε εταιρεία και γραμμή.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Polaris: θηρίο πραγματικό με πολλες καινοτομιες και πολυ μπροστα απο την εποχη του. 

Πηγασος: Γρηγορο και ομορφο πλοιο απο οπου και αν περασε αφησε καλο ονομα και μετα την ventouris εποχη. 

Rigel Ι: πανεμορφο βαπορι καημός που δεν το ειδαμε ποτε στην ακτοπλοια το βλεπουμε ομως συχνα στο αιγιο. 

Rigel vii: το δυνατο χαρτι της εταιριας 

 

Link to comment
Share on other sites

Polaris : οτι και να πούμε είναι λίγο για τον γίγαντα της Αδριατικής .Για μια 20ετια , μεσουράνησε και έδειξε ποιος είναι ο καλύτερος τύπος πλοίου για τις γραμμές του Ιταλικού Νότου . Όταν κάποιος αναφέρεται στην παραδοσιακή εταιρεία του Γιώργου του Βεντούρη , πάντα έχει σαν σημείο αναφοράς αυτό το βαπόρι.

Πάτρα Εξπρές : Το πρώτο της σειράς με το κράνος του πυροσβέστη και το πιο όμορφο , ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Γιώργου Βεντούρη . Παρότι δεν έμεινε πολλά χρόνια στα νερά μας έκλεψε καρδιές . 

Bari Express : αδελφό του Γεώργιος Εξπρές , ένα βελγικό όμορφο - καλλίγραμμο  σκαρί . Πρωταγωνίστησε στη Ραφήνα με εξαιρετική επιτυχία λόγω ταχύτητας και εξαιρετικής συμπεριφοράς στη θάλασσα . Στα στερνά του γύρισε όλες τις στρούγκες των Κυκλάδων με επιτυχία . 

Πηγασος : Με τα χρώματα της Ventouris Ferries και ειδικά προ μετασκευής , ήταν πανέμορφος και στην καλύτερη κατάσταση . Έφερε πιο κοντά τις Δυτικές κυκλαδες με τα 20αρια του και τα απευθείας δρομολόγια για Σιφνο - Μήλο . 

Παναγία Τήνου : Τα λόγια περιττεύουν  γι αυτό το πανέμορφο πλοίο το οποίο πρωταγωνίστησε στην πλέον ανταγωνιστική γραμμή της εποχής με την απίστευτη για τα τότε δεδομένα ,ταχύτητα του.

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Παναγια τηνου : τι να λέμε τώρα. Θρύλος του Αιγαίου 

Πολαρις :Βαπόραρος με τα όλα του,αλλά το πρόδωσαν οι μηχανές του  

Αθενς εξπρες : κακομουτσουνο αλλά πρεπει να είχε τά περισσότεραχρόνια στην εταιρία μετά το πολαρις

πηγασος :Θα λεγα και η Ιταλίδα του Αιγαίου μιας και δε το χορταινεις να το κοιτάς απ ολες τις γωνιές ;).Πολύ καλό όνομα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχει απασχολήσει σχεδόν καθόλου (εξαιρείται το καλοκαιρινό φετος)

Link to comment
Share on other sites

1)Polaris (Το φαβορί για μένα)

2)Rigel II (Επιβλητικό σκαρί,με ξεκάθαρα σκανδιναβικές επιρροές μέσα-έξω)

3)Rigel VII (Το JDM του Βεντούρη:P.Να ήταν λιιιιιγο πιο όμορφο πλώρα και θα το έβαζα πρώτο)

4)Πήγασος (Θα κυλήσουν δάκρυα όταν θα φύγει για απέναντι. ΘΡΥΛΟΣ)

5)VENUS (Επίσης επιβλητικό με τις μεγάλες βαρδιόλες του,αλλά και ιδανικό για τη γραμμή που εξυπηρετούσε. Οι φορτηγατζήδες παρακαλούσαν,ίσως και να βοηθούσαν σε κάνα βαψιματάκι για να επανέλθει γρήγορα στα δρομολόγιά του:P)

 

Μακάρι το πρώτο και το τελευταίο να υπήρχαν ακόμα,να βλέπαμε κάνα visor εν λειτουργία στο ελλάντα του 182..εε 2021. 

Link to comment
Share on other sites

1) Athens, 23 σεζόν με την εταιρία, Ελάχιστα προβλήματα ΜΗΔΕΝ ζημιές, σταθερό, καλό στον καιρό, βολικό για τον κόσμο του και τους επιβάτες. Ήρθε το 87 και στάθηκε μέχρι το 2010.

