Jump to content
Shipfriends

Sweet Sixteen


Recommended Posts

Ladies and Gentlemen:)

Σαν σημερα πριν 16 χρονια, στις 03.03.2005, το Shipfriends σαλπαρε για το ταξιδι του, που συνεχιζεται μεχρι σημερα.

13 γουρληδες:P γραφτηκαν την 1η μερα (12 για την ακριβεια, μιας και ο ενας admin ειχε γραφτει οσο στηνοταν φορουμ).

κατα σειρα εγγραφης: @r2d2, @polmyt, @George, @Earl Granville, @Neptune, @Stratos, @gpan, @Nick the Greek, @Alcaeos, @Angelos, @proud_ionian, @c3po, @enas chiotis

Πρωτο ποστ, αυτο του @Angelos στα προβληματα, το οποιο εγινε πριν τον αποπλου, ενω πρωτο ποστ εν πλω, τουτο να του @Nick the Greek για το Ocean Trailer (το Νησος Ροδος ντε :P ). Tην επομενη γραφτηκε και το κλασσικο ανοιξαμε και σας περιμενουμε:D. Οσο και αν σας φανει απιστευτο^_^, το πρωτο ποστ για το κεφαλονια, εγινε... 53 μερες μετα, στις 25 Απριλιου.

Για να θυμηθουμε τοτε τι γινοταν:

Εξιμισι μηνες μετα την ολυμπιαδα, η κυβερνηση του Κωστα Καραμανλη κλεινει τον πρωτο χρονο στην εξουσια, ο Κωστης Στεφανοπουλος ετοιμαζεται να φυγει απο το προεδρικο μεγαρο, ο Μανωλης Κεφαλογιαννης μεγαλουργει στο ΥΕΝ, ενω λιγες εβδομαδες πριν, ειχε εκδοθει το Πρωτο Θεμα, στον αποηχο του πρωτου παραδικαστικου σκανδαλου.

Στα του χωρου μας τωρα, τα πλοια της Hellenic Seaways βαφονταν μπλε, ο Περικλης Παναγοπουλος ηταν ακομη στο τιμονι της Attica, η διαρχια Λασκαριδη Στριντζη, στο τιμονι της Hellenic Seaways, o Μανωλης ηταν μικρομετοχος στην ΑΝΕΚ, οι τοτε διοικησεις των Μινωικων, υποδεχονταν τον ενα μεγαλομετοχο μετα τον αλλο, το Νησος Μυκονος και το Highspeed 5 ηταν υπο ναυπηγηση, το Επτανησος εκοβε τα μαγουλα του, το Κεφαλονια μολις ειχε φορεσει τα χρωματα της Strintzis Ferries και ειχε αλλαξει αριστερο αξονα και προπελα, ενω τα αγαπημενα "νεοτευκτα" της αδριατικης και του αιγαιου εκλειναν πενταετια.

Και εμεις ποσο εχουμε αλλαξει αληθεια; Οι εικοσαρηδες κοντευουν τα 40 και εχουν οικογενειες, οι τριανταρηδες εγιναν τρελοπενηνταρηδες, ενω πολλοι νεοι φιλοι ειναι onboard, οι οποιοι τοτε παιζει να ειχαν και μονοψηφια ηλικια.

Η επιτυχια του Shipfriends και η αντοχη του στο χρονο, οφειλεται σε ολους μας, ειτε συμμετεχουμε εξ αρχης, ειτε ηρθαμε στην  πορεια, ειτε καποια στιγμη αλλαξαν οι προτεραιοτητες μας και απομακρυνθηκαμε.

Οσοι θελετε περισσοτερες ιστορικες λεπτομερειες, διαβαστε παλιοτερες επετειους.:)

Να ειμαστε καλα, να εχουμε υγεια και αντοχη, εμεις και οι ανθρωποι μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα στο shipfriends και στους shipfriends!

Ευχαριστουμε τους δημιουργους του για το στησιμο αυτου του ξεχωριστου διαδικτυακου καφενε(με την καλη εννοια το''καφενες'')καθως και για την ανοχη και αντοχη τους να μας παλευουν τοσα χρονια.^_^

Εγω μπηκα αργοτερα αλλα παντα επι Καραμανλη,Μαιο του 2009,οταν εγινε προεδρος ο Μανωλης που ανεφερε παραπανω ο proud στις Μινωικες(συμπτωσις,το ορκιζομαι :D )αλλα παρακολουθουσα το φορουμ σαν επισκεπτης απο τη γεννηση του.

