Jump to content
Shipfriends

Hellenic Spirit (ΙΜΟ 9216030)


Recommended Posts

 

Hellenic Spirit Main Particulars / Hellenic Spirit Βασικά Χαρακτηριστικά :

Name / Όνομα: Hellenic Spirit

Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος): Kriti IV(2000)

IMO Number: 9216030

LOA / Μέγιστο Μήκος: 204,00 m

Breadth / Πλάτος: 25,80 m

Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 32694 tons

Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 2000

Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Landskrona, NORWAY

Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 4 X Wärtsilä-NSD 12V46C, 50400KW

Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 28,5 Knots

Rebuild / Μεγάλες Ανακατασκευές:

Operator/Διαχειριστής: ANEK LINES

Previous Owners / Προηγούμενοι πλοιοκτήτες:

___________________________________________________________________

(2000, launched as Kriti IV, ex-Olympic Spirit)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 year later...

Επιτελους ειδα ενα βαπορι να κανει αριστερη στροφη στην Ηγουμενιτσα. Και οχι μονο αυτο αλλα γυρισμα στα 30 μετρα απο το ντοκο (μακρια για ακτοπλοια αλλα σε σχεση με τους αλλους που γυρνανε απο τα 200 μετρα και πανω ;) ) χωρις αγκυρες. Παραμονη 10 λεπτα και χρονος ρεμετζου 6 λεπτα απο το διαυλο. Δε ξερω ποιος ειναι ναυαρχος αλλα μπραβο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Ταξιδεψα μαζι του απο Ηγουμενιτσα για Ανκονα κ περισσοτερο θελω να κανω ενα σχολιο σε σχεση με το αδερφο του που φημολογειται πως θα κατεβει Κρητη.Καταρχην κ τα 2 τα θεωρω πανεμορφα κ ειναι ισαξια στις προτιμησεις μου,με τα SUPERFAST.Απο ταχυτητα,θεωρω πως πηγαιναμε max αφου φυγαμε με 3 τεταρτα καθυστερηση(23.15) κ φτασαμε στην εισοδο του ιταλικου λιμενα 12.35.

Οσο για το ταξιδι δεν υπαρχει κατι αξιοσημειωτο να αναφερω.Πολυς κοσμος,γεματο ολο το γκαραζ αλλα οι συνθηκες του ταξιδιου αξιοπρεπεστατες.Γενικα δεν υπαρχει φορα(εστω κ αν χτυπαει πρωτοκολλο)που να εχω σιχαθει λογω του κοσμου,το ταξιδι,σε πλοιο της Αδριατικης.ΑΝΕΣΗ κ παλι ΑΝΕΣΗ!

Για το συγκεκριμενο(κ κατα συνεπεια για το αδερφο του,αφου ειναι ολοιδια μεσα-εξω)εχουμε,απειρες καμπινες,2 σαλονια,λιγες αεροπορικες,disco,μεγαλα self service & alla carte,παιδοτοπο κ ενα 'γυραδικο':D στο εξωτερικο πρυμνιο καταστρωμα με θεα την πισινα,που βεβαια σε κανα μηνα,λογω καιρου,θα εχει κλεισει.

Να σταθω λιγο στα σαλονια.Το μπροστα ειναι ολα τα λεφτα!Καθεσαι κ χαζευεις την πλωρη αφου εκει βλεπουν τα τεραστια τετραγωνα παραθυρα,πολυ ηρεμο χωρις καμια τηλεοραση αλλα με απαλη μουσικη.(κ πινεις τον καφε σου εκει ακομα κ αν εχεις εισητηριο deck...:D)

Το αλλο ειναι ακριβως στη μεση του βαποριου,εκει που φαινεται η τετραγωνη τζαμαρια,παρατηροντας απ εξω το πλοιο.Σχετικα μικρο,με 2 TV κ την disco ακριβως απο πανω.Γενικα ο περισσοτερος κοσμος την βγαζει εκει.

Μ αυτα κ μ αυτα λοιπον θεωρω πως αυτο κ το αδελφο του,βρισκονται στην γραμμη που πρεπει.Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω πως θα βγαζουν τα εξοδα τους σε ενα 6ωρο η 8ωρο ταξιδι μεχρι τα Χανια.Αστε που τα χρειαζεται κ η συγκεκριμενη γραμμη που υπηρετουν,μιλαμε για κινηση ολο τον χρονο.Εχω την εντυπωση πως η ΑΝΕΚ τελικα θα τ αφησει ως εχει,η μαλλον,για μενα αυτο ειναι το πιο λογικο.

Τελος ενα βιντεακι με την αφιξη του πλοιου στην Ηγουμενιτσα.Ετσι,για να ανυπομονουν πιο πολυ οι shipfriends Χανιωτες:D.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 7 months later...

