Jump to content
Shipfriends

Fotiy Krylov (IMO 8613346)


Nick the Greek

Recommended Posts

On 2/3/2021 at 6:13 PM, Petros P said:

Στο λιμάνι του Πειραιά ήρθαν σήμερα η υπερσύγχρονη Ρωσικη φρεγάτα "(αρχι)Ναύαρχος Κασατόνοβ" (Admiral Flota Kasatonov στα ..ρωσικα) και το ρυμουλκο Nikolay Chiker το οποίο βλέπω πως κάποτε το διαχειριζοταν ο Τσαβλίρης ?

 

Η συγκεκριμένη φτιάξη, είχε ως εξής: όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ και άρχισαν να πωλούνται τα ασημικά, ο Τσαβλίρης ήρθε σε μια συμφωνία με τους Ρωσικό ΠΝ που ήλεγχε τα συγκεκριμένα πλοία για συνεκμετάλλευση στην αρχή του Fotiy Krylov και εν συνεχεία του Nikolay Chiker που τότε ήταν από τα μεγαλύτερα ρυμουλκά-ναυαγοσωστικά στον κόσμο. Οι Ρώσοι είχαν το hardware και ο Τσαβλίρης το εμπορικό know-how. Οπότε αν δεν με απατά η μνήμη μου, ενώ η πλοιοκτησία παρέμεινε Ρωσική και η σημαία Ρώσικη(στο Krylov είχε μπεί και Μάλτα), ο Τσαβλίρης ανέλαβε την εμπορική και επιχειρησιακή διαχείρηση, βάζοντας και ορισμένους δικούς του ανθρώπους επί των πλοίων. Η πληρωμή γινόταν με κάποιας μορφής διαμερισμού των κερδών(profit sharing).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Και όσο ξέρω απο συγγενή που είχε πάει σε κάποια operations ,λόγω των απιστευτων δυνατοτήτων του,που τελευταία ξεπέρασαν κάποια της ALP, τα λεφτά ήταν τρελά.

Αυτό που δεν ήξερα και δεν ήμουν σίγουρος ηταν το καθεστώς ιδιοκτησίας. Ευχαριστώ Νίκ .

 

Link to comment
Share on other sites

ειχε γινει και ενα... σκανδαλακι τοτε.

αρχικα ειχε ανακοινωθει η αγορα απο τον ομιλο τσαβλιρη και ειχε μετονομασθει σε Tsavliris Giant. 

Ηταν τα πρωτα μετακομμουνιστικα χρονια, οπου οι παλιοι αξιωματουχοι του καθεστωτος, προσπαθουσαν να προσαρμοσουν το χρηματισμο και τη διαφθορα στις νεες συνθηκες.

Αν θυμαμαι καλα το Krylov ειχε "πουληθει" εναντι εξευτελιστικου τιμηματος. Τα ατομα που ειχαν υπογραψει απο πλευρας Ρωσσικου Ναυτικου, δεν ειχαν τετοια εξουσιοδοτηση. Οταν πηραν χαμπαρι στη Μοσχα τι ειχε γινει, αρχισαν μια δικαστικη διαμαχη με τον Τσαβλιρη, η οποια εληξε με την αποδοχη απο τον ομιλο Τσαβλιρη οτι το πλοιο δεν του ανηκει, αλλα ανηκει στη Ρωσσικη Ομοσπονδια. Κατοπιν υπεγραφη η συμφωνια ναυλωσης/συνεκμεταλλευσης.

Οι παλιοτεροι θυμομαστε τα πανηγυρικα τευχη του Εφοπλιστη για το Tsavliris Giant και τα και μετα την προσπαθεια να προβληθει ανωδυνα η πραγματικοτητα ;) 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Από τα εντυπωσιακότερα ρυμουλκά σε παγκόσμιο επίπεδο με απίστευτες δυνατότητες γι αυτό και οι Ρώσοι αποφάσισαν να τα εκμεταλλευτούν ξανά αυτοί μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...