Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ο Πετράν μας το έχει ήδη προσφέρει με τα καινούρια του σινιάλα, εμείς ας το δούμε με τα παλιά κι ας πούμε ορισμένα στοιχεία για το πλοίο. Οι φωτογραφίες είναι από το καλοκαίρι του 2018. Παραγγέλθηκε σαν Julian Besteiro από την Isnasa, πρίν την καθέλκυση όμως πέρασε στην Trasmediterranea και από την παράδοσή του το 1998 είναι στην υπηρεσία της. Τα τελευταία 10 χρόνια που παρακολουθώ πιο κοντά, είναι σταθερά κι απαρέκκλιτα στη γραμμή Algeciras - Tanger Med, δεν έχει πάει αλλού ούτε για σκάντζα. Ναυπηγήθηκε στα Astilleros Huelva(499) και έχει μήκος 139 μέτρα, όσο κι αν δε του φαίνεται, είναι πιο μακρύ από το Νήσος Μύκονος. Πλάτος 18 και κάτι μέτρα, το χαρακτηριστικό του όμως είναι το βύθισμα που είναι μόλις 3.7 μέτρα. Μιλάμε δηλαδή για παντόφλα, δε θέλω να φανταστώ πως πάει σε φουρτούνα.

 

Πρωτόκολλο πρέπει να έχει κοντά 1,500 άτομα και σαν χωρητικότητα σε ΙΧ βλέπω τον αριθμό 440, φαντάζομαι με πατάρια. Έχει δύο μηχανές Motoren Werke Mannheim(MWM) με συνολική ιπποδύναμη 14,400 ίππων και υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, και ήδη από τις 30 Οκτωβρίου είναι δεμένο στο Algeciras.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Σύμφωνα με το Ferrybalear, το Ciudad de Malaga ναυλώθηκε στην Peregar, για την γραμμή της Ceuta. Υποθέτω Algeciras - Ceuta εννοούν, αν και η εταιρεία έχει παρουσία και στη γραμμή Malaga - Ceuta. Στη θέση του στη γραμμή της Ταγγέρης θα δρομολογηθεί το Al Andalus Express.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο απόκτημα από την Peregar, ας το χαίρονται εκεί κι ελπίζω να μην έλθει ποτέ από τα μέρη μας. Το πετύχαμε το περασμένο καλοκαίρι στο Algeciras, εδώ λοιπόν σε ηλιόλουστη άφιξη από την Ταγγέρη. Και ολίγον από αναχώρηση λίγο αργότερα την ίδια ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, πραγματοποιεί την ετήσια ακινησία του στο Algeciras. Αντικαταστάτης του στη γραμμή της Ταγγέρης, το Al Andalus Express.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...