Jump to content
Shipfriends

Seatruck Point (IMO 9350666)


Recommended Posts

Δεν έχω βάλει καθόλου Seatruck στη gallerie όπως μόλις διαπίστωσα, ας ξεκινήσουμε με το Clipper Point που βλέπουμε εδώ καταφθανόμενο:D στο Algeciras πίσω στον Αύγουστο του 2016. Προφανώς και δεν είναι στην κανονική του γραμμή αλλά εμείς το πετύχαμε στο Στενό 5 χρόνια πρίν, όταν έκανε ναύλωση στην Inter Shipping(αν δεν με απατά η μνήμη μου) και δρομολόγια ανάμεσα στο Algeciras και την Tanger Med. Το πλοίο έχει ισπανική σύνδεση πάντως μια και έχει ναυπηγηθεί το 2008 στην Huelva(820) για λογαριασμό της Seatruck Ferries.

 

Είναι από τα roro που ακόμα και στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να δούμε(σε καμιά 30αριά χρόνια :D) μια και το μήκος του είναι 142 μέτρα, τα γραμμικά του μέτρα 1830 και η χωρητικότητά του είναι στα 120 κομμάτια, χαρακτηριστικά που δεν βρίσκει πια κανείς συχνά σε καινούρια πλοία που προκρίνουν την οικονομία της κλίμακας. Ο λόγος που έχει χτιστεί σε αυτές τις προδιαγραφές είναι γιατί είναι Heysham-max. Το Heysham είναι ένα λιμάνι στην Ιρλανδέζικη Θάλασσα, ανήκει στην αγγλική επαρχία του Lancaster με ιστορία αιώνων όσον αφορά τη σύνδεσή του με την Ιρλανδία. Πλήν όμως έχει φτάσει το όριο του μεγέθους του και κατά συνέπεια χρειάζεται πλοία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε μήκος και βύθισμα για να χωρέσουν στις αγκάλες του. Η Seatruck έχει γραμμές πρός το Heysham και από το Warrenpoint της Βορείου Ιρλανδίας αλλά και από το Δουβλίνο, σημάδι του πόσο στρατηγικό είναι το συγκεκριμένο λιμάνι που εξυπηρετεί και τη βόρειο Αγγλία αλλά και τη Σκωτία. Το Clipper Point κάνει δρομολόγια στο Dublin - Heysham αυτόν τον καιρό και εγώ περαίνω το μήνυμά μου με την πρυμνιά του άποψη και τους 2 καταπέλτες του. Παρεμπιπτόντως στους 14 κόμβους που το πάνε(πάει μέχρι και 22 νομίζω) η κατανάλωση πρέπει να πέφτει σε καμιά 20αριά τόνους το 24ωρο ή κάπου κοντά εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Seatruck Point (IMO 9350666)

Το πλοίο αυτές τις ημέρες κάνει δρομολόγια στη γραμμή Warrenpoint - Heysham, έχω την αίσθηση πως υπάρχει κάποιας μορφής περιοδική εναλλαγή των πλοίων στη συγκεκριμένη γραμμή. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική αλλαγή που έχει συντελεστεί και το αφορά. Σε αρμονία με την εταιρική ταυτότητα της Seatruck, έχει πάρει πια το όνομα Seatruck Point ήδη από το Δεκέμβριο του 2022. Με αυτό το όνομα το βλέπουμε κι εμείς να προχωρά πρός τα ενδότερα του Δουβλίνου το περασμένο καλοκαίρι. Παρεμπιπτόντως αν θέλει κανείς να παρακολουθήσει τα δρομολόγιά τους, η Seatruck έχει ένα πολύ πρακτικό απλικέσιο. Ειδικά από την πρυμνιά όψη βλέπει κανείς τις πληρότητες του. Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Seatruck από την Cobelfret, είχαμε και αλλαγή στα σινιάλα όπου πια δεσπόζει το C. Παραδόξως όμως δένει συμπαθητικά με τον υπόλοιπο χρωματισμό. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...