Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Πρωτεύς στη Γλώσσα Σκοπέλου || 10072020


Recommended Posts

  • proud_ionian changed the title to Προσάραξη του ΕΓ/ΟΓ Πρωτεύς στη Γλώσσα Σκοπέλου || 10072020

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσωρινή επικάθηση και μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου, επακούμβησε με την πλώρη στην αμμώδη παραλία, με αποτέλεσμα την προσωρινή επικάθησή του.

Το εν λόγω πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Μαντουδίου προς λιμένες Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου - ν. Σκιάθου – Βόλου αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και κατέπλευσε ασφαλώς στον οικείο λιμένα, και ο Πλοίαρχος ενημέρωσε για την ύπαρξη μηχανικής βλάβης στις ηλεκτρογεννήτριες.

Από το ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας ν. Σκοπέλου ενενήντα έξι (96) επιβάτες, σαράντα τρία (43) Ε.Ι.Χ και δύο (02) Δ/Κ, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση σαράντα εννέα (49) επιβάτες, δώδεκα (12) Ε.Ι.Χ. και έξι Φ/Γ, που θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του και η ένταξή του στα εγκεκριμένα δρομολόγια, ενώ από το ανωτέρω περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...