Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση ΕΓ/ΟΓ Πορφυρούσα στο κριπήδωμα του λιμανιου της Νεάπολης || 28.10.20


Recommended Posts

Απώλεια καταπέλτη του Ε/Γ -Ο/Γ Πορφυρούσα στη Νεάπολη Βοιών 

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης Βοιών απώλεσε τον καταπέλτη του .

Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.

Ο πλοίαρχος του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το  Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Το βαπόρι διανυκτερεύει στη Νεάπολη και όχι στα Κύθηρα για να πήγαινε στην Αγία Πελαγία. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει εάν μπορούσε να φύγει από το λιμάνι και να πάει να απαγκιάσει σε κανένα κόλπο.

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται και το τελευταίο στίγμα του βαποριού στο ρουφ να είναι στη παραλία.

3 hours ago, Porfyrousa said:

Θα μπορουσε να παει στο Παλαιόκαστρο, είναι το λιμανάκι δίπλα από την Νεάπολη

Γιατί στο Παλαιλοκαστρο θα μπορούσε να δέσει;Με μία πρώτη ματιά στο χάρτη ίσως να το πέρνουν τα βάθη και η προβλήτα.Ομως υπο νορμάλ συνθήκες με μπουνάτσα και πάλι πιστεύω οριακά.

Αραγε ένα τέτοιου μεγέθους πλοίο μπορεί να δέσει στο Παλαιόκαστρο;

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Κάθε χρόνο το πλοίο δένει εκεί όταν έχει την ετήσια ακινησία, συνήθως παει ένα μηνα στον Πειραιά και ένα μηνα κάθετε στο Παλαιόκαστρο. Έχουν υπάρξε πολλες προσεγγισεις όταν είχε κυματισμο. 

Link to comment
Share on other sites

Ειδικός δεν είμαι.Αλλά από τις λιγοστές γνώσεις που έχω το μέτωπο της προβλήτας έπρεπε να είναι προς το πέλαγος δηλαδή προς τα Δυτικά.Ενώ όπως είναι τώρα το βαπόρι δένει έχοντας τον άνεμο στα πλευρά του είτε δέσει με τη πλώρη στο Βοριά είτε προς το Νοτιά.Η θάλασσα μπαίνει ζωντανή μέσα με μεγάλη ρεστία.

Link to comment
Share on other sites

Το Χρήστος XL πάει στη Νεάπολη για να ρυμουλκήσει αύριο το Πορφυρούσα στο Πέραμα. Από την επικάθιση λογικά δεν θέλουν να δουλέψουν τις μηχανές μήπως υπάρχει ζημία σε τιμόνια και αξονικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...