Jump to content
Shipfriends

Isola di Capraia (IMO 9166182)


Recommended Posts

Είχα κάποια στιγμή σκοπό να ανοίξω θέμα για το συγκεκριμένο πλοίο που συνδέει την ηπειρωτική Ιταλία(Termoli) με τα νησια Tremiti, στην Αδριατική. Με πρόλαβαν τα γεγονότα όμως και τα γεγονότα είναι πως το πλοίο σε προσέγγισή του στο λιμάνι του San Domino στα νησιά αυτά, βρέθηκε αντί για το ντόκο, επάνω στα βράχια. Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό πρέπει να έγινε Παρασκευή ή Σάββατο και συνέβη κατά τη διαδικασία πρόσδεσης. Εικάζεται από τα άρθρα πως υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη και δεν έπιασε το ανάποδα.

 

Θύματα ή/και τραυματισμοί δε φαίνεται πως υπήρξαν, ενώ το πλοίο κρίθηκε ικανό να επιστρέψει κενό επιβατών στο Termoli για τα περαιτέρω. Φαίνεται πως πολύ φτηνά τη γλίτωσε. Και φυσικά εκφράζονται και ανησυχίες από τα νησιά για τη συγκοινωνία, ειδικά με φόντο το κορωνο-καλοκαίρι που είναι πρό των πυλών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θέμα έχουμε για το συγκεκριμένο ταχύπλοο, φωτογραφίες δεν έχουμε(ή μάλλον δεν είχαμε) σε αντίθεση με δύο από τα αδέλφια του. Αυτά όμως είναι ευκολάκια γιατί χρειάζεται να πας μόλις μέχρι τη Napoli για να τα φωτογραφήσεις. Πλήν όμως για να βρείς το Isola di Capraia, πρέπει να πας μέχρι το Termoli, μια κωμόπολη σε μια εντελώς ξεχασμένη γωνιά της Ιταλίας. Και τα κομάντα το είπαν, και το έκαναν:D. Το ταχυπλοάκι έκανε τότε 1-2 δρομολόγια την ημέρα για τα Isole Tremiti με τα σινιάλα της Tirrenia, και εξακολουθεί σε αυτήν τη γραμμή. Το βλέπουμε και δεμένο στο Termoli. Το άλλο αξιοσημείωτο που προσωπικά το θεωρώ για γέλια, είναι πως αυτό το βαποράκι για να μπεί και να βγεί από το Termoli, παίρνει πλοηγό:rolleyes:. Μιλάμε για ένα λιμανάκι που απευθύνεται κυρίως σε ψαρότρατες και το Ιταλικό δημόσιο foreva, διατηρεί εκεί πλοηγική υπηρεσία. Απίστευτα πράγματα. 

 

Από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι προιόν της Rodriguez της Pietra Ligure(268) με μήκος 71 μέτρα και πλάτος 12.4, ναυπήγηση του 1999. Οι μηχανές του είναι MTU και χωράει πάνω από 500 επιβάτες και 50 ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...