Jump to content
Shipfriends

Ελληνοπεράματα (IMO 9918262)


Recommended Posts

Το Σάββατο 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του νέου ρυμουλκού της εταιρείας Papadakis Group με το Ελληνοπεράματα στο ναυπηγείο Κουρή στην Αμαλιάπολη.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κατασκευής του Ελληνοπεράματα (ΙΜΟ Νο: 9918262) στον ναυπηγείο του Κουρή στην Αμαλιαπολη. Αφού πήγε στο Βόλο αναχώρησε λίγο νωρίτερα με προορισμό την έδρα της εταιρείας του στο Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Ελληνοπεράματα (IMO 9918262)
  • 1 month later...

Το πιο σύγχρονο ρυμουλκό της Κρήτης, στο λιμάνι της Παντάνασσας

Quote

Το όνομα του είναι «Ελληνοπεράματα», είναι παντός καιρού, έχει μήκος 23 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα , η υποδύναμή του είναι 2.400 άλογα, και η δύναμη έλξης του 35 τόνοι.

Είναι το νεότευκτο ρυμουλκό ασφαλείας ελληνικής κατασκευής- έτος 2020- που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Παντάνασσας. Η ναυπήγησή του έγινε στον Βόλο.

Η αποστολή του εξαιρετικά σημαντική. Χάρη στα υψηλά του στάνταρ και στο σύστημα πυρασφάλειας που διαθέτει μπορεί να επιχειρήσει και να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανάγκης.

Είναι ενδεικτικό ότι ακτίνα της ρίψης του νερού από τα «πυροσβεστικά κανονάκια» έχει εμβέλεια άνω των 100 μέτρων με 17.000 κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα.

Επιπλέον με δύναμη ικανή να μεταφέρει ακόμα και ένα κρουαζιερόπλοιο μήκος 300 μέτρων(!), μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στις διαδικασίες πρόσδεσης και απόδεσης, πλοίων και φορτηγών πλοίων.

Τα Λινοπέραματα, μια περιοχή όπου εδρεύουν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και οι εγκαταστάσεις καυσίμων και υγραερίου, έχει αποκτήσει  ακόμα έναν φύλακα.

Το πλήρωμα είναι τετραμελές.

Καπετάνιος είναι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και μηχανικός ο Λευτέρης Αποστολάκης.  

Το ελληνικό ρυμουλκό «ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ» είναι το νέο απόκτημα της οικογένειας του  Μανώλη Παπαδάκη και του γιου του Κώστα. Είναι το τέταρτο ρυμουλκό του στόλου, που έχει αναπτύξει η οικογένεια Παπαδάκη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το ρυμουλκό επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων : ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ο διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, Μενέλαος Δαφέρμος, ο υποδιοικητής, Δημήτρης Μορφονιός, ο ανθυπασπιστής Λ.Σ και μέλος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Κοτσυφός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Γεναράκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς, Γιάννης Στρατάκης υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, και εκπρόσωποι εταιριών που εδρεύουν στα Λινοπεράματα.

Ξεναγήθηκαν στους  χώρους τους, και ενημερώθηκαν για τις  δυνατότητές του.

Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος δώρισε στον κ. Μανώλη Παπαδάκη την εικόνα του Αγίου Νικόλαου και αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί αλλά και στη συμβολή των ρυμουλκών. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Πρεπει να εχει τελειωσει με τις επισκευες και να εχει φυγει για Ηρακλειο ,γιατι δεν το ειδα στην ευρυτερη περιοχη, την Κυριακη που περασα απο εκει

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...