Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του Φ/Γ IRMA S στην Πρέβεζα | 10.12.20


Recommended Posts

Προσάραξη του Φ/Γ Irma S στην Πρέβεζα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου ''IRMA S'' σημαίας Λιβερίας, με εικοσιένα (21)  αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, για προσάραξη του πλοίου σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του διαύλου Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο προερχόμενο από Αργεντινή και ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο, κατά την προσπάθεια εισόδου του στον εν λόγω δίαυλο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του έντονου κυματισμού προσάραξε σε αβαθή.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXV'' Ν.Π. 10998, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία οι εργασίες αποκόλλησης του.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''IRMA S'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

 

Link to comment
Share on other sites

Eιναι εντυπωσιακο το πως εχει κατσει.

%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%99%CE%9F-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%97-2.jpg?resize=1000%2C667&ssl=1

Δεν το εχουν αποκολλησει ακομη

Το xristos xxv, απο οτι φαινεται στο mt, παραμενει διπλα του.

προσωπικα μου εκανε εντυπωση οτι το λιμανι της πρεβεζας εξυπηρετει τετοιου μεγεθους πλοια. γνωριζουμε τι φορτια εχει  η περιοχη;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι φορτία έχει η Πρέβεζα, λόγω προέλευσης και μόνο βάζω στοίχημα πως το συγκεκριμένο μεταφέρει στάρια. Έλληνας και ο πλοιοκτήτης, Order Shipping της οδού Νοταρά στον Πειραιά, Σκιαθίτης το όνομα, εξ' ού και το S στο όνομα του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Ο δίαυλος για να εισέρχονται και να εξέρχονται πλοία από τον Αμβρακικό είναι αρκετά στενός και με βάθος γύρω στα 10-12 μέτρα.Εκατέρωθεν αυτού υπάρχουν πολλά αβαθή.Υποθέτω από τη γεωμορφολογία της περιοχής πως συχνά γίνονται εργασίες εκβάθυνσης.

Συνεπώς η είσοδος και η έξοδος στον Αμβρακικό ενός τέτοιου μεγέθους πλοίου πρέπει να είναι αρκετά δύσκολη.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προχθές ξεκίνησε η μεταφόρτωση του φορτίου σε άλλο φορτηγό που έφτασε στην Πρέβεζα προκειμένου να ελαφρύνει το “IRMA S” και να ρυμουλκηθεί με ασφάλεια το λιμάνι της Πρέβεζας και χθες αποκολλήθηκε το Φ/Γ Irma S στην Πρέβεζα

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''IRMA S'' στην Πρέβεζα την 10.12.20 γνωρίζεται ότι, βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών και έπειτα με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το πλοίο μετέφερε σογιάλευρο από την Αργεντινή, ενώ γενικότερα στο λιμάνι της Πρέβεζας νομίζω διακινούνται κυρίως φορτία με σιτηρά/αγροτικά προϊόντα (σιτάρι, καλαμπόκι, σογιάλευρο κα). 

Εδώ κι ένα ενδιαφέρον βίντεο από τις εργασίες αποκόλλησης του πλοίου που διήρκησαν σχεδόν δύο εβδομάδες.

Edited by hsw
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...