Jump to content
Shipfriends

Blue Star Paros (IMO 9241774)


Recommended Posts

  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ο καιρος πρεπει να ειναι αυτη την στιγμη πανω απο 9 μποφορ το πλοιο συναντα δυσκολιες στο λιμανι της ναξου,εχει ιδη κανει 3 προσπαθειες αποτυχημενες κ παει για 4η.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το βαπορι αποψε κατεβαινει απο Πειραια με μειωμενη ταχυτητα,σε ολη την διαδρομη δεν επιασε πανω απο 19,5 μιλακια με αποτελεσμα να εχει μαζεψει ιδη μια μιση ωρα καθυστεριση.Δεν ακουσα για καποια βλαβη κ αυτο με βαζει σε σκεψεις οτι μαλλον για οικονομια καυσιμων προκειτε!

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή μετά τη Νάξο και τώρα στην επιστροφή άρχισε να πηγαίνει με τις κανονικές του ταχύτητες..αλλά τώρα είδα ότι το Ιθάκη πάει για Σύρο επίσης με μειωμένη ταχύτητα. Τι συμβαίνει, επιδημία μειωμένων ταχυτήτων?

Link to comment
Share on other sites

Και χωρίς αντίστοιχη προσαρμογή των ωραρίων και μάλιστα οι επιβάτες να το μαθαίνουν εν πλώ? Δε νομίζω. Είναι μεν κακή η οικονομική κατάσταση της ακτοπλοίας, αλλά δε νομίζω ότι έχουμε φθάσει ακόμα σε αυτό το σημείο.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έκανε τις ίδιες ώρες για τη Σύρο αλλά πλοία τα έλεγαν σκυλοπνίχτες, τώρα στο βωμό της κρίσης όλα επιτρέπονται!! Τουλάχιστον στα παλιά πλοία το έλεγαν ότι κάνει τόση ώρα, τώρα το λένε όταν είσαι μέσα και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς!!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το μέτρο αυτό δε θα είναι συνεχές, αλλά θα εξαρτάται απο την κίνηση της ημέρας;

Δηλ. μήπως τις μέρες που θα έχει αρκετό κόσμο θα το ανοίγουν και παραπάνω και θα φτάνει στις παλίες του ώρες;

Τότε μια ενημέρωση του κοινού εντός του πλοίου θα ήταν περισσότερο δικαιολογημένη.

Link to comment
Share on other sites

Και έτσι να είναι, δεν νομίζω ότι είναι λογικό αυτό.. Όποτε έχουμε πληρότητες πλέουμε με κανονική ταχύτητα και όταν όχι με μειωμένη.. Καλύτερα ας ανακοινώσουν τα δρομολόγια, υπολογίζοντάς τα με την μειωμένη ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα οτι είναι λογικό αυτό. Προσπαθώ όμως να κατανοήσω γιατί δε τα αλλάζουν επίσημα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Γιατί θέλω να πιστεύω πως με την αυξημένη κίνηση τότε, θα επανελαχτιστοποιήσουν τον χρόνο του ταξιδιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ – Ο/Γ «BLUE STAR ΠΑΡΟΣ» στη Νάξο

Η Λιμενική Αρχή Νάξου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 29χρονου Έλληνα ναυτικού, μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR ΠΑΡΟΣ» Ν.Π. 10990 στο λιμάνι της Νάξου. Ο ανωτέρω ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Νάξου για παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ «BLUESTARPAROS» στο Λαύριο

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «BLUESTARPAROS» Ν.Π.10990 επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου κατά παρέκκλιση του δρομολογίου του (απόπλους από Πειραιά με προορισμό Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηράκλεια – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα) προκειμένου αποβιβάσει δύο (02) επιβάτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση λόγω πιθανής χρήσης ναρκωτικών ουσιών και έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Περί ώρα 19.30 το πλοίο κατέπλευσε στο Λαύριο όπου οι δύο (02) επιβάτες διεκομίσθησαν με υπηρεσιακό όχημα της Λιμενικής Αρχής συνοδευόμενοι από ιατρό στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το «BLUESTARPAROS» απέπλευσε στις 19.50 προς συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου ενώ οι δύο επιβάτες μετά την ανάκτηση των αισθήσεών τους στο Κ.Υ. αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε Νοσοκομείο ενώ δήλωσαν ότι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών εντός του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, οι ανωτέρω συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ενώ μετά από προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...