Jump to content
Shipfriends

Μοιραία πυρκαγιά στο Κάλυμνος Σταρ || 01.11.20


Recommended Posts

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε στο Κάλυμνος Σταρ της ΑΝΕΚ με τρεις επιβαίνοντες (δύο άνδρες, μια γυναίκα) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας. Από την πυρκαγιά υπέστη ελαφρά εγκαύματα η γυναίκα ωστόσο και οι τρεις επιβαίνοντες παρελήφθησαν από αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν σε τοπικό ιατρείο στο Κουφονήσι για προληπτικές εξετάσεις. Εάν κρίνω από το πυκνό καπνό από τη φωτιά δεν πιστεύω ότι θα σωθεί το σκάφος!!

123200777_656745438348273_4259100805341825122_n.jpg

Να σημειώσουμε ότι το Κάλυμνος Σταρ αναχώρησε σήμερα στις 11.00 το πρωί από το λιμάνι της Καλύμνου με προορισμό τον Πειραιά για την ετήσια συντήρηση.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Μοιραία πυρκαγιά στο Κάλυμνος Σταρ || 01.11.20

Απίστευτο.Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.Το βαποράκι ήταν αρκετά αξιόλογο είχα ταξιδέψει με αυτο από Μαστιχάρι για Κάλυμνο.

Το τελευταίο στίγμα του και η πορεία του.Να τα έχουμε στο αρχείο.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

20201101_210528.jpg

Αν δούμε τις φωτογραφίες ότι απέμεινε βυθίστηκε μετά τη δύση του ηλίου που σημαίνει ότι καιγότανε ώρες!

Υγ.Επίσης φαίνεται πως προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ Κάλυμνος Σταρ στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησης του εν λόγω πλοίου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, η οποία δεν κατέστη δυνατή.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Η πρώτη αντίδραση για την πυρκαγιά και βύθιση του σκάφους «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» ήλθε από την Παράταξη «Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση» του Ιωάννη Μαστροκούκου και η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για την πυρκαγιά και βύθιση του σκάφους.

Link to comment
Share on other sites

Ασχτως του ατυχηματος δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να ερθει Πειραια για επισκευη

Μια χαρα καρναγιο εχει στην Καλυμνο που εξυπηρετει πολυ μεγαλυτερα πλοια απο το συγκεκριμενο

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχει καρνάγιο για να βγει για δεξαμενισμό, αλλά πχ για να κάνει συντήρηση στις μηχανές του, θα πρέπει να στείλουν συνεργείο από την Αθήνα, οπότε με διπλάσιο κόστος για τις εργασίες.

Link to comment
Share on other sites

Νέα ανακοίνωση της ΑΝΕ Καλύμνου για την απώλεια του Κάλυμνος Σταρ

Quote

Συμπαραστεκόμαστε στο πλήρωμα του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε , καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη κινδύνεψε η ζωή τους. Ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα.

Λυπούμαστε πάρα πολύ για την απώλεια του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ. Διαβεβαιώνουμε όμως τους μετόχους και τον καλυμνιακό λαό ότι η εταιρεία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα αντικαταστήσει το πλοίο που χάθηκε και θα αποκτήσει νέο πλοίο.

Όμως ταυτόχρονα οφείλουμε να καυτηριάσουμε με αποτροπιασμό τους πανηγυρισμούς για τη βύθιση του σκάφους των γνωστών αγνώστων την ώρα που κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, πανηγυρισμοί οι οποίοι τους χαρακτηρίζουν.

Αυτές τις δύσκολες ώρες το γεγονός αυτό δεν αντέχει την όποια εκμετάλλευση

Από την  ANEK

 

Link to comment
Share on other sites

Με δελτίο τύπου η Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» του τέως Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή με αφορμή τη βύθιση του σκάφους «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση, ενώ ζητά την έκτακτη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Quote

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΛΥΜΝΟΣ 02.11.2020
«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη περίσκεψη και θλίψη πληροφορηθήκαμε τη βύθιση του «Kalymnos Star». Η θλίψη μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώνουμε την προχειρότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου όσον αφορά στη διαχείριση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ,σχετικά με τη μετάβαση του σκάφους στον Πειραιά.

