Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ Νικόλαος Χ στη Σύμη

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ” Ν.Π. 9337, για διαπίστωση δυσλειτουργίας της δεξιάς κύριας μηχανής κατά τη διαδικασία κατάπλου σε λιμένα Σύμης, ενώ εκτελούσε τουριστικό πλου από Ρόδο για Πανορμίτη – Σύμη – Ρόδο με 371 επιβάτες, 
Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με έτερο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Νικόλαος Χ στη Σύμη στις 18/10/20

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ'' Ν. Π. 9337, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου στον όρμο Πανορμίτη ν. Σύμης, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (κομμένη βαλβίδα εισαγωγής στον τέταρτο κύλινδρο).

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Πανορμίτη - Σύμη – Ρόδο, με διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...