2) Polaris, βαπόρι του 2000 που ήρθε στην Αδριατική από το 1992, με πρωτοποριακά συστήματά που το έκαναν πολύ χρηστικό, αποτέλεσε βαπόρι σταθμό και για την εταιρία αλλά όπως αποδείχτηκε έστω και αργά έδειξε το δρόμο για τους υπόλοιπους. Χωρίς αυτό ίσως είχαμε χαιρετίσει το σινιάλο...

3) Rigel 7, συνολικά το καλύτερο βαπόρι της εταιρίας, έχει πολυτέλεια, καλή χωρητικότητα, καλό γκαράζ, καλές μηχανές, καλη ταχύτητα, γενικά σαν σύνολο φαίνεται να είναι ότι πιο δυνατό είχε η εταιρία ποτέ.

4) Rigel 2, ξαναεβαλε την εταιρία και πάλι σε καλό δρόμο, αρκετά αξιόλογο βαπόρι (αν και η πλώρη του είναι λίγο χάλια :D), ήρθε προσεγμένο και παραμένει έτσι και στη γραμμή που είναι μπορεί να παίξει μπάλα όπως θέλει. 

5) Πηγασος, ξαναέφερε την εταιρία στον Πειραιά, πεντακάθαρο, χωρίς καμία πολυτέλεια έφερε στη γραμμή αυτό που έλειπε, συνέπεια, ταχύτητα, σωστή εξυπηρέτηση. πανέμορφο άσπρο με τα μπλε γράμματα.

Link to comment
Share on other sites

  • POLARIS: Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το είδα. Πιτσιρίκι στην Πάτρα, με το visor ανοιχτό και η όψη του προκαλούσε δέος. Σχεδιαστικά το θεωρούσα πολύ μπροστά από την πραγματική του ηλικία ακόμα και στα τελευταία του. Ειδικά όταν το έβλεπες από πλώρα. Αξιώθηκα και το ταξίδεψα πολλά χρόνια μετά, σε ταξίδι που πιστεύω ότι ο καθένας που ασχολείται με το άθλημα θα ήθελε να έχει κάνει. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά κρίνοντας από το τι ταξιδεύει ακόμα το σωτήριο έτος 2021, πραγματικά πιστεύω πως αυτό μαζί με 2-3 ακόμα από τα 90s ενδεχομένως να μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα. 
  • VENUS / SIREN: Για κάποιο λόγο αυτό το βαπόρι μου άρεσε πάρα πολύ εξωτερικά. Ειδικά στα πρώτα του χρόνια, άσπρο και με τα μεγάλα σινιάλα. Αξιώθηκα επίσης και ταξίδεψα μαζί του αρκετά χρόνια μετά και θυμάμαι την απορία μου όταν είδα τον όγκο φορτηγών που το περίμενε στο Bari για το που θα χωρέσουν. Δεν του το'χα όμως τα σκούπισε όλα.

Συγνώμη από τους συνασθενείς, αλλά μιλώντας για τη συγκεκριμένη εταιρία, θεωρώ πως ο,τι είχε έρθει πριν αλλά και ο,τι ήρθε μετά από τα δύο αυτά βαπόρια δεν ήταν άξιο να μπει σε 5άδα μαζί τους. Στα μάτια τα δικά μου, η διαφορά ήταν και παραμένει χαώδης ακόμα και σήμεραα. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η τύχη της εταιρίας χωρίς το POLARIS, όμως ξέρω ότι σίγουρα θα μιλούσαμε σε τελείως διαφορετική βάση αν τη χρονιά που έφυγε είχε έρθει ένα POLARIS του 2000.

Link to comment
Share on other sites

Θα γράψω 3

1. Πηγασος , το αγαπημένο μου πλοίο , όποτε ψηφος και από ...αναςτημενους 😛 Είναι και το μόνο που είχα ταξιδέψει από την εταιρεία , άψογο από κάθε άποψη για την εποχή του και τη γραμμή του 

2. Polaris , ανεβάσε επίπεδο την εταιρεία 

3. Rigel VII , το κερασάκι στη τούρτα. Πανέμορφο πλοίο 

Link to comment
Share on other sites

Τριάδα από μένα:

Polaris, πλοίο μπροστά από την εποχή του, κράτησε ζωντανή την εταιρεία σε εποχές δύσκολες.

