Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Πρέβελης στην προβλήτα του Αθηνιού || 060620


Recommended Posts

μηπως το βαπορι εχει καποιο προβλημα ειναι δεμενο στη σαντορινη 4.50 ωρες.δεν μου φαινεται λογικο να καθετε τοσες ωρες εκει.

Link to comment
Share on other sites

Απο βιντεο που ανεβηκε στο fb.Το βαπορι ακουμπησε εσωτερικα στο κατσουνι(εκει που ειναι ο πρασινος φαρος).Δυο καβοι προσπαθουν να βαστηξουν το πλοιο απο τις ριπες του Σοροκου.Ενω το πληρωμα εχει ριξει και τριτο καβο με τους καβοδετες να προσπαθουν να τον καπελωσουν.Μετεφερε 163 επιβατες,52 ιχ,41 φορτηγα και 13 δικυκλα.

20200606_152215.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Όταν στο Αιγαίο έχουμε νοτιάδες , δυστυχώς αυτά συμβαίνουν (και δεν φταίει ο καιρός ούτε φταίνε τα βαπόρια και τα πληρώματα;))

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση για το χθεσινό συμβάν στη Σαντορίνη.

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, στη θέση ''ΦΑΝΑΡΑΚΙ'', του λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του. Το ανωτέρω πλοίο, εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Μήλο – ν. Θήρα – ν. Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – ν. Κάσο – ν. Κάρπαθο – ν. Διαφάνι – ν. Χάλκη – ν. Ρόδο. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου σε ύψος 1,00 μ. άνω της ισάλου γραμμής και σε έκταση 4,00 μ.
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη η συνέχιση προγραμματισμένου του δρομολογίου, με εκατό τέσσερις (104) επιβάτες, είκοσι (20) Ε.Ι.Χ. οχήματα, δέκα (10) Φ/Γ οχήματα και τρία (03) δίκυκλα.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...