Jump to content
Shipfriends

Blue Star Paros (IMO 9241774)


Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ λέω να δώσουμε λίγη αγάπη στο Blue Star Paros μετά τις τελευταίες του περιπέτειες και να το δούμε εδώ σε μια μανούβρα του Ηλία Βερβενιώτη στη Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Πάντα γρήγορη η μανούβρα του, παρατηρήστε εδώ τσίτα τα προσανάποδα και το πλοίο που αρχίζει να γυρνά. Κλασσικό το πλάγιασμα του, είτε με το Ιθάκη, είτε όπως εδώ με το Πάρος, και μετά φούντο η αριστερή. Κάτι που μου αρέσει στον συγκεκριμένο πλοίαρχο είναι πως κατά τις προσεγγίσεις του στα νησιά σφυρά και μάλιστα έντονα όπως γινόταν παλιότερα. Αναχώρηση στις 1415 για Τήνο - Σύρο - Πειραιά, παίρνουμε πάνω την άγκυρα και πάμε

Link to comment
Share on other sites

On 7/14/2018 at 12:02 AM, margaritis24 said:

Παρακολουθωντας απο αρχες του καλοκαιριου εχω παρατηρηση οτι ταξιδευει με 21.5 knts σταθερα κ στα πρωινα αλλα κ στα βραδυνα που εχει καθυστερηση κ θα επρεπε να το ανοιξουν για να προλαβουν

Μετα τα τελευταια γεγονοτα παρατηρησα οτι το πλοιο ταξιδευει πανω απο τους 22 κομβους μετα την δεξαμενη ενω μεχρι προχτες σταθερα κοντα στους 21.5 κ ας ειχε καθυστερησει οπως το καλοκαιρι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Τρεις φωτογραφιες απο προσεγγιση του στην υπεροχη Καρπαθο, στις 15/11/2017.

Ενα απο τα πιο ομορφα ταξιδια που εχω κανει.

Καρπαθος-Ροδος-Συμη-Κως-Καλυμνος-Λερος-Λειψοι-Πατμος-Πειραιας.

 

 

 

 

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Αυτή την ώρα το πλοίο επιστρέφει από το δεξαμενισμο του στα ναυπηγεία της Χαλκίδας. Και μετά από πολύ καιρό ξεμπουκώνει με 23,5. Ταχύτητες που έχουμε πολυ καιρό να δούμε από τα αδελφά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΣΤο καράβι σήμερα ερχόμενο από παροναξια Κ μικρές Κυκλάδες, γινοταν το αδιαχωρητο. Επισης τους καβους τους έδεσαν μέλη του πληρώματος και όχι οι καβοδετες του πειραια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Paros στη Σάμο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, πρωινές ώρες σήμερα, από Αξιωματικό του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PAROS', για περιστατικό τραυματισμού μίας επιβάτιδος, κατά τη διαδικασία αποβίβασής της στο λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ενώ βρισκόταν στην κυλιόμενη κλίμακα, τραυμάτισε τον αγκώνα του αριστερού της χεριού. Λόγω της μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον λιμένα Καρλοβασίου, η τραυματισμένη επιβάτιδα αποβιβάστηκε στον λιμένα Βαθέος ν. Σάμου όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έτυχε να είμαι στο λιμάνι πριν λίγο και παρατήρησα πως το πλοίο πέρασε τα φανάρια με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Το επιβεβαίωσα και από το ais όπου το έδειχνε με 15,3  knots έως και τα παλάτια. 

 

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αν θυμάμαι καλά ή υπήρχε άλλος εξαιρετικός λόγος; ξέρει κάποιος; 

Link to comment
Share on other sites

Πάντα τα μικρά blue star μπαίνουν με πολύ δρόμο στο λιμάνι, πράγμα που μου έχει κάνει και εμενα εντύπωση καθώς υπάρχει περιορισμός ταχύτητας μέσα στο λιμάνι αν θυμάμαι καλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Paros στη Σχοινούσα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα Αμοργού, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σχοινούσας και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Σχοινούσας έξι (06) επιβάτες και ένα (01) Φ/Γ όχημα, που προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...