Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ημιβύθιση της Θ/Γ Nourah of Riyad (ΙΜΟ Νο: 9534822) στο ναυπηγειο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ανατροπή πλοίου σε ναυπηγείο περιοχής δικαιοδοσίας του.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι το Θ/Γ πλοίο ''NOURAH OF RIYAD'' σημαίας Cayman Islands ήταν ημιβυθισμένο με κλίση περίπου 45 μοιρών, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης του από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο του ανωτέρω ναυπηγείου, ενώ δώδεκα (12) μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος, και έφτασαν ασφαλείς με ιδία μέσα στο χερσαίο χώρο παρακείμενου ναυπηγείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''LAMADIN'' Ν.Π. 11646, που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NOURAH OF RIYAD'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Μετά το ατύχημα και την ανατροπή στο ναυπηγείο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ, τo Nourah of Riyad (ΙΜΟ Νο: 9534822) βρίσκεται στο ναυπηγείο του Σπανοπουλου και δεν φαίνεται να γίνονται πολλές εργασίες επισκευής του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Nourah of Riyad είχε ανεβεί σήμερα στη πλωτή δεξαμενή του ναυπηγείου του Σπανοπουλου και το μεσημέρι ρυμουλκούταν προς το Πέραμα με τη βοήθεια του Χρηστός XIV και Ελευσις Μ ΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...