Πήγασος, από τα καλύτερα ποστάλια της γενιάς του που είδαμε στο Αιγαίο. Και όμορφο.

Παναγία Τήνου, απλά θρύλος.

 

Link to comment
Share on other sites

Bari Express, άνοιξε ουσιαστικά μια πολύ πετυχημένη γραμμή και ήταν πανέμορφο

Polaris, η καλύτερη αγορά της εταιρείας 

Παναγία Τήνου, ο ιπτάμενος Ολλανδός

Rigel Vii, νέα αγορά,όμορφο πλοίο με δυνατότητες για Αιγαίο και Αδριατική

Venus, και αυτό μια πολύ επιτυχημένη αγορά

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1. Παναγία Τήνου

2. Πάτρα Εξπρές

3. Μπάρι Εξπρές

4. Polaris

Τώρα για το 5 ήμουν ανάμεσα σε Athens, Πήγασο και Rigel Ι.  Ωστόσο το 5. πάει στο Rigel I (να ψηφίσω και κάποιο που έχει ακόμα η εταιρεία)

Link to comment
Share on other sites

Polaris ανέκαθεν με εντυπωσίαζε, έβαζε άπειρα φορτηγά μέσα και αποτέλεσε στήριγμα για την εταιρεία του.

Rigel VII γιατί έφερε την αναβάθμιση στη γραμμή του

Πήγασος γιατί ήταν ένα εξαιρετικό πλοίο

Rigel I γιατί πάντα μου άρεσε και αποτελεί εργάτη για την εταιρεία του

 

Link to comment
Share on other sites

H εταιρια για μια δεκαπενταετια ηταν στους μεγαλους παικτες της αδριατικης. Ανεστησε το Bari, το οποιο δεν υπηρχε μετα την αποχωρηση των Ηπειρος του Πολεμη και επαιζε στα ισια την πανισχυρη τριαδα της Ancona (Μινωικες, ΑΝΕΚ, Στρίντζης). Έκαναν πλακα στις εταιριες του Brindisi (ΕΛΜΕΣ, Adriatica, Fragline), οτι οταν πλησιαζουν τα πλοια τους στο Brindisi, τα Βεντουραιϊκα εχουν ηδη ξεφορτωσει στο Bari

 

Μπάρι Εξπρές Έκανε την εκπληξη και καθιερωσε την εταιρια σε δυο γραμμες, στο Bari και στη Ραφηνα.

Patra Express Δεν εμεινε πολυ στην εταιρια, συνεβαλε ομως αποφασιστικα, στην εδραιωση της στην Αδριατικη. Μου αρεσε παρα πολυ εξωτερικα.

Athens Express (Athens σκετο τα τελευταια χρονια). Τα ειπε ο @Neptune και η αφεντια μου παλιοτερα.

Venus (Δεν υπαρχει Siren. Siren = Νήσος Κεφαλονιά:P). Τα εχουμε πει.

Polaris Επισης τα εχουμε πει

_____________________________________________

Lifetime Achievement:P στο σκετο Bari, λογω αγαπης για την πορταδα αυτη.

_____________________________________________

Χρυσο Βατομουρο, στα Grecia Express & Italia Express. Δεν υπαρχουν λογια:rolleyes:

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

On 3/20/2021 at 8:28 PM, proud_ionian said:

Στις 27.03, τα πεντε πρωτα θα μπουν σε ψηφοφορια ως τα μεσανυχτα της 03.4.

24.3 σημερα. δεν βλεπω να μας αρεσουν τα βεντουροπλοια:D

Link to comment
Share on other sites

1. Bari Express (από τις πρώτες ραφηνιώτικές μου αγάπες και η πλέον παντοτινή)

2. Παναγία Τήνου (το ταξίδεψα ομοίως ως παιδάκι πάνω- κάτω την ίδια εποχή με το Bari Express- κυριαρχεί λοιπόν στις 2 πρώτες μου επιλογές η νοσταλγία η παιδική)

3.  Πήγασος (Ομοίως το έχω ταξιδέψει και πραγματικά απήλαυσα ταξίδι προς Σποράδες πριν μια δεκαετία περίπου- και ας μην ήταν πια με τα ίδια σινιάλα- Εϊμαι σίγουρος ότι θα το λάτρευα και στις δυτικές Κυκλάδες εάν το ταξίδευα παλιότερα- πανέμορφο σκαρί)

4.  Polaris (Αυτό δεν το είχα ταξιδέψει, αλλά όποτε το έβλεπα πάντα με εντυπωσίαζε)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...