Καλη συνεχεια με τη σοβαροτητα και ταυτοχρονα το χιουμορ που μας διακρινει.

Εις υγειαν!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια Πολλά στους απανταχού shipfriends, σε όσους ήρθαν και είναι ακόμα εδω, σε όσους ήρθαν και έφυγαν και σε όσους δεν ξέρουν ακόμα οτι θα καταλήξουν στους αλουέδες του βαποριού μας.

Εγώ έσκασα μύτη Ιούλιο του 2008, ένιωθα τις διακοπές στο πετσί μου, είχε κάτι παραπάνω από ΠΑΣΟΚ η εποχή :P κι ας ήταν ο Κωστάκης στο τιμόνι.

Έκτοτε περάσανε 13 χρόνια κι όμως το shipfriends απέδειξε οτι δεν χρειάζεται αθρόες επιδοτήσεις για να ταξιδεύει σε προορισμούς χωρίς έργο. Αρκεί που έχει φιλόξενο πλήρωμα, φοβερή κουζίνα και εξαιρετικούς χώρους να κάθεσαι και να εξερευνείς.

ΥΓ: έχουμε κάνει πολλά ταξίδια εδώ μέσα, νοερά και μη.

 

Και εις έτη πολλά!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά shipfriends!Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την συμμετοχή και παρέα εδώ μέσα.Η πρώτη ιστοσελίδα που ανοίγω στον ελεύθερο μου χρόνο είναι το shipfriends.

@proud_ionianΝομίζω πως έχω χρέος να θυμίσω,ότι την εποχή που δημιουργήθηκε το φόρουμ ο Μανούσης ήταν η ανερχόμενη δύναμη όλου του Αιγαίου :) Θα μετασκεύαζε το Θεσσαλονίκη και το Αγιάσου σε πολυτελή cruise ferry ενώ δωροδοκούσε υπουργούς.

Link to comment
Share on other sites

Χρονια μας πολλα. Να τα εκατοστησουμε και να ειμαστε καλα να σας ταλαιπωρουμε, να σας σβηνουμε quote οταν δεν κανετε reply.

Το Shipfriends ειναι η συνηθεια που εγινε λατρεια. Προσωπικα εχω δεν εχω κατι να γραψω θα διαβασω τουλαχιστον μια φορα καθε ωρα.

Οσο για τα υπολοιπα, ημουν νιος και γερασα 😋

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά κι από μένα, λοιπόν. Ναι, όταν δημιουργήθηκε το Shipfriends, εγώ όχι απλά είχα μονοψήφια ηλικία τότε, δεν είχα καν βαπτιστεί.:o:lol:

Βέβαια, το Shipfriends είναι το forum της καρδιάς μου. Μπορεί να γράφτηκα από το 2019, αλλά το παρακολουθώ από το 2012!!!

Ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου το forum μας να μεγαλώσει και να γίνει όλο και πιο γνωστό στον χώρο μας.

Link to comment
Share on other sites

Το 10 γράφτηκα, το 12 άρχισα να σας "πρήζω" 😛 η ομορφότερη παρέα εδω μέσα με πολύ αξιολογα άτομα και κυρίως καθόλου trolls (οχι τα νορβηγέζικα :P )

Συνεχίστε την καλή δουλειά ...αρκεί να πάει κάποια στιγμή για σκράπ το Κεφαλονιά και όχι ο Πήγασος :D

Link to comment
Share on other sites

Η βαρεμάρα της πρώτης καραντινας με ώθησε στο να ψάχνω πληροφοριες για διαφορά βαπόρια και με παρέπεμψε εδώ. Πραγματικά πολλα συγχαρητήρια για την οργάνωση που έχετε σαν forum και πως μπορούμε εμείς οι καραβολατρες να παμε να βρούμε τα παντα για την ακτοπλοΐα, την ναυτιλία κλπ. Χρόνια πολλα λοιπόν και ελπίζω η παρέα να μεγαλώσει ακόμα πιο πολυ

