Jump to content
Shipfriends

Greenland (IMO 8222111)


Recommended Posts

Βρέθηκε η λύση του μυστηρίου, είτε με ναύλωση, είτε με αγορά(αυτό θα το μάθουμε εν καιρώ) πρόκειται στις 3 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει δρομολόγια από το Karasu της Τουρκίας για την Κονστάντζα της Ρουμανίας σε μια νέα γραμμή της Τουρκικής Sea Lines. Τα δρομολόγια θα είναι 3-4 την εβδομάδα με αναχωρήσεις στις 2300 τοπική ώρα από κάθε λιμάνι και διάρκεια ταξιδίου 12 ώρες.

 

Το πλοίο είναι χτισμένο το 1984 στη Rauma(284) σαν Oihonna για λογαριασμό της Finncarriers μέχρι το 2003 οπότε και πουλήθηκε σε εταιρεία με έδρα την Μεγάλη Βρεταννία, την Imperial Shipping στην οποία ανήκει ακόμη και σήμερα. Τότε μετονομάστηκε σε Vasaland και ακολούθησε μια 15ετία ναύλωσης στην Svenska Orient Linien. Φέρει 2 μηχανές Wartsila των 17,944 ίππων για υπηρεσιακή 17 κόμβων. Τα γραμμικά μέτρα φόρτωσης είναι 2,170 και η Sea Lines το διαφημίζει για χωρητικότητα 155 φορτηγών. Το πλοίο εξακολουθεί να φέρει σημαία Ηνωμένου Βασιλείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Δεν φτούρησε για πολυ η γραμμή, η εταιρεία τη δείχνει προσωρινά ανενεργή στον ιστότοπό της και το Vasaland επέστρεψε στη Μεσόγειο. Μάλιστα αμέσως βρήκε δουλειά μια και το βλέπω σε δρομολόγια ανάμεσα στη Μασσαλία και την Τυνησία.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έφυγε από τη Γένοβα με άλλο όνομα και σημαία. Ονομάζεται πια Greenland και στην πρύμη του κυματίζει η σημαία του Αγίου Κίτς και Νέβις. Παρά το Greenland όμως, δεν πάει στο βορρά αλλά κατευθύνεται πρός το Κανάλι του Σουέζ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πλοίο βρίσκεται εδώ και καμία εβδομάδα στη ράδα του Khor Fakkan, των ΗνωμένωνΕ ΑραβικώνΕ ΕμιράτωνΕ :D. Δεν φαίνεται να πηγαίνει για κόψιμο μια και πλοιοκτήτης είναι η SAMC ή αλλιώς Salem Al Makrani Cargo Co, εταιρεία από την οποία έχουν περάσει και άλλα πρώην ελληνικά φέρρυ στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Το πλοίο έχει μεταφερθεί εντός λιμένος στο Dubai, κάπου εκεί που βρισκόταν κάποτε και το Εξπρές Σαντορίνη. Εμείς ας το δούμε σε μια συνάντηση μαζί του στη Βαλτική, όταν αυτό λεγόταν ακόμη Vasaland και ανήκε στην SOL.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...