Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στον προλιμενα αναμεσα στα ρυμουλκα του Βερνικου, ενα μικρο περιεργο κουφαρι. Το ονομα που ειναι χαραγμενο πανω του ειναι Falcon A και τα αρχικα ΕΛΚΕΘΕ ειναι γραμμενα επισης. Προκειται ισως για καινουριο(?) πλοιο του Εθνικου Κεντρου Θαλασσιων Ερευνων που εχει και το Αιγαιο?

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

Επανέρχομαι 14 χρόνια μετά, τώρα που πια υπάρχει η δυνατότητα της φωτογραφίας. Ιδού αυτό το Falcon A, κανείς καμία ιδέα ποιό είναι αυτό και τι απέγινε? Πάντως στο στόλο του ΕΛΚΕΘΕ δεν είναι.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το βαπορακι υπαρχει ακομα αλλα ειναι στην ιδια κατασταση με το 2006

Το πετυχα προπερσι δεμενο στη Σουδα, απεναντι απο το λιμανι στο σημειο που αν δεν κανω λαθος ειναι η Αμερικανικη βαση.Δυστυχως δεν φαινεται καπου γραμμενο καποιο ονομα ,αν και η λογικη λεει πως μαλλον θα εχει αλλαξει.Στις φωτο δεν φαινεται καλα ,αλλα το ΕΛΚΕΘΕ υπαρχει ακομα γραμμενο στο πλαι.

Ελπιζω οι φιλοι απο τα Χανια να ξερουν κατι περισσοτερο

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα σχόλια σε μια φωτογραφία του Falcon στο shipspotting

Quote

Το Falcon ναυπηγήθηκε το 1982-83 στην Ελευσίνα ως εμπορικό σκάφος/ σκάφος περιήγησης. Ο αρχικός ιδιοκτήτης της πήρε ένα δάνειο από την Ελληνική Τράπεζα ETBA για να την ναυπηγήσει, αλλά δεν τελείωσε ποτέ, έτσι η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στην τράπεζα. Αγοράστηκε το 1985 από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας της Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το 2ο Πλαίσιο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για να μετατραπεί σε Ερευνητικό Σκάφος. Δεν μετατράπηκε ποτέ και μετά τη συγχώνευση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) και του Ελληνικού Κέντρου Ναυτιλιακών Ερευνών (ΕΚΘΕ) για να σχηματίσει ΕΛΚΕΘΕ (www.hcmr.gr) το 2003 το έργο εγκαταλείφθηκε.

 

Link to comment
Share on other sites

Περιεργο παντως που εμεινε τοσα χρονια κουφαρι

Θα μπορουσε να το αγορασει καποιος και να γινει ενα συμπαθητικο ημεροπλοιο ,ειτε για εκδρομες ,ειτε και σαν δρομολογιακο (πχ Πειραιας- Σαλαμινα)

Link to comment
Share on other sites

Από το 2010 φέρεται να έχει περάσει από το ΕΛΚΕΘΕ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Quote

...Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Εγκρίνουμε την δωρεάν παραχώρηση του ερευνητικού πλοίου «Φάλκον» από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στο Πολεμικό Ναυτικό (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού).
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Btw, αυτή η ΕΤΒΑ πρέπει να είχε τεράστια επιτυχία, όλο σε θαλασσοδάνεια τη βρίσκουμε μπροστά μας. 

Quote

Ο αρχικός ιδιοκτήτης της πήρε ένα δάνειο από την Ελληνική Τράπεζα ETBA για να την ναυπηγήσει, αλλά δεν τελείωσε ποτέ, έτσι η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στην τράπεζα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...