Jump to content
Shipfriends

Eolika (IMO 8214968)


Recommended Posts

Εδώ και σχεδόν 1 μήνα(15 Φεβρουαρίου) έχει ξεμείνει στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου ένα έμφορτο μοτορσπιπάκι με όνομα Eurika (IMO 8214968). Είναι του 1983 από το Ferus Smit Scheepswerf(232) και μηχανή Caterpillar. Πρώτο του όνομα το Yvonne και ακολούθως Steady(1989), Willem SR(1992), Willeke(2001) ενώ το 2006 πήρε το τωρινό του όνομα. Το ερώτημα είναι γιατί βρίσκεται εκεί, υποθέτω κάποια αβαρία.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Και έχει και κόσμο πάνω. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι μέλη του πληρώματος αλλά λογικά θα είναι μιας και τις προάλλες που είχα περάσει ήταν αναμμένο 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/12/2020 at 11:50 PM, polmyt said:

Ή θα μπορουσε να εχει γινει και καποιο arest στο πλοιο

Στη φωτογραφια φαινεται να ειναι φορτωμενο

Φορτωμένο είναι με Τούρκικο τσιμέντο και ειχε προορισμούς μετά την Μυκονο την Μυτιλήνη και τη Λήμνο.Με την άφιξη του Μύκονο κατι .....στράβωσε😉  και τωρα ανεβαινει  αλλο βαπορι να τον ξεφορτωσει και να παει το φορτιο στη Λημνο μονο.

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Detention για το eurika. Το Καπετάν Χρήστος που ανεβαίνει Β.Α. Αιγαίο (δεύτερη φορά σε 15 μέρες) να έχει σχέση με τη μεταφόρτωση του φορτίου του πλοίου που αναφέρει παραπάνω ο mytilene;

Κράτηση πλοίου στη Μύκονο

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο M/V ''EURIKA'' σημαίας Παναμά στο λιμένα Μυκόνου, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν στον τομέα της Δ.Σ SOLAS & MLC 2006 .
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Eurika (IMO 8214968)
  • 9 months later...

Το πλοίο παραμένει δεμένο στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου, ενώ το πλήρωμα του έχει αποχωρήσει. Εάν πρόσεξα καλά πρέπει να έχει αλλάξει όνομα. Είναι λίγο σουρεαλ κατάσταση να είναι δεμένο το κατασχεμένο μότορσιπ δίπλα στις θαλαμηγούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μπορεί πια κανείς να παρατηρήσει κινητικότητα επί του πλοίου κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ σε διάφορες φάσεις ακούγεται και μια φορητή γεννήτρια που έχει εγκατασταθεί επάνω του. Από ψηλά πρίν λίγες ημέρες, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά από 20 μήνες που τίμησε με την παρουσία του τη Μύκονο, το πλοίο απέπλευσε νωρίτερα σήμερα. Αν και ο προορισμός λέει Μύκονος, το πλοίο κινείται πρός τα Δαρδανέλλια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πάλι μπλεξίματα για το Eolika

Quote

Cargo ship with Ukrainian crew arrested for carrying undeclared arms General cargo ship EOLIKA arrived at Dakar, Senegal, from La Spezia Italy via Las Palmas on Dec 19, reportedly for the purpose of bunkering. Port authorities found detainable deficiencies, the ship was detained. Later, in January, Customs found cargo documents to be suspicious, the ship was searched during Jan 13-14, and in 3 containers ammunition was found, understood undeclared or wrongly declared. The ship and 4 crew (other sources report all crew are arrested) including Captain, all of them of Ukrainian nationality, were arrested, investigation under way.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...