Jump to content
Shipfriends

Gubal Trader (IMO 7802794)


Recommended Posts

On 7/1/2016 at 12:14 AM, Nick the Greek said:

Να συμπληρώσω πως η εταιρεία έχει επίσης και το ro-ro Gute που εκτελεί πλόες μόνο με φορτηγά. Με 4 μεγάλα ro-pax στη γραμμή, θεωρώ πως και αυτό ίσως να αποτελέσει παρελθόν.

 

 

Το Gute έχει ναυλωθεί από την TT-Line και δουλεύει στη γραμμή Travemunde-Trelleborg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Gute το βλέπουμε στη Μεσόγειο σε ταξίδι από το Santander της Ισπανίας για το Port Said της Αιγύπτου. Δε φαίνεται να έχει αλλάξει ιδιοκτησία το πλοίο, άρα φαντάζομαι μιλάμε για κάποια ναύλωση.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πως συγκρίνεται με παρόμοιες χωρητικότητες αλλά εγώ βλέπω κατανάλωση περίπου 16 τόνους το 24ωρο για 15.5 κόμβους ταχύτητα. Φαίνεται πως οι Ιορδανοί δε την πάλευαν να το παραλάβουν στη Βόρεια Ευρώπη χειμώνα καιρό και φαίνεται πως τους το κατεβάζουν οι Σουηδοί, το πλοίο εκπέμπει ακόμη με το τωρινό του όνομα και Σουηδική σημαία.

Link to comment
Share on other sites

On 12/4/2020 at 11:58 PM, Petros P said:

Πωλήθηκε στην UME

Κριμα,ηλπιζα να το βλεπαμε εδώ

 

Επειδή κατά βάθος είσαι ένα ευαίσθητο κυκλάμινο και δε θέλω να μου πάθεις κανένα καρδιογράφημα:D που δε θα το δείς εδώ, έρχεται ο Nick να το φέρει στην οθόνη σου. Να δούμε λοιπόν το πράγματι καλαίσθητο roro με τα σινιάλα της Rederi AB Gotland. Πού θα το δούμε? Στην Uddevalla αδελφές μου, στην Uddevalla:D. Είναι μια μικρή πόλη λίγο πρίν τα σύνορα της Σουηδίας με τη Νορβηγία όπου και το καλοκαίρι του 2019 το πλοίο βρέθηκε για αναμονή του επόμενού του ναύλου. Η ευκαιρία λοιπόν ήταν πολύ καλή για να τη χάσουμε, έτσι λοιπόν ιδού το πλοίο δεμένο στην Uddevalla, εκεί που σήμερα θα μπορούσε να βρεί κανείς το πρώην Stena Saga και τουλάχιστον άλλο ένα φέρρυ που δε μου έρχεται αυτήν τη στιγμή.

 

Το πλοίο είναι κατασκευής 1979 στο ναυπηγείο του Falkenberg(175) στη Σουηδία οπότε μιλάμε μάλλον για πολύ καλή κατασκευή. Έχει 139 μέτρα μήκος και σε 895 γραμμικά μέτρα χωρά περίπου 66 φορτηγά ενώ έχει και 13 τετράκλινες καμπίνες για 52 οδηγούς. Έχει 2 μηχανές Alpha Diesel οι οποίες για υπηρεσιακή ταχύτητα 15 κόμβους καταναλώνουν περίπου 16 τόνους το 24ωρο. Και bow thruster έχουμε, και ice class είμαστε, όχι πως θα το χρειαστεί εκεί που πηγαίνει. Ασχέτως αν η UME δεν το έχει ακόμη στο στόλο της το πλοίο, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει δρομολόγια ανάμεσα στην Jeddah της Σουηδικής έεεε... Σαουδικής:D Αραβίας και της Digna(Sawakin) του Σουδάν. Τι Σουηδία, τι Σουδάν, α ρε έρμο Gute.

Link to comment
Share on other sites

Εγω ο κυκλάμινος πάντως ήθελα να το δώ εν ΕΛλάδι,αλλα μου το βρήκαν φαγανό το πλοίο...δεν πειράζει,θα σκάσουν κι άλλα πλοια στο μέλλον...Μπορει να αγοράσω και εγώ στο τέλος κανενα για εκδίκηση :P 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Τελικά αν πας Ισπανία θα έχεις την ευκαιρία να το δείς από πιο κοντά, το πλοίο ναυλώθηκε από την Balearia για να συνδέσει την Ηπειρωτική Ισπανία με τις Βαλεαρίδες νήσους και από τη Valencia αλλά και από τη Βαρκελώνη. Το πλοίο είναι ήδη εν πλώ πρός το Σουέζ και αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στις 27 Ιανουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Για τους πολυάριθμους fans του πλοίου :D, το Shipfriends ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία για το φέρει στις οθόνες σας. Ξεκινάμε με το πλοίο δεμένο στην Βαρκελώνη, λιμάνι που είναι και η αφετηρία του και στο οποίο φορτώνει δύο φορές την εβδομάδα αν δεν κάνω λάθος, καύσιμα και επικίνδυνα φορτία. Κι εδώ η έξοδός του από το λιμάνι, νομίζω πιάνει κυρίως Palma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνεχίζει τα δρομολόγια στις Βαλεαρίδες το πλοίο. Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό που το παρατηρώ, κάνει εναλλάξ δρομολόγια στις γραμμές Barcelona - Ibiza - Palma - Barcelona και Barcelona - Palma - Mahon - Barcelona.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...