Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  

On 10/11/2016 at 9:20 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η Royal Caribbean Cruises ανακοίνωσε την παραγγελία δύο νέων πλοίων στα ναυπηγεία Meyer Turku τα οποία θα κινούνται αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Τα πλοία θα ανήκουν στην σειρά Icon class που θα αποτελεί την εξέλιξη των Oasis, θα φιλοξενούν 5.000 επιβάτες το καθένα και αναμένεται να παραδοθούν το 2022 και 2024 αντίστοιχα.

Τα πρώτα τμήματα του Icon of the Seas (IMO 9829930) έχουν ξεκινήσει να ναυπηγούνται στη Klapeida στο ναυπηγείο The Western Baltija και μετά θα μεταφερθούν στο ναυπηγείο Meyer Turku (Yard No: Meyer Turku 1400).

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...

Ένα βίντεο από τη τελετή κοπής του πρώτος ελάσματος του Icon of the Seas στο ναυπηγείο Meyer Turku.

Και από την άφιξη τμημάτων του πλοίου που ετοιμαστήκαν στη Klapeida στο ναυπηγείο The Western Baltija

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν απατώμαι ,είναι απο τις λίγες περιπτώσεις που δεν έχουμε ιδέα πως θα δείχνει το πλοίο ακομα.Δεν μας έχει συνηθίσει η RCCI ,σε τέτοια

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αποκαλυπτήρια σήμερα για το πρώτο πλοίο της νέας κλάσης, του οποίου βέβαια η κατασκευή είναι ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Θα είναι το μεγαλύτερο, τουλάχιστον σε μήκος, στον κόσμο, αν και η διαφορά με τα πλοία της Oasis  θα είναι στα 4-5 μέτρα. Θα είναι έτοιμο προς παράδοση στα τέλη του 23, το πρώτο ταξίδι είναι προγραμματισμένο για Γενάρη του 24 και φυσικά για αρχή προορίζεται να ταξιδεύει στην Καραϊβική. Εννοείται ότι θα κινείται με LNG, θα χωρίζεται σε 8 γειτονιές και θα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη πισίνα σε πλοίο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ, αλλά και ένα ενδεικτικό βιντεάκι.

Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, αν και τουλάχιστον στα δικά μου μάτια μου φέρνει σε μια πιο ανανεωμένη έκδοση της Oasis class. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η RCCL έχει ήδη ξεκινήσει τη διαφημιστική καμπάνια για το πλοίο και μάλιστα στα εθνικά δίκτυα των ΗΠΑ. Μήπως δούμε και στη διάρκεια του Superbowl διαφήμιση(ο πιο ακριβός διαφημιστικός χρόνος στον κόσμο ίσως).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Π100, ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με το υγρό στοιχείο το πλοίο. Η καμπάνια για την οποία έκανα μνεία παραπάνω συνεχίζεται και έχει επίκεντρο το ίδιο το πλοίο. Ούτε την εταιρεία, ούτε τις διακοπές γενικότερα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 months later...

Σ' ευχαριστούμε για το κουράγιο σου να μας παρακολουθείς στα ελληνικά. Εν τω μεταξύ η διαφημιστική καμπάνια της RCCL σχετικά με το συγκεκριμένο πλοίο, συνεχίζεται καταιγιστική. Μόλις είδα διαφήμιση στο CBS σε prime time(στο απογευματινό παιχνίδι NFL που μεταδίδουν).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

 

6 hours ago, Esperos Papadaskalopoulos said:

Εδώ είναι ένα νέο άρθρο στα φινλανδικά. Υπάρχει και ένα σύντομο βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου.

Η αναχώρηση για το Μαϊάμι είναι προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα.

Εγώ διάβασα ότι θα πάει Ισπανία  για κάποιες λεπτομέρειες 

Να αναφέρω δεν ξέρω αν το λέει το site ότι το πλοίο παραδόθηκε στην royal Caribbean

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο μεταξύ έχει ανακοινωθεί εδώ και μερικές μέρες ο ανάδοχος του πλοίου ο οποίος δεν θα είναι άλλος από το icon (έτσι το πλασάρουν, δε το λέω εγώ) Lionel Messi. Στο Μαϊάμι τον ερχόμενο Γενάρη η τελετή ονοματοδοσίας, στην Ίντερ Μαϊάμι παίζει αυτός, εε δεν ήθελε πολύ να γίνει το κουμπαριλίκι😂. Όπως επίσης διαβάζω και ότι η RCCL αποτελεί εδώ και κάποιο καιρό τον επίσημο Vacation Partner της εν λόγω ομάδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έτοιμο το πλοίο επιτέλους πραγματικά έχει βγει ένα πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα 

(Να αναφέρω γιατί δεν υπάρχει τοπικ διάβασα ότι ξεκίνησε η ναυπήγηση και του 3ου πλοίου περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε διαβάζοντας Εδώ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο βρισκεται ήδη στο Μιάμι(που λένε και οι λατίνες), προετοιμαζόμενο για το πρώτο του ταξίδι. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, έχει γίνει χαμός δημοσιότητας και φανφάρας γύρω από το καινούριο πλοίο και τις πρωτιές του, με αποκορύφωμα την επίσκεψη της Inter Miami και του Leo Messi επί του πλοίου, φορώντας μαύρες ποδοσφαιρικές φανέλλες με το έμβλημα της Royal Caribbean σε ρόζ χρώμα στο κέντρο τους. Στο σχετικό άρθρο της Τradewinds φιλοξενείται και δήλωση από κάποια αναλύτρια η οποία υποστηρίζει πως το Icon of the Seas σύμφωνα με το financial modelling της, κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί το πιο κεδροφόρο πλοίο στην ιστορία της εταιρείας.

 

Κάτι παρόμοιο είπε το φθινόπωρο και ο CEO της εταιρείας στους δημοσιογράφους και αναλυτές, αναφέροντας συγκεκριμένα(προσέξτε την ορολογία) ότι «το προιόν που έχουμε εισάγει(το Icon of the Seas δηλαδή), έχει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας και συνεχίζει να αποδίδει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο». Κάτι άλλο που φαίνεται πως κάνει η RCCL είναι να ανοίγει τμηματικά ανά εβδομάδα τη διαθεσιμότητα του πλοίου, φαντάζομαι για να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη και να συνοδεύεται όλο αυτό από μεγάλη κουβέντα, αυξημένη ζήτηση και φυσικά αυξημένα κέρδη.

Link to comment
Share on other sites

Η ενδιαφέρουσα πάντα σελίδα Singapore Cruise Society βρίσκεται στο πλοίο και μεταφέρει εικονες. Ομορφο πλοιο . Να δούμε πως θα εξελιχθεί η κλάση αυτή ,γιατι πιστεύω οπως λέει και ο Νικος πως θα γεμισουμε

https://www.facebook.com/sgcruisesociety/posts/pfbid02UJjLitph2v6Q1qLkiKqouzvbyHoAAjbTeLNpsT5riGMMomb1KbKLhPDnLj3nCGQfl

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Nick the Greek said:

«το προιόν που έχουμε εισάγει(το Icon of the Seas δηλαδή)

Πως φαίνεται ο άνθρωπος που έχει φάει τα χρηματοοικονομικά πανεπιστήμια και τα βιβλία, με το κουτάλι, αντί για την θάλασσα και τις λαμαρίνες...

Γι'αυτό δεν τους πάω κάτι τέτοιους τύπους

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...