Link to comment
Share on other sites

Χρονια μας πολλα. 16 χρονια και συνεχιζουμε δυναμικα με το ιδιο κεφι οπως την πρωτη ημερα

Τα ιδανικα εχουν παρεμεινει τα ιδια απο την πρωτη στιγμη, κρατοντας ολα αυτα τα χρονια το φορουμ μακρια απο διαφημισεις και εμμεση ή αμεση εξαρτηση απο εταιριες κλπ. Ισως ειναι λιγο κουραστικο να το λεω σχεδον καθε χρονο, αλλα για μενα αυτη ειναι μια απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες του φορουμ ,ειδικα τα τελευταια χρονια που ενα ποστ,μια φωτογραφια, μια διαφημιση, με το αζημιωτο εχει γινει ο κανονας σε ολα τα πραγματα της ζωης μας

Οπως ειπε και ο @proud_ionian ολοι εχουν βαλει ενα λιθαρακι ολα αυτα τα χρονια στο φορουμ,ειτε με καθημερινη συμμετοχη ,ειτε απλα με ενα report ωστε να επισημανει κατι που δεν ειχαμε προσεξει.

Ενα μεγαλο ευχαριστω και για την συμμετοχη σας στην gallery,η οποια νομιζω οτι ειναι το καμαρι του site.

46100 φωτογραφιες πλεον , οι περισσοτερες σε πολυ καλη αναλυση και το πιο σημαντικο ,χωρις υδατογραφημα,επισης σε μια εποχη οπου το υδατογραφημα κινδυνευει να ειναι μεγαλυτερο απο το πλοιο.Ξερουμε οτι ο κανονας αυτος αποτρεπει αρκετους απο το να ανεβαζουν φωτο ,και ειναι σεβαστο, αλλα νομιζω οτι ολοι προτιμαμε  οταν βλεπεουμε να ανεβαινει μια φωτογραφια καθαρη αντι για 100 που το βαπορι δεν θα φαινεται.Θεωρω χωρις υπερβολη οτι ειναι μια απο τις καλυτερες ελληνικες gallery στο διαδικτυο.

19 hours ago, proud_ionian said:

πρωτο ποστ εν πλω, τουτο να του @Nick the Greek για το Ocean Trailer (το Νησος Ροδος ντε :P )

 

Μετα απο το ποδαρικο του @Nick the Greek ,θεωρω οτι δεν μπορει κανεις να τον κατηγορει για γκαντεμη :D :D

Καλα να ειμαστε ,και το πιο βασικο ,να εχουμε την υγεια μας ωστε να κανουμε αυτο που πραγματικα αγαπαμε

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Να τα εκατοστησουμε. Πραγματικα ειναι η συνηθεια που εγινε λατρεια που ειπε και ο neptune.Εκεινη την εποχη περιμενα πως και πως να βγει ο εφοπλιστης καθε αρχη του μηνα για να μαθω τα νεα της ακτοπλοιας και οταν ανακαλυψα το φορουμ πραγματικα σοκαρίστηκα. Μεχρι τοτε νομιζα οτι το κολλημα που ειχα με τα πλοια απο μικρος το ειχα φαει μονο εγω αλλα εδω μεσα ανακαλυψα πως ειμαστε πολλοί. 

Χρονια πολλα λοιπόν και συνεχιζουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να είμαι απο τα νεότερα μέλη του forum μα το παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια ως επισκέπτης.  Ομοίως και εγω είχα μονοψήφια ηλικία όταν δημιουργήθηκε το shipfriends. Πλέον δεν περνάει μερα ( η μήπως πρέπει να πω ωρα🤭) που να μην το επισκεφθώ 

Χρόνια πολλά λοιπόν στο πολυαγαπημενο μας forum!!!!

Να είμαστε όλοι μας καλα , με υγεία πρώτα απ όλα,  να το διατηρούμε και να το εξελίσσουμε για πολλά πολλά χρονια!!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά φιλαράκια μου, να προσέχετε τους εαυτούς σας και μην ξεχνάτε…

Τον χειμώνα ετούτο
άμα τον πηδήσαμε
Γι’ άλλα δέκα χρόνια
άιντε καθαρίσαμε

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά συντεκνοι !!! Τα χρόνια του επίτιμου να πάρει το κατάστημα πάντα με συνθήκες και καταστάσεις παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ . 
 

