Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 11 months later...

Το Στέλιος Κ ανήκει εδώ και χρόνια στην εταιρεία της οικογένειας Κουκιανακη. Το όνομα του πλοίου προέρχεται από το όνομα του γιου του. Και από ότι ξέρω ετοιμάζεται να πάει προς Δυτική Αφρική. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Οι εργασίες του δεξαμενισμού του Στέλιος Κ έχουν σχεδόν τελειώσει και αύριο αναμένεται να βρεθεί εντός του νερού πάλι. Να προσθέσω ότι το Στέλιος Κ άλλαξε σημαία, αντί για Ελληνική ύψωσε σημαία Togo

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Σύμφωνα με μεσημεριανό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Tradewinds, πλήρωμα και πλοίο φέρονται να τελούν υπό την ομηρία πειρατών στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Togo, περίπου 40 ναυτικά μίλια νοτίως της πρωτεύουσας Lome. Τα παραπάνω φέρεται να έχουν ήδη συμβεί από προχθές Δευτέρα και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Αρχές της περιοχής είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για την απελευθέρωση πλοίου και πληρώματος. Οι εκτιμήσεις είναι πως το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του και πως το ότι οι πειρατές δεν περιορίστηκαν στην απαγωγή του πληρώματος αλλά κράτησαν και το πλοίο, μάλλον σημαίνει πως στόχος τους είναι να πουλήσουν το φορτίο του πλοίου, παρά να πάρουν λύτρα για το πλήρωμα.  

Link to comment
Share on other sites

Επανήλθε η Tradewinds με καινούριο δημοσίευμα για το πλοίο, το οποίο προσελκύει ανέλπιστη δημοσιότητα. Τα νέα είναι πως η ομηρία πλοίου και πληρώματος συνεχίστηκε και μέσα στο Σαββατοκύριακο, έληξε όμως νωρίτερα σήμερα. Οι πληροφορίες της εφημερίδας όμως λένε πως 3 μέλη του πληρώματος έχουν παραμείνει εν ομηρία. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από εταιρείες security της περιοχής όπως η Ambrey Risk που αναφέρουν ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με συνηθισμένη απαγωγή αλλά μάλλον με κίνητρα πιο εξεζητημένα από ότι έχουν συνηθως οι πειρατές.

Link to comment
Share on other sites

Δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τα συμβάντα, ξύπνησαν και οι δαιμόνιοι δημοσιογράφοι των ελληνικών ΜΜΕ, εδώ το απόσπασμα από το News24.gr. Μαθαίνουμε πως βρίσκονται εν εξελίξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομίζω για τον Κουκιανάκη θα δούλευε, από αυτόν ήταν το πλήρωμα. Τα καλά νέα όπως είδα χτές στις βραδυνές ειδήσεις είναι πως οι 3 άνθρωποι βρίσκονται πια σε ξενοδοχείο στο Λάγος και αναμένουν την ολοκλήρωση των διατυπώσεων από την πρεσβεία μας έτσι ώστε να επαναπατρισθούν. Εικάζεται πως τα λύτρα πληρώθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 10/10/2020 at 5:23 PM, ΝΟΜΙΚΟΣ said:

Δύσκολο ταξίδι τόσες μέρες,τόση απόσταση για ένα 36μετρο πλοίο και με ταχύτητα 5 μόλις κόμβων.

 

Είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου για ένα τέτοιο ταξίδι.

Όμως πιστεύω πως ότι ακολούθησε μπορούσε να αποφευχθει με δύο τρόπους.

Με ολιγομελή ομάδα ένοπλων μισθοφόρων προστατευοντας σε όλο το ταξίδι το Stelios K.Χώροι ενδιαίτησης για αυτούς θεωρώ πως μπορούσαν να βρουν ή να διαμορφώσουν πάνω στο βαποράκι.

Με κλειστό το ais από την αρχή του ταξιδιού.Οι πειρατές γνώριζαν μέρες πριν πότε θα περάσει το βαπόρι από τον γνωστό ρουφιάνο.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 year later...
  • 8 months later...

Το τελευταίο σήμα του Stelios K είναι πριν 2 μήνες στο Greenville της Λιβερίας. Να προσθέσω ότι πλέον έχει αλλάξει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου και δεν έχει σχέση με την εταιρεία της οικογένειας Κουκιανακη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...