Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο φορτηγό πλοίο Φανερωμένη || 19.08.20


Recommended Posts

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της Ινδίας ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε ελληνικής σημαίας πλοίο, ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», το οποίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τραυματίες ή για το εύρος των ζημιών.

euro2day

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι έχουν φωτογραφία του "Faneromeni A" που δεν είναι καν φορτηγό. Και αυτή τη φορά δεν φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ απ' όπου τσίμπησαν την είδηση άπαντες.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”  Ν.  Πειραιά 11613 στην Αραβική θάλασσα

Quote

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Φ/Γ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”  Ν.  Πειραιά 11613, σήμερα περί τις 04:00 ώρα Ελλάδας, ενώ έπλεε στην Αραβική θάλασσα, κενό φορτίου, έχοντας αποπλεύσει από λιμένα Fujeirah Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με προορισμό το Port Elizabeth Νότιας Αφρικής, με δεκαοκτώ (18) μέλη πληρώματος εκ των οποίων πέντε (05) ελληνικής υπηκοότητας.

Από την πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε στο χώρο του μηχανοστασίου από άγνωστη αιτία, επήλθε ο θάνατος του 55χρονου ημεδαπού Β’ Μηχανικού, ενώ τραυματίστηκε ο 26χρονος ημεδαπός Γ’ Μηχανικός, στον οποίο έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και βρίσκεται εκτός κινδύνου, κατά δήλωση του Πλοιάρχου.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τα μέλη του πληρώματος, ενώ το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

To Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με  τον Πλοίαρχο του “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”, ώστε να ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την υγεία του τραυματία, των υπόλοιπων μελών του πληρώματος και την κατάσταση του πλοίου, ενώ το  Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του  Mumbai (RCC MUMBAI), το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του περιστατικού,  έχει ενημερώσει τρία (03) πλοία που βρίσκονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για παροχή συνδρομής.

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...