Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση του Δ/Ξ ΕΦΕΣΟΣ με τούρκικο αλιευτικό ανοιχτά της Μερσίνης || 11/11/2020


Recommended Posts

Το ΑΠΕ ΜΠΕ μεταδίδει συμβάν στην Ανατολική Μεσόγειο με σύγκρουση του ΕΦΕΣΟΣ με τούρκικο αλιευτικό.

Μέχρι στιγμής 4 σοροί έχουν ανασυρθεί.

Quote

Τέσσερις σοροί ψαράδων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το αναποδογυρισμένο αλιευτικό σκάφος που συγκρούστηκε το πρωί με το, υπό ελληνική σημαία, δεξαμενόπλοιο «΄Εφεσος» χωρητικότητας 165.730 τόνων στα ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη στα 'Αδανα. Η επιχείρηση διάσωσης στο σημείο από τις τουρκικές Αρχές συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι στο τουρκικό αλιευτικό.

   Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αναχωρήσει από τη Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Βιετνάμ, μεταφέροντας 139.144 μετρικούς τόνους πετρέλαιο, επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και 13 Έλληνες

 

 

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • Nikos_Chania changed the title to Σύγκρουση του Δ/Ξ ΕΦΕΣΟΣ με τούρκικο αλιευτικό ανοιχτά της Μερσίνης, 11/11/2020

Πλοιοκτησίας Γουλανδρή το συγκεκριμένο πλοίο, παραμένει εκεί και καλά ξεμπερδέματα με τους γείτονες. Να και η επίσημη ανακοίνωσή της πλοικτήτριας Ανδριακής. Οι ψαράδες ήταν 4 Τούρκοι και 1 Σύρος, έτσι για την ιστορία. Έχει βέβαια ένα ενδιαφέρον η αντιμετώπιση από τα ελληνικά ΜΜΕ. Στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ 1 για παράδειγμα, ο εκφωνητής έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι "το μικρό πλοίο έπρεπε να φυλάξει το μεγάλο, έμφορτο τάνκερ". Πρίν λίγες ημέρες στην περίπτωση του Καλλιστώ με το μεγάλο κοντεινεράδικο βέβαια, δεν είχαμε τέτοιες κρίσεις. Ξεκαθαρίζω πως δεν παίρνω θέση για το ποιός φταίει, απλά σημειώνω τη διαφορετική αντιμετώπιση λόγω μπλέ γυαλιών σε παρόμοια περιστατικά. 

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πόσο διαφορετική αντιμετώπιση στα δύο συμβάντα. Και στις δύο περιπτώσεις πριν γίνει ξεκάθαρο ποιον βαραίνει περισσότερο η ευθύνη τα ελληνικά ΜΜΕ (στην πλειοψηφία τους) έχουν/είχαν βγάλει συμπεράσματα πριν τους υπεύθυνους 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Σύγκρουση του Δ/Ξ ΕΦΕΣΟΣ με τούρκικο αλιευτικό ανοιχτά της Μερσίνης || 11/11/2020

Το πλοίο τελικά αφέθηκε ελεύθερο να συνεχίσει τον πλού του και πηγαίνει πρός Γιβραλτάρ. Δεν χρειάστηκε καν κάποια εγγύηση από πλευράς πλοιοκτητών, κατά τα φαινόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...