Jump to content
Shipfriends

Κλαίρη Τ (IMO 7210680)


Recommended Posts

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από το Ρ/Κ Κλαιρη Τ στην Ελευσίνα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ότι το Ρ/Κ “ΚΛΑΙΡΗ Τ” Ν.Π.8983, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας, παρουσίασε δεξιά κλίση.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ πέριξ του πλοίου ποντίστηκε πλωτό φράγμα από ιδιωτική εταιρεία συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, καθώς επίσης και απορροφητικό φράγμα και απορροφητικά υλικά της οικείας Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε και αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Πειραιά. 

Μετά τον εντοπισμό εντός του φράγματος ρύπανσης από ποσότητα ελαφρών πετρελαιοειδών και μικροποσοτήτων μαύρων πετρελαιοειδών σε έκταση περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετήθηκε και έτερο πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για την μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από Ρ/Κ πλοίο στην Ελευσίνα

Quote

Αναφορικά με το Ρ/Κ ''ΚΛΑΙΡΗ Τ'' Ν.Π. 8983, το οποίο ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην περιοχή ''ΒΛΥΧΑ'' Ελευσίνας, παρουσίασε βραδινές ώρες χθες δεξιά κλίση, και στη συνέχεια εντοπίστηκε εντός φράγματος ρύπανση από ποσότητα ελαφρών πετρελαιοειδών και μικροποσοτήτων μαύρων πετρελαιοειδών σε έκταση περίπου 40m2, γνωρίζεται ότι διαπιστώθηκε η ημιβύθισή του.

Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ.712/70(Α΄237), έχει οριστεί πραγματογνώμονας καθώς και βοηθός πραγματογνώμονα καταδυτικού συνεργείου προς υποβοήθησή του προκειμένου εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες της ημιβύθισης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • polmyt changed the title to Κλαίρη Τ (Ν.Πειραιά 8983)
  • 3 months later...

Το Κλαίρη Τ (IMO No: 7210680) έχει ναυπηγηθεί το 1966 στο ναυπηγείο Trinity New Orleans στη Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το πλοίο έχει μήκος 42 μέτρα, πλάτος 10 μέτρα και άνηκε στην εταιρεία Tzanakos Shipping & Trading με έδρα την Αθήνα και προηγούμενο του όνομα είναι Αλεξία Λ. Πλέον φαίνεται ότι ανήκει στη Spanopoulos Group και μάλλον περιμένει να οδηγηθεί για scrap.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Nick the Greek changed the title to Κλαίρη Τ (IMO 7210680)
  • 4 weeks later...
On 9/14/2020 at 3:22 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Κλαιρη Τ έφυγε από τη ντάνα των παροπλισμένων και ήρθε στη προβλήτα του ναυπηγείου του Σπανοπουλου. Μάλλον για προετοιμασία για το τελευταίο ταξίδι του

Για το οποίο εφυγε σήμερα με το Χρηστος 40

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...