Jump to content
Shipfriends

Speed Cat I (IMO 8734346)


Recommended Posts

Επιβεβαιώνω!
Ειδικά το θέμα των αποσκευών βοηθάει πολύ κόσμο.

Λίγο θέμα με τα δρομολόγια έχουμε πάντως. Ανεκτέλεστα Τρίτη και Τετάρτη, αργεί το διπλό.

 

Link to comment
Share on other sites

Ας κάνουμε μια ξενάγηση στο εσωτερικό του Speed Cat I. Η είσοδος των επιβατών γίνεται από το μεσαίο μπαρκαριζο και ανεβαίνοντας τη σκάλα συναντάμε το διάδρομο που χωρίζει τα τρία σαλόνια του. Εάν πάμε πλώρα και κατέβουμε 3-4 σκαλάκια θα συναντήσουμε το πλωριό σαλόνι της οικονομικής θέσης, συνολικής χωρητικότητας 102 επιβατών, με συνολικά τέσσερες τουαλέτες (2 ανδρικές και 2 γυναικείες). Τα καθίσματα στις άκρες του σαλονιού είναι σε απόχρωση του μπεζ και στο μέσο σε απόχρωση του καφέ, ενώ στο προσκέφαλο της κάθε θέσης υπάρχει μαξιλαράκι με το λογότυπο της Alpha Lines. Ενώ υπάρχουν τέσσερα τραπεζάκια συνολικά στη πλωριά σειρά κάθε σειράς από καθίσματα. Πλώρα στο σαλόνι υπάρχει μια σκάλα που μας οδηγεί στο χώρο του πληρώματος και τη γέφυρα του.

Εάν πάμε πρύμα στο πλοίο θα συναντήσουμε το πρυμνιό σαλόνι της οικονομικής θέσης, συνολικής χωρητικότητας 104 επιβατών, όπου υπάρχει το μοναδικό μπαρ της οικονομικής θέσης, δυο τουαλέτες (μια ανδρική και μια γυναικεία) και εκατέρωθεν ένας μικρός χώρος για αποσκευές. Τα καθίσματα στις άκρες του σαλονιού είναι σε απόχρωση του μπεζ και στο μέσο σε απόχρωση του καφέ, ενώ στο προσκέφαλο της κάθε θέσης υπάρχει μαξιλαράκι με το λογότυπο της Alpha Lines. Ενώ υπάρχει ένα μοναδικό τραπεζάκι στις θέσεις πλώρα δεξιά. Πρύμα υπάρχει ένα διάδρομος με τη θέση για ΑΜΕΑ και τις δυο εξόδους στο πρυμνιό κατάστρωμα που υπάρχει η πρυμνιά σκάλα επιβίβασης,

Εάν ανέβουμε ένα επίπεδο και πάμε πλώρα στο πλοίο θα συναντήσουμε το σαλόνι της Business θέσης, συνολικής χωρητικότητας 98 επιβατών, όπου υπάρχει το μπαρ της Flocafe στην αριστερή πλευρά Τα καθίσματα στις άκρες του σαλονιού είναι σε απόχρωση του μπεζ και στο μέσο σε απόχρωση του καφέ, ενώ στο προσκέφαλο της κάθε θέσης υπάρχει μαξιλαράκι με το λογότυπο της Alpha Lines. Πρύμα υπάρχουν δυο τουαλέτες (μια ανδρική και μια γυναικεία) και ένας μικρός χώρος για αποσκευές. Στα τραπεζάκια υπάρχουν tablet όπου μπορεί να κάνεις τη παραγγελία σου στο μπαρ.

Τέλος υπάρχει το ανοικτό κατάστρωμα με 30 καθίσματα (δεν προσμετρούνται στο πρωτόκολλο των επιβατών) με τις μπαγκαζιερες για τις αποσκευές για τους τρεις προορισμούς του δρομολογίου, όπου της ανεβάζει στο πλοίο και τις κατεβάζει το πλήρωμα στο ντοκο, για να τις παραλάβει ο επιβάτες με το Voucher της αποσκευής του.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο το φωτορεπορτάζ του Π100

Ας πούμε και ένα αρνητικό: δεν δέχονται φορτωτικές, με την αιτιολογία πως δεν έχουν προβλέψει για σχετικό χώρο...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

  

On 11/1/2021 at 3:34 PM, kerkini said:

H Alpha Lines, ραντεβού το Μάρτη...

To Speed Cat I είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά από τις 31 Οκτωβρίου και αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του στο Σαρωνικό στις 6 Απριλίου

Link to comment
Share on other sites

Είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα στο ΣΑΣ που εγκρίθηκε, για μεταφορά της έναρξης δρομολογίων από 03/03 στις 06/04.

Κατά την εταιρεία, βασικός λόγος είναι η παραμένουσα κατάσταση της πανδημίας.

Έχουν αναρτήσει δρομολόγια στο site για όλη την δρομολογιακή περίοδο. Θα πρέπει όμως να δουν πως είναι ενεργή ακόμα η σελίδα με τα δρομολόγια του 2021 σε άλλο σύνδεσμο  που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Πρόσφατο αυθημερόν ταξίδι για δουλειά στον Πόρο, το πλοίο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις...όμορφο εσωτερικά, πεντακάθαρο, με ωραίο ταξίδεμα, (με 5αράκι ΒΔ), ΚΑΙ νομίζω ελαφρώς πιο γρήγορο από τα flying cat..(γύρω στα 5 λεπτά λιγότερο έκανε την διαδρομή). 

Ευγενικό πλήρωμα και πολύ καλή οργάνωση. Στα θετικά επίσης η δυνατότητα να επιλέξεις θέση με την αγορά του εισιτηρίου από το website της εταιρείας, η πρόσβαση στον ανοιχτό χώρο, και η διαχείριση των αποσκευών με τα voucher. Και από κίνηση αρκετά καλά θα έλεγα, ειδικά στην αναχώρηση από Πειραιά-πρωινό Παρασκευής-ήταν σχεδόν γεμάτο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Γνωρίζετε αν την άλλη Τετάρτη στις 30 του μήνα θα κάνει δρομολόγιο, γιατί θέλω να ταξιδέψω και έχω κλείσει εισιτήρια;

Edited by giordim
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...