Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανοίγουμε και ένα καινούριο θέμα για το νεότευκτο της Isle of Mann Steam Packet που πρόκειται να αντικαταστήσει το Ben-My-Chree και προγραμματίζεται να μπεί σε οπερέσιο το 2023. Το συμβόλαιο έχει δωθεί στην Hyundai Mipo πλήν όμως οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του πλοίου βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση. Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα είναι πως θα πρόκειται για ένα υβριδικό πλοίο(αλίμονο) αλλά και το ότι θα είναι Heysham-max ώστε να μπορεί να εισέρχεται ασφαλώς στο λιμάνι του Lancashire. Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα του 2021.

 

Έχουμε μακέτο από πλώρα:

db55c13d7bbe21bee1d875e82c9897a7_L.jpg

 

αλλά και από πρύμα:

a9a71a827dabc25a9265dd5344193b3c_L.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ευρέθη και το όνομα του πλοίου το οποίο είναι Manxman. Κάνανε ένα Περίανδρος Πόπωτας, πηγαίνοντας Εμπρός-Πίσω και διαλέγοντας ένα όνομα που είχε ήδη δωθεί σε παλαιότερο πλοίο της εταιρείας. 

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Manxman (ΙΜΟ 9917244)
  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 4 months later...

Σήμερα βαπτίστηκε όπως λένε οι Άγγλοι και μάλιστα με χρυσό χρώμα θα αναγράφεται το όνομα του για έναν χρόνο.Εγινε μια μικρή τελετή εγκαινίων και αναμένεται να σαλπάρει για Ηνωμένο Βασίλειο σε λίγες μέρες 

FB_IMG_1683148299885.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βίντεο από τα τελικά sea trials του Manxman. Το Σάββατο 13 Μαΐου ξεκίνησε το ταξίδι του προς το Douglas του Isle of Man, (διάρκεια 23 ημέρες). Στο ταξίδι του αναμένεται να κάνει στάσεις για ανεφοδιασμούς στο Κολόμπο, στη Σρι Λάνκα, στη Μουσκάτ, στη Τζέντα  και στο Γιβραλτάρ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο theferryforums.com έχει τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό.

Απέξω δε του φαίνεται, αλλά το πλοίο μέσα είναι πανέμορφο και πολύ υψηλής ποιότητας.

Και όλα αυτά για ένα ταξίδι περίπου 4 ωρών. Το θέλω Πάτρα-Σάμη :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εδώ βλέπουμε το πλοίο στο Douglas καθώς δεν έχει ξεκινήσει τα δρομολόγια και φαίνεται και ημιτελές σε κάποια σημεία.Η εταιρεία δεν αναφέρει κάποια ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσει τα δρομολόγια κανονικά και πολλοί πιστεύουν πως έχει να κάνει με το θέμα της πώλησης του υπάρχον πλοίο της γραμμής το ben my chree

 FB_IMG_1690268779802.thumb.jpg.8ccdb271b46bdd31ce8048c87d80201c.jpg

 

Edited by maritime_diamonds_sam
Link to comment
Share on other sites

Νωρίτερα σήμερα το πλοίο έκανε ένα πηγαινέλα στο Belfast, φτάνοντας εκεί το πρωί κατά τις 0900 και αναχωρώντας κατά τις 1600. Δεν φαινόταν πουθενά στα δρομολόγια όμως αυτό, δεν ξέρω πως προέκυψε.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ οι δικοί μας έβγαλαν Andros Queen και Άνεμος τσακηδόν(και καλά έκαναν), οι νησιώτες του Mann το πάνε γιαβάς-γιαβάς. Αγάλι-αγάλι. Σύμφωνα με αυτό θα το δούμε σε μερικές εβδομάδες, πρώτα σε ημερήσια και μετά σε νυχτερινά δρομολόγια.

 

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάλι μου φαίνεται ένα ιδιαιτέρως αξιόλογο πλοίο (ιδανικές διαστάσεις για Αιγαίο, μεγάλο γκαράζ, πολύ όμορφο accommodation) και αναρωτιέμαι αν ένα τέτοιο project θα μπορούσαμε να είναι παράδειγμα για τη δική μας ακτοπλοΐα η οποία έχει άμεση ανάγκη από ανανέωση. 

Εδώ υπάρχουν και κάποια στατιστικά για την κίνηση μεταξύ Isle of Man και του μεγάλου νησιού για να έχουμε μια εικόνα για το σκεπτικό της ναυπήγησης αυτού του πλοίου. (Μπορεί να γίνει ένα projection σε γραμμές του Αιγαίου;) food for thought. 

https://www.lancashire.gov.uk/lancashire-insight/transport/passenger-and-freight-traffic-lancashire-ports/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Διαβάζω τον τελευταίο καιρό διάφορα δημοσιεύματα στον αγγλόφωνο τύπο σχετικά με το Manxman. Ή μάλλον σχετικά με την IOMSP και τον τρόπο που εκμεταλλεύεται το πλοίο. Να μην τα πολυλογώ έχουν μανουριάσει τα Unions διότι οι ναυτικοί σύμφωνα με τα λεγόμενά τους υφίστανται ψυχολογική πίεση «για να μη γίνει της P&O», αν δεν δεχθούν κάποια από τα πράγματα που ζητά ο εργοδότης τους. Δεν έχω καταφέρει να βρώ συγκεκριμένα τί, αλλά τέλος πάντων υπάρχει πολλή κουβέντα και κινητικότητα γύρω από αυτήν εταιρεία και το πλοίο.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...