Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  

On 1/28/2020 at 2:06 PM, Nick the Greek said:

H Daily Mail έχει από χτές ένα θέμα για τα καινούρια αμφίπλωρα της P&O στη γραμμή Calais - Douvres(που λέει κι ο Μακρόν). Πέρα από τα βαρετά για την προώθησή τους αξίζει να δούμε το μακέτο:

23931898-0-image-a-13_1580131810707.jpg 

Αλλά και ένα ακόμη διάγραμμα που δείχνει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά τους:

23931912-0-image-a-15_1580131813732.jpg

Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου Ro-Pax της P & O Ferries (Yard No: Guangzhou 19121007) στο ναυπηγείο Guangzhou Shipyard International με IMO No: 9895161. Το πλοίο θα έχει μήκος 230 μέτρα, χωρητικότητα 1500 επιβάτες και γκαράζ με 2741 γραμμικά μέτρα

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to P&O Pioneer (IMO 9895161)
  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

P&O Ferries 2023 - Η Κατάντια Συνεχίζεται.

 

Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της sequel ταινίας μετά τα όσα είδαμε πέρυσι με τα πληρώματα. Αυτό που έγινε πρίν 3-4 ημέρες είναι πως κατά τη διάρκεια γυμνασίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν κοντά στο Isle of Wight, έσπασε το συρματόσκοινο που συγκρατούσε μία από τις σωσίβιες λέμβους του πλοίου. Ευτυχώς η λέμβος ήταν άδεια και βρέθηκε κρεμασμένη από το έτερο συρματόσκοινο για κανένα 20λεπτο, μέχρις ότου καθαιρέθηκε κανονικά και ρυμουλκήθηκε σε κοντινή μαρίνα για επιθεώρηση/επισκευή. ΟΚ, έγινε, και για να είμαστε δίκαιοι το γεγονός είναι υπό έρευνα από το MAIB(το ΕΛΥΔΝΑ του ΗΒ), οπότε δεν ξέρουμε αν ήταν αστοχία υλικού κατασκευής ή κακός χειρισμός από την πλευρά του πληρώματος. Το χειρότερο όμως είναι πως η P&O σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω κακή δημοσιότητα, προσπάθησε να βάψει με σπρέι πάνω από το όνομα του P&O Pioneer που ήταν γραμμένο στη λέμβο. Ούτε οι χειρότεροι Έλληνες πλοιοκτήτες τέτοια ξεφτιλίκια.  Όπως βέβαια είδατε και από το λινκ που παρέθεσα παραπάνω, το περιστατικό διέρρευσε και έχει γίνει πρώτο θέμα στην Αγγλία, με τα σωματεία ειδικά να κάνουν πάρτυ.

 

Και επειδή είμαι πολύ δυνατός χαρακτήρας και μπορώ να αντισταθώ σε όλα εκτός από τον πειρασμό:D, σκεφτόμενος το ΜΑΙΒ(Marine Accident Investigation Bureau) το μυαλό μου πήγε στο ΕΛΥΔΝΑ. Αλήθεια, τι να γίνονται αυτά τα παιδιά, την ώρα που οι Βρεταννοί συνάδελφοί τους ασχολούνται ακόμη και με ένα συμβάν κατά τη διάρκεια γυμνασίου? Απ΄ ότι φαίνεται στο site τους τουλάχιστον, ολόκληρο το 2022 δημοσιεύτηκε μόνο μια προσωρινή έκθεση για τη βύθιση ενός μότορσιπ ενώ τον Ιανουάριο του 2023 δημοσιεύτηκε ακόμη μια προσωρινή έκθεση για την προσάραξη ενός ψαράδικου, και η τελική έκθεση για τη βύθιση ενός αλιευτικού που εκκρεμούσε από το 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γαλλοφωνοι συνσθενεις αναφερουν οτι αναμενουν νέα λέμβο, η οποία θα έρθει από το κινέζικο ναυπηγείο.

Πριν τον Ιούλιο δεν αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ξεκίνησε σήμερα δρομολόγια το γιγαντιαίο αμφίδρομο, για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η P&O. Να είμαι ειλικρινής τους έχει σιχαθεί τόσο η ψυχή μου με όσα έχουν κάνει τώρα τελευταία που θα το σκεφτώ πάααρα πολύ για να ξαναμπώ σε πλοίο τους, αν έχω άλλη επιλογή.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 6/5/2023 at 4:42 PM, Ferry Himuka said:

Τεράστιο Αχαιός θυμίζει 😂

 

Μέσα έχεις πέσει αδερφέ, ο Αχαιός της Μάγχης. Ένα από τα πιο άσχημα πλοία που έχω δεί ποτέ στη ζωή μου. Πέραν όλων των άλλων που στην τελική είναι και θέμα γούστου, παρατηρείστε το ότι οι ανεμοθώρακες είναι όλοι κανένα δίμετρο σε ύψος με συνέπεια να μην μπορεί κανείς να βγάλει το κεφάλι του απέξω. Και μια πλαινή άποψη του αμφίπλωρου άγους:D, ομολογώ ότι η όλη κατάσταση με την P&O και τα ξεφτιλίκια του τελευταίου 1.5 έτους με έχουν κάνει να μην έχω καν διάθεση να ταξιδέψω μαζί του. Ορισμένα πράγματα είναι πιο σημαντικά από το να μπείς σε ένα πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...