Jump to content
Shipfriends

Blue Star Paros (IMO 9241774)


Recommended Posts

Το Blue Star Paros εδώ και αρκετή ώρα , κόβει βόλτες βόρεια της Αμοργού  καθώς οι νοτιοδυτικοί κυματισμοί στην περιοχή δυσκόλευαν την παραμονή του πλοίου στα Κατάπολα . 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Και με μια πρόταση για δημιουργία λιμανιού στο συγκεκριμένο σημείο.. 

 

Γνώμη μου, επειδή είμαι από εκεί, δεν πρόκειται να προχωρήσει μια τέτοια πρόταση...

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Ήμουνα στο χθεσινό δρομολόγιο. Δυσκολεύτηκε πολύ να δέσει τόσο στα Κατάπολα οσο και στα Κουφονήσια.. Πάντως μέγας μάγκας ο πλοίαρχος που ειδικά στα Κατάπολα ακολούθησε φοβερή τακτική για να προσεγγίσει μπαίνοντας σε εναν χορό με τον άνεμο..

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ -Ο/Γ Blue Star Paros στη Σχοινούσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειἀ – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Σχοινούσας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Κουφονησίου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση έξι (06) επιβάτες, δύο (02) φορτηγά  και ένα Ι.Χ.Ε., που θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
18 hours ago, JohnTinos said:

Δεν κατάφερε να δέσει το πλοίο στην Τήνο στην επιστροφή του για Πειραιά 

Δεν κατάφερε να δέσει το πλοίο στην Τήνο στην επιστροφή του για Πειραιά 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο φαίνεται να δυσκολεύεται στην  Σαντορίνη . Από τις 18:30 προσπαθεί να δέσει .

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Paros στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα – Νάξο – Πάρο – Πειραιά, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από το λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, παρατηρήθηκε η εμπλοκή της δεξιάς άγκυρας στον πυθμένα και η αδυναμία ανάκτησής της, με αποτέλεσμα την αποκοπή της.

Άμεσα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λ/Χ Θήρας διενήργησαν επιθεώρηση επί του πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκε η απώλεια της άγκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του, με τριάντα πέντε (35) επιβάτες, δεκαεπτά (17) Ι.Χ.Ε. οχήματα και τρία (03) δίκυκλα οχήματα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Μια που το αναφέραμε ας θυμηθούμε πως είχαν έρθει τα δύο αδελφά όταν ήταν νεότευκτα.Η μεγάλη αίθουσα στην αριστερή μεριά του deck 6ATS3 δεν ήταν αεροπορικά καθίσματα.Κοντά στα παράθυρα υπήρχαν πολύ όμορφα τραπεζοκαθισματα .Το αξιοσημείωτο είναι πως τα δύο αδελφά είχαν εστιατόριο ala carte και βρισκόταν στην εσωτερική μεριά της αίθουσας ATS3 που αναφέρατε με τα πολλά αεροπορικά.Το εστιατόριο ala carte συνδεόταν με τη κουζίνα των goodys.Είχε περιμετρικά κάτι μαύρους καναπέδες που οι οποίοι είχαν μεγάλη ζήτηση από τους απλούς επιβάτες οικονομικής.Τύφλα να έχει ο Θεόφιλος.Στο deck 6 δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο.Στο deck 7 οι πρυμνιές καμπίνες γκρεμίστηκαν και δημιουργήθηκαν οι 2 μικρές αίθουσες αεροπορικών μία σε κάθε πλευρά.Πρύμα το κατάστρωμα επεκτάθηκε μερικά μέτρα. Θυμίζομαι τις συνθήκες πρωτοκόλλου που έχουμε ζήσει στα συγκεκριμένα αδελφά.Τα έχουμε πει και στο παρελθόν.Απλά αυτές οι καταστάσεις έδωσαν αφορμή να μας έρθει το Δήλος με το εντυπωσιακό πρωτόκολλο των 2400 επιβατών.

 

Tip σε όσους ταξιδέψουν με τα δύο αδελφά.Τέρμα πλώρα και αριστερά στο deck 7 μετά τις καμπίνες υπάρχει ένα μαγικό :) κλιμακοστάσιο που σε βγάζει στο σαλόνι διακεκριμένης.Και ας έχεις εισιτήριο οικονομικής.Το κλιμακοστάσιο αυτό βέβαια καταλήγει στο γκαράζ.Όλα αυτά που ανέφερα φαίνονται εδώ.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε νιώθω.Σε συνθήκες πρωτοκόλλου την έχω πέσει και στο μεσαίο κλιμακοστάσιο και οι διερχόμενοι να σε πατάνε. Άλλη μία καλή θέση να καθίσεις σε συνθήκες πρωτοκόλλου είναι στα αεροπορικά πριν τη διακεκριμένη,πίσω πίσω σε καρέκλα.Εκεί δεν έχει αεροπορικό κάθισμα και κάθεσαι σε καρέκλα αλλά έχεις παράθυρο.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλα βαζουν βαλιτσες εκει

Παντως σε καλοκαιρινες καταστασεις 2 χρονιες ειχαν ανοιξει τις πορτες πισω απο το αιθριο στη κοντρα γεφυρα κ καθοσουν μεχρι κ τη τσιμινιερα κ αποφορτιζοταν λιγο ο συνωστισμος στα deck

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα το πλοίο κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του από το λιμάνι της Μυκόνου και ενώ φυσούσαν άνεμοι 7 μποφόρ δυσκολεύτηκε με την άγκυρα του η οποία είχε μπλέξει. Μετά από μερικές μανούβρες γύρω από τον άξονα του και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση αναχώρησε για την επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...