Jump to content
Shipfriends

Theben (ΙΜΟ 9722302)


Recommended Posts

Υποδοχή του M/V “Theben” στο Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη άφιξή του στο Car Terminal.

Quote

Τον Capt. S.E. Benedicto και το M/V “Theben” καλωσόρισαν στο Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη άφιξή του στο Car Terminal του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος με τη Δ/ντρια Διακίνησης Αυτοκινήτων & Γενικού Φορτίου κα Παρασκευή Καλαμαρά παρουσία του κ. Γ. Ξυδέα, Δ/ντος Συμβούλου του Σκανδιναυικού Πρακτορείου Εγγύς Ανατολής.  

Το νεότευκτο πλοίο (Απρίλιος 2016), τρίτης γενιάς με 200 μ. μήκος και 52 μ. ύψος μπορεί να μεταφέρει 8.000 οχήματα, ανήκει στην εταιρία WALLENIUS WILHELMSEN LOGISTIC, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η οποία προσεγγίζει περίπου 50 φορές τον χρόνο το λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία 15 χρόνια και με πρόσφατη απόφασή της ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας ως κέντρο το Car Terminal του Οργανισμού. 

Κατά την εθιμοτυπική τελετή ο Γεν. Δ/ντής επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία με το Σκανδιναυικό Πρακτορείο Εγγύς Ανατολής, έναν από τους μεγαλύτερους διαχρονικά πελάτες του Car Terminal, το οποίο εκπροσωπεί την εταιρία WALLENIUS και τόνισε τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται με τις νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται στο Car Terminal. Να σημειωθεί ότι στο α΄ τετράμηνο του 2016 υπάρχει σημαντική αύξηση στο εγχώριο φορτίο το οποίο έχει ξεπεράσει το 25% ενώ η συνολική διακίνηση των οχημάτων ανέρχεται στο 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το Ro-Ro Carrier Theben (ΙΜΟ Νο: 9722302) που είχε ναυπηγηθεί το 2016 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industriew Co Ltd στο Samho της Νότιας Κορέας (Yard No:  S725) και ανήκει στην YUKI SHIPPING PTE Ltd. Το πλοίο είχε μήκος 199,97 μέτρα, πλάτος 36,54 μέτρα, χωρητικότητα 8031 ΙΧ και φόραγε μια κύρια μηχανή HHI/MAN-B&W 8S60ME-C8 (15.560 KW), που του δίνει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...