Υγεια πάνω απο όλα σε όλους !!!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια μας πολλά!!

3 χρόνια σχεδόν ειμαι εγγραμενος στη παρέα και πραγματικά μοιάζει πολύ λιγότερο!!

Ευχομαι να συνεχίσουμε έτσι πολλά χρόνια ακόμα καθώς χωρίς υπερβολή το φορουμ έχει γίνει σημειο αναφοράς για τους καραβολατρες 

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια μας πολλά και από εμένα! 

Εγώ λοιπόν μπήκα στην οικογένεια μετά τον πρώτο χρόνο και παρότι δεν είμαι πολύ ενεργός στο να γράφω, διαβάζω (σχεδόν) καθημερινά, τα πάντα όλα! Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν όλους που κρατάτε αυτό το σάιτ ζωντανό 16 χρόνια τώρα και γεμάτο ενδιαφέρουσες ιστορίες!

Στα επόμενα 16! 

Link to comment
Share on other sites

Υγεία σε όλους όντως, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον. Και σας ευχαριστούμε για την έμπρακτη αλλά και σιωπηλή υποστήριξη. Όσο για το τραγούδι της 16ης επετείου, προφανώς και δεν είναι ο Βασίλης ο Είδωλος που παρέθεσε παραπάνω ο Proud αλλά ο Neil Sedaka :D.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά στο αγαπημένο shipfriends! Δεν είναι τυχαίο τίποτα! Και φυσικά δεν είναι τυχαία η διάρκεια του στο χρόνο! Όσο πάει γίνεται και καλύτερο!

ας διαφωνούμε, ας «μαλώνουμε» κάποιες φορές. Το επίπεδο, οι πληροφορίες, οι όμορφες φωτό, η οργάνωση. Σε όλα ξεχωρίζει αυτός ο ιστότοπος! 
κι εγώ με τη σειρά μου σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πέρασαν δεκάξι χρόνια? Συνεχίζει πάντως να αποτελεί όαση μέσα στον ορυμαγδό του διαδικτύου. Έγκυρη και σωστή πληροφόρηση, ουσία, και πάνω απ΄ολα ωραίοι άνθρωποι, χαίρομαι πραγματικά που έχω γνωρίσει αρκετά από τα μέλη.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, να είστε όλοι και όλες καλά!

 

Link to comment
Share on other sites

Η αγάπη μας για τα πλοία δεν είναι μόνο για αυτά τα 16 χρόνια..

Ξεκίνησα ως έφηβος, (για να μην πω παιδί), πολλά χρόνια αργότερα βρήκα την στέγη μου στο Shipfriends, και επιτέλους δεν είχα αυτή την μοναξιά αφού γνώρισα και άλλους φίλους με το ίδιο πάθος!

Τώρα, μετά από τόσα χρόνια και αρκετές άσπρες τρίχες, είμαι ακόμα εδώ, μαζί με όλους σας και το ταξίδι συνεχίζετε..!

 Χρόνια μας πολλά!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θυμάμαι πως μπήκα στο...κλαμπ γύρω στο 2008, με πρώτο ποστ, για τι άλλο ; για το Θεότυφλο😋Αν μου έλεγε κανείς ότι τότε ότι το 2021 το καράβι αυτό θα εξακολουθούσε να υπάρχει θα γελούσα με την καρδιά μου. Τέλος πάντων! Μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και βελτιωνόμαστε.

Έτη πολλά, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους αφιερώνουν το χρόνο τους για τη δική μας τέρψη❤️💯 και στα 18 ελπίζω να μας επιτραπεί από το Χαρδαλιά η κατανάλωση αλκοόλ και όχι μόνο! 😋

Link to comment
Share on other sites

Αν και καινούργιο μέλος (εγγεγραφεις το 2020!) σας παρακολουθώ εδώ και 2 με 3 χρόνια περίπου τουλάχιστον. Μεγάάάαααλη λατρεία τα πλοία και τα θαλασσινά ταξίδια. Εύχομαι τα καλύτερα στην ιστοσελίδα και να περνάμε πάντα όμορφα μέσα σε αυτήν- και προπάντων να ταξιδεύουμε μέσα από αυτήν έστω και νοερά - ειδικά όταν δεν μπορούμε κανονικά 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...