Μετα απο ενα χρονο+(εκτος αν εχω ξεχασει καποιο ενδιαμεσο ταξιδι),το ξανασυναντησα.Στα πολυ θετικα η τιμη εισητηριου deck=52 euro αλλα και οι τιμες των προιοντων στα εσωτερικα μπαρ.Βεβαια μια μεριδα γυρος:D(στο σουβλακερι κοντα στην πισινα)κοστιζει 9ευρα αλλα τι να κανουμε,πρεπει να μοσχοπουλησουμε το εθνικο μας φαγητο:P

Εσωτερικα τωρα,το πλοιο φαινεται αρκετα ταλαιπωρημενο και ολιγον 'ρετρο'(ισως φταιει και το προσφατο ταξιδι με το superfast).Δυστυχως αυτο που παρατηρησα να εχει αλλαξει,προς το χειροτερο,ειναι το vibration...Μιλαμε να βλεπεις τον ψευτο-τοιχο να πηγαινει περα δωθε,αν θες χτυπουσες και ενα φραπεδακι για την πλακα...:DΕιλικρινα μου εκανε εντυπωση και δεν εχω ιδεα αν μπορει να διορθωθει το συγκεκριμενο φαινομενο.

Τελος ειχαμε λιγα φορτηγα(το main garaze ισα ισα γεμισε μεχρι τη μεση)ενω απο κοσμο αρκετο!Στο κεντρικο σαλονι δεν επεφτε καρφιτσα αφου παιζονταν το εργο 'ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ'....με ουκ ολιγα 'γαλλικα' απ τους αγαπητους νταλικιερηδες...:P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Δοκιμαστικό αυτή την ώρα για το ΕΛΛΕΝΙΚ ΣΠΙΡΙΤ, ανοιχτά της Αίγινας.

Ανακαλώ.......

Για Πάτρα έφυγε μιας και αύριο ξεκινάει δρομολόγια.

Πριν φύγει για τη Πάτρα, ήταν στην Ελευσίνα για το δεξαμενισμό του

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

χτες το απογευμα (31/05/09) το περιμενα να φυγει και δεν εφευγε. ειδα το βραδυ στο openseas οτι ειχε δηλωσει αναχωρηση αντι για τις 17:00 στις 23:00. Κατα τις 23:20 εμπαινε απο βορεια. εχω μπερδευτει, μπορει να με διαφωτισει καποιος;

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω, αυτο δικαιολογει το οτι ηρθε στις 23:20. το οτι στο openseas ειχε δηλωσει αναχωρηση στις 23:00 εγινε επειδη ειδαν οτι με τον τραυματια δεν προλαβαινουν να φτασουν στην ωρα τους η το ειχαν προγραμματισει απο προηγουμενες μερες;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παρατήρησα ότι η αρχική ονομασία του πλοίου ήταν Olympic Spirit απο τα χτυπημένα γράμματα πλάγια στη πρύμνη αλλά και από μικρά αυτοκόλλητα μέσα στις καμπίνες. Γνωρίζει κάποιος για αυτή την αλλαγή ?

Link to comment
Share on other sites

Το ονομα olympic ειναι κατοχυρωμενο διεθνως απο τη ΔΟΕ. για τους ιδιους λογους αλλαξε και ο ποταμιανος τοτε, απο royal olympic cruises, σε royal olympia cruises (και αντιστοιχα τα πλοια του).

το olympic champion τη γλυτωσε μετα απο πολλες παρεμβασεις και λογω του οτι το ειχε βαπτισει ολυμπιονικης (αυτος με το τροχαιο). αντιστοιχη εξαιρεση υπαρχιε για την ολυμπιακη και για την olympic maritime που ειχαν ονομαστει πριν κατοχυρωθει το ονομα

Edited by proud_ionian
συντακτικο
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

το esprit hellénique κατεβαζε τα MES της δεξιας πλευρας στο 5-6 αποψε κατα τις 07.30. για την ακριβεια ειχε δεσει απο το μεσημερι στο 4, μετα τις αναχωρησεις των 6 γυρισε στο 5-6 δια τα περαιτερω και μολις ετελεψε ξανα στο 4

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγω που εχω ταξιδεψει και με αυτο και με το ολοιδιο champion,μπορω να πω ανετα πως εχουν υπερσυνχρονη γεφυρα με ολα τα καλουδια και τελειες και οι 2 λουξ που εχω μεινει,η πρωτη ειναι προστα κοιτας πλωρη κατω απο την γεφυρα ακριβως,2 στρογγυλα παραθυρα η καθε καμπινα,επισης οι απλες λουζ εχουν ενα τεραστιο παραθυρο στο πλαι.Απο υπηρεσιες δεν μπορω να πω τιποτα μιας και ειναι σαν ξενοροχειου 5*,φιλικοτατο προσωπικο.Επισης πολυ αναπαυτικες ηταν οι δυο καρεκλες στην γεφυρα,μπροστα τους δεσποζαν οι 2 μεγαλες οθονες που σε πληρφορουσαν για τα παντα,τελος,δεν ειδα πουθενα αυτα τα κλασικα πρασσινα μαυρα radar που εχουν αλλα οπως ο σοφοκλης βενζελος!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τετάρτη πρωί θα είναι κοντά μας για να κάνει την ετήσιά του. Άντε να ομορφήνει λίγο η ευρύτερη περιοχή Πειραιώς;)..Αντικαταστάτης στην Αγκώνα η ΑΡΙΑΔΝΗτσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Καλημέρα. Ο βάπορας της Α.Ν.Ε.Κ Hellenic Spirit βγαίνει απο τη δίαυλο ταράζοντας τα ήσυχα νερά της. Ακόμη και οι γλάροι πετούσαν πιο ψηλά

post-3633-128326988308_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...