Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κ προβλημα εχει αποκτησει το Δηλος απο τη καθυστερηση αυτη καθως περιμενει απεξω 50 λεπτα γιατι πεφτει στο κεφαλι μονο κ τη θεση την εχει πιασει το ταχυπλοο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Power Jet  στη Σίφνο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου για βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” νηολογίου Λεμεσού , το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα της Σίφνου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο -Σίφνο -Μήλο και επιστροφή με τριάντα δύο (32) επιβάτες.

Κατόπιν επισκευής της βλάβης με ίδια μέσα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια  δεκαεννέα (19) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “POWER JET” , ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Power Jet στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, ότι το πλοίο παρουσίασε βλάβη σε μία ηλεκτρομηχανή. Από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το “POWER JET” απέπλευσε για την εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Ηρακλείου προς τους λιμένες ν. Θήρας, ν. Νάξου, ν. Μυκόνου, ν. Πάρου, ν. Νάξου, ν. Ίου, ν. Θήρας, Ηρακλείου, με 787 επιβάτες, 46 Ι.Χ. και 04 δίκυκλα.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Power Jet στο Ηράκλειο στις 24/08/21

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Θήρας στον λιμένα του Ηρακλείου, με 957 επιβάτες, 28 Ι.Χ. και 04 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα βλάβη πρέπει να έχει σε μία από τις 4 μηχανές του αφού ταξιδεύει μέχρι 24 κόμβους.Σταματάει πλέον μέχρι Σαντορίνη ενώ το δρομολόγιο του το ανέλαβε το Paros Jet.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Power Jet στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, ότι μετά τον απόπλου του από τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο jet room του πλοίου και επιστρέφει στον οικείο λιμένα. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Στη συνέχεια, το ''POWER JET'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων μικρής έκτασης στον χώρο του αριστερού jet room, λόγω προβλήματος στον άξονα της εξωτερικής αριστερής κύριας μηχανής, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του πλοίου και έπειτα από εργασίες του πληρώματος, έγινε παύση εισροής υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Power Jet στη Θήρα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''POWER JET'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηράκλειο προς ν. Θήρα, παρουσιάστηκε βλάβη του στροβιλοφυσητήρα της αριστερής κύριας μηχανής.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο, κατέπλευσε σε λιμένα “AΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 602 επιβάτες , 06 Ι.Χ. και 03 Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού περί αποκατάστασης βλάβης/ζημίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επιτράπηκε η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς τους λιμένες ν. Ίου, ν. Ναξου και ν. Πάρου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...