Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του Πρέβελης στην Κάρπαθο || 09.11.20


Recommended Posts

https://www.protothema.gr/greece/article/1063413/prosaraxi-tou-ploiou-prevelis-exo-apo-to-limani-diafaniou-karpathou/

Δυστηχώς.

Από τη πορεία του φαίνεται πως εκτελούσε αριστερή στροφή και άργησε να κάνει ανάποδα(η δεν άκουγε) με αποτέλεσμα να προσαράξει ΝΑ της προβλήτας.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αν παιδιά το πρώτο του δρομολόγιο μετά από επισκευή, δεν έχει κάποια μανούρα, δεν θα πάει καλά η χρονιά του...

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έτσι μας έχει μάθει. 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Προσάραξη του Πρέβελης στην Κάρπαθο || 09.11.20

Σουπερφερακλα γυρνα πισω ή έστω τηλεφώνα θα λένε στη γραμμή  από αυριο. Μήπως παει Ρόδο να κατεβάσει φορτηγά κ μετά Συρο ή Πέραμα για τα περαιτερω? 

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα στη μηχανή ανέλκυσης της άγκυρας του πλοίου (η μία έμεινε στο λιμάνι του Διαφανιού) για αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στη Ρόδο όπου δεμένο στα πλάγια θα αποβιβάσει τους επιβάτες. Μια φωτογραφία από τη επικαθιση στα αβαθή του λιμανιού Διαφανιου.

124598915_368500794427950_882481923803484517_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν εκατσε σε αμμο, που ετσι φαινεται, λογικα δεν εχει ζημια. Το ρυμουλκο ισως το ζητησε ο νηογνωμονας σαν συνοδεια, γιατι δε νομιζω οτι ειχε επιθεωρητη επιτοπου.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στην Κάρπαθο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρεθύμνου 06, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα Διαφανίου, προσάραξε σε αμμώδη περιοχή έξω από τον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου προς λιμένες Χάλκης – Διαφανίου Καρπάθου – Πηγαδιών Καρπάθου – Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Ανάφης – Θήρας – Μήλου – Πειραιά, με 109 επιβάτες, 09 Φ/Γ, 27 Ι.Χ. και 07 δίκυκλα, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και επέστρεψε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII” N.Π. 6385, στο λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια σαράντα οκτώ (48) επιβάτες, ενώ στους υπόλοιπους εξήντα έναν (61) επιβάτες, διασφαλίζεται η ασφαλής παραμονή και η ενδιαίτηση τους εντός του πλοίου, με μέριμνα του πληρώματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...