Jump to content
Shipfriends

Μοιραία πυρκαγιά στο Κάλυμνος Σταρ || 01.11.20


Recommended Posts

Αιφνιδιαστικό!

Κρίμα.

Για όλους.

Αυτό το θέμα θα έπρεπε να έχει διερευνηθεί κι εντέλει γίνεται ένα σήριαλ.

Ένα σήριαλ, για το οποίο ασχολούνται τα τοπικά μέσα της Καλύμνου και οι παρατάξεις τους.

Δυστυχώς, πέφτουν σε αυτό το τρυπάκι της "μανουρας" και επαγγελματίες.

Αν μη τι άλλο, λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.

Όχι η έκθεση στα μέσα...

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Annivas said:

 τον Καλύμνιο παλαίμαχο πλοίαρχο  της ακτοπλοιας Cpt Χάρη Τσουκαλά

Τι είπε ο άνθρωπος, καλή του ώρα εκεί που είναι: "Όποιος δεν έχει γνώση, δεν μπορεί να έχει γνώμη".

Τα ύστερα του κόσμου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Ο καπετάνιος Α. Γεδεών για τους λόγους που το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» θα έκανε την ετήσια συντήρηση στον Πειραιά και αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων κατά των οποίων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Quote

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου 2021,στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, ο καπετάνιος Αντώνης Γεδεών με αφορμή το ναυτικό ατύχημα του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» την 1η Νοεμβρίου 2020, που είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή και βύθιση του σκάφους που προκλήθηκε από πυρκαγιά.

Ο Αντώνης Γεδεών καπετάνιος του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» κατά το χρόνο του ναυτικού ατυχήματος, δεν αναφέρθηκε σε αυτό, παραπέμποντας στη γραπτή δήλωση που είχε κάνει μετά την επιστροφή του στην Κάλυμνο ,στις 11 Νοεμβρίου 2021.

Ξεκίνησε τη συνέντευξη του λέγοντας: «Όπως ξέρετε σας χρωστάω μία συνέντευξη, τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να τα πούμε για κάποιους λόγους τους οποίους θα πούμε παρακάτω»

Ο Αντώνης Γεδεών έκανε μία αναδρομή στη θητεία του στην ΑΝΕΚ από το Μάιο 2016 που προσλήφθηκε, αναφέροντας τις επισκευές που έγιναν στο «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» και στο «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» επί εποχής του και που αυτές έγιναν.

Επισήμανε ότι στα καρνάγια της Καλύμνου δεν επισκευάζονται σκάφη και ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, όταν είχε πάει με το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ», αλλά και ότι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο δεν δεχόταν να εργαστεί σε χώρο που δεν τους καλύπτει η ασφάλεια.

Στη συνέχεια είπε ότι τις επόμενες συντηρήσεις των σκαφών τις έκαναν στη Μαρίνα της Κω.

Αναφέρθηκε στην εισήγηση που έκανε στον Τεχνικό Σύμβουλο της ΑΝΕΚ για να μεταβεί το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» τον Πειραιά επειδή έπρεπε να γίνουν οι εργασίες που δεν μπορούσαν να γίνουν σε Κάλυμνο και Κω, τονίζοντας ότι οι εργασίες συντήρησης των μηχανών για 10 ημέρες είχαν διπλάσιο κόστος απ’ ότι στον Πειραιά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του άφησε αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων λέγοντας χαρακτηριστικά: Πως στα 15 πρώτα με 20 λεπτά μετά το συμβάν, πολιτικό πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, ενημέρωσε τηλεφωνικά την οικογένεια μου μιλώντας υποτιμητικά για το προσώπου μου, μες την τρελή χαρά για το συμβάν μεταφέροντας ψευδείς πληροφορίες, αφήνοντας υπονοούμενα περί ηθικής. Άλλο πρόσωπο από τον ίδιο πολιτικό χώρο άφηνε υπονοούμενα σε μέλη της οικογένειας του για το πόσα πήρα για να βουλιάξω  το σκάφος.

Όπως συμπλήρωσε με αυτούς τους κυρίους που έχουν το θράσος να διεκδικούν υψηλές θέσεις στην κοινωνία της Καλύμνου θα τα πούμε στη δικαιοσύνη.

Τέλος ευχαρίστησε τη διοίκηση της Εταιρείας που του συμπαραστάθηκε και τον πρώην Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιάννη Διαμαντή.

Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε από την Μπέττυ Μαίλλη αν ο ίδιος και τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος πήραν κάποια αποζημίωση ή θα διεκδικήσουν, ο Αντώνης Γεδεών απάντησε: όλα αυτά που ορίζονται από το ναυτικό δίκαιο, ότι προβλέπεται, μας έχουν καταβληθεί. Αν ρωτάτε για το πόσο είναι, είναι 15 ημέρες.

Επίσης είπε ότι ο ίδιος προσωπικά θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε, δεν γνωρίζει τι θα κάνει η Εταιρεία και ότι εδώ και λίγες ημέρες δεν εργάζεται στην ΑΝΕΚ και ίσως ξαναεργαστεί

Την ενόχληση του έδειξε ο Αντώνης Γεδεών στην επισήμανση του Μάμα Χαραμαντά: «ότι αυτό που έκανε με τη συνέντευξη  θα περίμενε να το κάνει ο Δήμαρχος ως ο μεγαλομέτοχος , η αν όχι ο Δήμαρχος, ο κρυπτόμενος Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτσης ,που για άλλα θέματα είναι λαλίστατος, για αυτό όχι. Θα περιμένουμε με αγωνία γιατί έχουμε παρά πολλά ερωτήματα να θέσουμε όχι σε σας, αλλά στους έχοντας τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες για το τραγικό συμβάν.»

Ο Δ. Διακομιχάλης ζητά από τις Παρατάξεις να πάρουν θέση στις καταγγελίες του καπετάνιου Α.Γεδεών κατά πολιτικών προσώπων που δεν ονομάτισε.

Ανακοίνωση της Παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» με αφορμή τις αιχμές του Αντώνη Γεδεών κατά πολιτικών προσώπων.

Ο Μ.Λελέκης «αδειάζει» αυτούς που λένε ότι τα καρνάγια της Καλύμνου είναι ακατάλληλα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...