Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  

On 1/25/2018 at 10:49 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η P & O Cruises ανακοίνωσε τη παραγγελία ενός ακόμα πλοίου στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft που θα είναι αδελφό του πλοίου που θα παραδοθεί το 2020. Τα νέο πλοίο θα είναι 180.000 τόνων, θα φιλοξενεί 5.200 επιβάτες κι αναμένεται να παραδοθεί το 2022. Το νέο πλοίο θα είναι οικολογικό αφού ως καύσιμο θα έχει μόνο το φυσικό αέριο.

Το επόμενο πλοίο που θα ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο Meyer Werft για λογαριασμό της P & O Cruises με Yard No: Meyer Werft 716 (ΙΜΟ Νο: 9849693). Τμήματα του μηχανοστασίου του πλοίου κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Western Baltija στη Klapeida και πήγαν στο ναυπηγείο Neptun Werft

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 9 months later...

Στις 24 Ιουλίου έφτασε το τμήμα του μηχανοστασίου του Arvia στο ναυπηγείο Meyer Werft στο Papemburg.

Στις 12 Οκτωβρίου έφτασαν τμήματα της πλώρης του Arvia στο ναυπηγείο Meyer Werft στο Papemburg

Στις 24 Οκτωβρίου βγήκε από το υπόστεγο του ναυπηγείου το πρώτο megablock του Arvia

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Έχει μεταφερθεί πια στο Eemshaven της Ολλανδίας εδώ και λίγες ημέρες, απ' όπου κάνει και sea trials. Ο καιρός γαρ εγγύς. Βέβαια η πρώτη του κρουαζιέρα έχει καθυστερήσει ήδη κατά 2 εβδομάδες με συνέπεια αντί να λάβει χώρα στις 9 Δεκεμβρίου, να ξεκινήσει στις 23 του ιδίου μήνα. Το πλοίο θα κάνει ένα 10ήμερο πρόγραμμα για Ισπανία, Πορτογαλία και Κανάρια Νησιά και ακολούθως θα επιστρέψει στο Southampton απ' όπου και πρόκειται να αναχωρήσει στις 6 Ιανουαρίου για Τενερίφη και Καραιβική όπου και πρόκειται να παραμείνει για το χειμώνα, επιστροφή στην Ευρώπη την άνοιξη του 2023. Το ευρωπαικό του πρόγραμμα είναι περιλαμβάνει τη La Coruna, τη Μασσαλία και τη Βαρκελώνη μεταξύ άλλων, δεν προβλέπεται να μας έρθει καθόλου στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το μοτίβο είναι προγραμματισμένο να ακολουθηθεί μέχρι και την άνοιξη του 2025, χρονικό διάστημα για το οποίο είναι ήδη ανοιχτά τα πλάνα του. 

 

Να πώ επίσης πως είναι κομμάτι της Excellence Class της Carnival. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Την Κυριακή που μας πέρασε στη La Spezia, να σου και το Arvia. Όπως είπα και παραπάνω το πλοίο μέχρι το 2025 δεν προβλέπεται να βρεθεί στην ανατολική Μεσόγειο, οπότε ήταν η σωστή ευκαιρία για να το βλεφαριάσουμε. Το πλοίο στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα κάνει το πρόγραμμα Southampton - La Coruna - Palma de Mallorca - La Spezia - Marseille - Barcelona - Cadiz και επιστροφή στο Southampton στις 23 του μήνα. Όλα αυτά τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια δεν σε προκαλούν να τα δείς δεύτερη φορά, ετούτο εδώ είναι από τα πλέον αδιάφορα designs, δε βρήκα οτιδήποτε ελκυστικό επάνω του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...