Προς επίρρωση των παραπάνω απλά να θυμίσουμε στον καλυμνιακό λαό πως όταν το σκάφος -στη διάρκεια της δικής μας θητείας- ανέβαινε στον Πειραιά για εργασίες συντήρησης ,ερχόταν από την Αθήνα μηχανικός και συνόδευε το σκάφος μέχρι τον Πειραιά καθώς και στο ταξίδι της επιστροφής στην Κάλυμνο ,έστω για προληπτικούς λόγους .

Επίσης είχαμε φροντίσει να ασφαλίσουμε το σκάφος σε αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρία για 900.000 ευρώ.

Αυτά τότε…στη δική μας θητεία.

Τώρα…
Λυπούμαστε για το πλοίο .
Λυπούμαστε για την εταιρία ,η οποία δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της .
Δε τολμούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε εάν το πλοίο εκτελούσε κανονικό δρομολόγιο.
Ζητούμε την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου να ενημερωθούν οι μέτοχοι και ο καλυμνιακός λαός για το θλιβερό γεγονός.

Από το γραφείο τύπου.

 

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή τη πυρκαγιά και τη βύθιση του Κάλυμνος Σταρ όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Καλύμνου έχουν βγάλει ανακοινώσεις και αρχίζουν πολιτικές αντιπαραθέσεις με την ηγεσία της ΑΝΕ Καλύμνου και το Δήμαρχο.

Ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης, κ. Γιάννης Μαστροκούκος, κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ, στα γραφεία της παράταξής του, το απόγευμα της 3/11/2020, και εξαπέλυσε «κεραυνούς» κατά προέδρου της ΑΝΕΚ, κ. Γ. Θανάτση, και δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη, για το τραγικό ναυάγιο (31/11/2020), και προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα ο Καλυμνιακός λαός.

Από τη δημοτική Παράταξη Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ και τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο Γ. Μαύρο.

Από τη δημοτική Παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο Σάκη Χούλη

Η ΑΝΕΚ απαντά σε δτ που εκδόθηκαν από Παρατάξεις για τη βύθιση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»

ανεκ-για-γαλουζη-και-μαυρο.jpg

Και δελτίο τύπου του πρώην πρόεδρου της ΑΝΕ Καλύμνου κ. Γ. Διαμαντή.

123329656_3423713987746345_8574528784484071569_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το kalymnos-news.gr βρέθηκε στο καρνάγιο στο Λαφάσι. Συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες Γιάννη Χειλά (Γλάρο) και Νικόλα Σαρούκο (Τριπολίτη) για τις δυνατότητες στο καρνάγιο της Καλύμνου. Και οι δύο έμπειροι στο επάγγελμα, αφού εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλεια του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» με το οποίο συναισθηματικά ήταν δεμένοι ,ήταν ξεκάθαροι σε όσα είπαν.

Η συντήρηση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» μπορούσε να γίνει στην Κάλυμνο σε ένα από τα καρνάγια του νησιού που έχουν τις δυνατότητες να φιλοξενήσουν σκάφη μέχρι 50 μέτρα και να κάνουν όλες τις εργασίες. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, στην Κάλυμνο έρχονται σκάφη από όλη την Ελλάδα ακόμη κι από την Κύπρο και την Ιταλία για επισκευές.

Ακόμα και κάποια ανταλλακτικά ή εξαρτήματα που χρειάζονται συνεργεία στην Αθήνα στέλνονται άμεσα και επιστρέφουν το πολύ σε 3 ημέρες. Επίσης οι μηχανές μπορούν να ελεγχθούν και να επισκευαστούν από εξουσιοδοτημένους μηχανικούς Εταιρειών που έρχονται στην Κάλυμνο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια τόσο το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» όσο και άλλα σκάφη της Καλύμνου κάνουν την ετήσια επιθεώρηση, συντήρηση και επισκευή στην Κάλυμνο ή στο καρνάγιο στη μαρίνα της Κω.

