Jump to content
Shipfriends

Guzel (IMO 7728699)


Recommended Posts

Χθες στο Κερατσινι υπηρχε ενα ρο-ρο ονοματι Victoria(IMO: 7728699) το οποιο φορτωνε φορτηγα ψυγεια. Μηπως ηταν το φημολογουμενο καινουριο αποκτημα της Σαλαμις?

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παρακολουθώντας την ιστορία με το φιάσκο στη νηοψία επάνω στο ρορο Cirkin, θυμήθηκα πως το συγκεκριμένο έχει περάσει και από την Ελλάδα για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Όχι για να κάνει δρομολόγια αλλά για να κάνει επισκευή στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας με το όνομα Victoria τον Ιούνιο του 2007. Είχε έρθει και λίγες μέρες πρίν στα πλαίσια κάποιου δρομολογίου που ίσως να είχε τότε σχέση και με την Salamis. Λίγο καιρό μετά το πλοίο μετονομάστηκε σε Victoria VI, όνομα με το οποίο το βλέπουμε εδώ δεμένο στη Δραπετσώνα. Με αυτό το όνομα απέπλευσε και το κράτησε ως το 2004 οπότε και πήρε το τωρινό του όνομα, με σημαία Τανζανίας.

 

Οι πλοιοκτήτες του λέγονται Avrasya Shipping(Ευρωασιατική δηλαδή) με έδρα την Τουρκία και μέχρι να βρεθεί στη Misurata τση Λιβύης, έκανε δρομολόγια ανάμεσα σε Σαμψούντα και Novorossiysk. Είναι κατασκευής 1980 στο Titovo Brodogradiliste(423) στην Kraljevica της Κροατίας με μήκος 103 μέτρα και χωρητικότητα 804 lane metres ή 69 φορτηγών, αριθμός που μου ακούγεται αισιόδοξος. Φέρει μία μόνο μηχανή Wartsila που για να του προσδώσει υπηρεσιακή ταχύτητα 16 κόμβων, καταναλώνει 25 τόνους καύσιμο το 24ωρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πλοίο πια άφησε τη Μεσόγειο και τη Λιβύη πίσω του και έχει επιστρέψει στη βάση του η οποία είναι η Σαμψούντα, κάνοντας δρομολόγια από και πρός τη Ρωσία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • Nick the Greek changed the title to Guzel (IMO 7728699)
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...