Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π.11173, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης Νο2 ηλεκτρογεννήτριας διαπιστώθηκε αύξηση θερμοκρασίας ύδατος ψύξεως δικτύου αυτής.

Το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Ηγουμενίτσας και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 18:45 για λιμένα Κέρκυρας με 181 επιβάτες, 38 Ι.Χ., 04 Λ/Φ και 14 Φ/Γ.

Άμεσα επιβιβάστηκε Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  'ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στον προορισμό του την 20:00 με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π.12219.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π. 11173, ότι παρουσιάσθηκε βλάβη στο ελικοπηδάλιο.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από το λιμένα ν. Κέρκυρας προς το λιμένα Ηγουμενίτσας, με εκατό πενήντα οκτώ (158) επιβάτες, σαράντα ένα (41) Ε.Ι.Χ. οχήματα, τέσσερα (04) Φ/Γ οχήματα και δύο (02) λεωφορεία.

Το ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π. 11173, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Κέρκυρας με προορισμό το λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσιάστηκε βλάβη του ελικοπηδαλίου Νο3.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 46 επιβάτες, 20 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 10 Φ/Γ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσης της εν λόγω βλάβης, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, καθώς και διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης από το ανωτέρω ΤΚΕΠ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ” Ν. Πειραιά 11173, για βλάβη στο ελικοπηδάλιο, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Κέρκυρας με προορισμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Το “ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ”, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηγουμενίτσας με 105 επιβάτες, 35 Ι/Χ, 13 Φ/Γ και 1 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...