Η διοίκηση της ΑΝΕΚ «απειλεί» με εξώδικο ιδιοκτήτη καρνάγιου στην Κάλυμνο για δηλώσεις του στο kalymnos-news.gr

ΕΞΩΔΙΚΟ-ΣΑΡΟΥΚΟΣ-ΕΝΑ.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωση είναι εμφανές πως διοικείται μια ναυτιλιακή που βασίζεται σε δημοτικές παρατάξεις. Χρόνια τώρα βλέπουμε δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων, από τα οικονομικά της εταιρείας, τις μηχανές του Κάλυμνος, τα ταχύπλοα και τώρα την απώλεια του star. Απλά είναι κατάντια να κρίνονται και να αναλύονται οι αποφάσεις της εταιρείας μέσα από δελτία τύπου παρατάξεων, από τη στιγμή που υπάρχει διοικητικό συμβούλιο που παίρνει τις αποφάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μη νομίζεις πως είναι μεμονωμένη περίπτωση.Πολλές δημοτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.Και για αυτό οι εταιρείες αυτές σπάνια ευημερούν.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση από το πρώην Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Μ. Λελέκη που καταρρίπτουν τα επιχειρήματα από πλευράς ΑΝΕΚ

Ο Δήμαρχος Καλύμνου μιλάει κ. Δ. Διακομιχάλης για την βύθιση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ»

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω ο αδαής. Το θέμα πλεον είναι γιατί πήγε Πειραιά και όχι Κάλυμνο;

Οτι το ταξίδι προς Πειραιά έφταιγε για την πυρκαγιά;

Με όσα λέτε και διαβάζω, δεν θα περίμενα σοβαρή στάση όλων των εμπλεκομένων. Ίσα ίσα, φροντίζουν να ετοιμάζουν το μπατσελορ2 σε....κατινιά.

Σκεφτείτε να γινότανε σε εμπορικό δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πως η εταιρεία ειναι χωρισμένη σε στρατόπεδα,θυμαμαι πως υπήρχε διάθεση μεσημεριανής εκπομπής του Αλτερ 😛  και στην επισκευη του Νησος Καλυμνος παλαιοτερα

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να κάμω την εξής ερώτηση. Γιατί αντέδρασε έτσι ο καπετάνιος στην ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με την εμφάνιση του σκάφους από τα Κουφονήσια? Πάντως όλη η κατάσταση της ναυτιλιακής είναι για να γελάς και να κλαις άμα ξέραμε τι έχει γίνει και στο εσωτερικό της εταιρείας σίγουρα θα υπήρχα αρκετές αφορμές για την κατά καιρούς σάτιρα!

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όπου μπλέκονται κομματικά συμφέροντα τα ίδια σκ@τ@ είναι. Η εταιρία είναι δημοτική επιχείρηση, συνεπώς οι διοικήσεις καταλαβαίνετε πως επιλέγονται.

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για μια δημοτική εταιρεία , στην οποία τα κακώς κείμενα γίνονται πινγκ πόνγκ ανάμεσα στις διοικήσεις. Παράλληλα εδρεύει σε μία μικρή και κλειστή κοινωνία μέσα από την οποία τα όποια ενδεχόμενα λάθη κι αν υπάρχουν της παρούσας διοίκησης προσπαθούν να αναδειχτούν με λάθος τρόπο που θυμίζουν Αυριανή και Γιώργο Κουρή στα ντουζένια τους.

Κατόπιν γεγονότων , προσπαθεί να αναδειχτεί ότι ήταν λάθος η απόφαση να πάει Πειραιά το πλοίο γι αυτό πήρε φωτιά ενώ αν έβγαινε σε καρνάγιο της Καλύμνου θα την γλύτωνε. Κανείς όμως δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσαν την απώλεια του σκάφους κι αν αυτά οφείλονται σε ελλειπή συντήρηση, σε λάθος συνεργείων ή τεχνικών , ή σε τυχαίο γεγονός ....Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι αν δεν πήγαινε Πειραιά θα την γλύτωνε , λες και όλα τα ακάφη ανάλογου μεγέθους που τα καλοκαίρια φεύγουν από τον Πειραιά και αρμενίζουν στο Αιγαίου, προσπαθούν οι ιδιοκτήτες τους να αυτοκτονήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...