Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 6 years later...
  • 2 years later...

Τα νέα της εταιρείας σε σχέση με τον κορωνοιό:

 

Η γραμμή της εταιρείας που συνδέει την ηπειρωτική Σουηδία από το λιμανάκι Grisslehamn με το λιμάνι Eckero στα Aland Islands έχει κλείσει μέχρι τις 16 Ιουνίου. Αυτή εξυπηρετείται από το ΕΓ/ΟΓ Eckero με το το πλοίο παραμένει δεμένο στο Eckero.

 

Επίσης έχει σταματήσει και η γραμμή κρουαζιέρας της εταιρείας ανάμεσα στη Στοκχόλμη και το Mariehamn. Σε αυτήν δούλευε το κρουαζιερόπλοιο Birka Stockholm το οποίο βρίσκεται ήδη από τα μέσα Μαρτίου παροπλισμένο στο Mariehamn. Υποτίθεται πως τα δρομολόγια θα συνεχίσουν από τις 16 Ιουνίου.

 

Δρομολόγια συνεχίζει το Finlandia στη γραμμή Helsinki - Talinn όπως και το roro Finbo Cargo στη γραμμή Vuossari(Φινλανδία) - Muuga(Εσθονία). Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα 3 roro της εταιρείας, τα Shipper, Exporter και Transporter που συνεχίζουν να συνδέουν τη Σκανδιναβία με τη Βόρειο Ευρώπη και το ΗΒ με μεγάλη ποικιλία λιμανιών.

 

Τα πλοία που ανέφερα παραπάνω, σε διάφορες νομικές ενότητες, αποτελούν και το στόλο της εταιρείας αυτήν τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
On 4/21/2020 at 4:00 PM, Nick the Greek said:

Επίσης έχει σταματήσει και η γραμμή κρουαζιέρας της εταιρείας ανάμεσα στη Στοκχόλμη και το Mariehamn. Σε αυτήν δούλευε το κρουαζιερόπλοιο Birka Stockholm το οποίο βρίσκεται ήδη από τα μέσα Μαρτίου παροπλισμένο στο Mariehamn. Υποτίθεται πως τα δρομολόγια θα συνεχίσουν από τις 16 Ιουνίου.

 

Όσοι ταξιδέψατε, ταξιδέψατε με τη Birka Cruises, η Eckero αποφάσισε να κλείσει το μαγαζί οριστικά κι αμετάκλητα. Να δούμε τι θα κάνουν το κρουαζιερόπλοιο Birka Stockholm.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πάμε να βλεφαριάσουμε και ένα πλοίο της εταιρείας που συνδέει την ηπειρωτική Σουηδία με τα νησιά Aland, πιο συγκεκριμένα η γραμμή είναι Grisslehamn - Eckero. Το όνομα του τελευταίου λιμανιού, είναι και το όνομα του πλοίου, να το Eckero λοιπόν με ΙΜΟ 7633155. Όπως μπορεί να δεί κανείς σε πιο γενικό πλάνο, το Grisslehamn όπου και είναι τραβηγμένη η φωτογραφία είναι ένα λιμανάκι πολύ γραφικό, με εγκαταστάσεις και λιμενικό χώρο λίγο μεγαλύτερα από τα Κατάπολα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να κάνουν μια οργανωμένη φόρτωση.

 

Πάντα αυτό και το αδελφό του μου θύμιζαν τα Κνωσός και Φαιστός, έχουν αρκετά στοιχεία νομίζω στο σουλούπι τους. Πλήν όμως το Eckero είναι χτισμένο το 1979 απο το Aalborg Verft(222) σα Jens Kofoed για λογαριασμό της Bornholmstraffiken, για δρομολόγια στο ομώνυμο νησί. Από το 2005 φόρεσε τα σινιάλα της Eckero και κάνει δρομολόγια στην παραπάνω γραμμή με μοναδική διακοπή την πρώτη περίοδο της πανδημίας που περνάμε. Μήκος 121 μέτρα, 1500 επιβάτες, περίπου 270 ΙΧ χωρητικότητα. Πρόωση από 4 μηχανές Alpha Diesel και ταχύτητα 17 κόμβων με κατανάλωση 45 τόνους το 24ωρο. Εδώ και η πρυμνιά άποψη κατά την αναχώρησή του.

 

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι πως η απόσταστη Stockholm - Grisslehamn είναι περίπου 1.5 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο ειδικά είναι ένας επαρχιακός δρόμος στη μέση του πουθενά, αριστερά και δεξιά σου βλέπεις χωράφια και καμιά αγροικία. Λίγο πρίν το Grisslehamn λοιπόν, στη μέση του πουθενά, τι υπάρχει? Μα φυσικά ελληνικό εστιατόριο με το όνομα Αχιλλέας :D.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βρισκόμαστε στο Algeciras τον Ιούνιο του 2018 και εκεί βλέπουμε δεμένο το ro-ro Transporter (IMO 8820858) που τότε έκλεινε τριετή ναύλωση για τη γραμμή Algeciras - Ceuta. Όπως βλέπετε για ro-ro έχει πολύ ωραίες γραμμές και από το 1991 έχει κάνει δεκάδες στην κυριολεξία ναυλώσεις ανά την Ευρώπη. Είναι μέρος μιας πολύ ενδιαφέρουσας πορτάδας ro-ro με συνολικά 6 μέλη, εκ των οποίων έχουμε φιλοξενήσει στην gallerie μας το Aknoul. Τα 6 πλοία χτίστηκαν στη Σερβία(Brodogradiliste Sava Macnavska, στη Mitrovica) και το fitting out τους ολοκληρώθηκε στα γνωστά μας Fosen. Να σημειώσω πως επισήμως είναι 6 τα αδέλφια αλλά αν δεί κανείς και το Marin, είναι σχεδόν όμοιο design με διαφορά 8 μέτρα στο μήκος.

 

To Transporter έχει αριθμό γιάρδας 303 στο Sava και 41 στο Fosen, μία μηχανή Wartsila, 122 μέτρα μήκος και χωρητικότητα για 92 φορτηγά σε 1,278 γραμμικά μέτρα φόρτωσης στο σύνολο. Προηγούμενα ονόματά του τα Hamno και Birka Transporter ενώ τωρινός του πλοιοκτήτης είναι η γνωστή μας Eckero από τη Σουηδία. Την παρούσα χρονική περίοδο, το πλοίο φοράει το σινιάλο της Eckero στο φουγάρο και έχει το logo της DFDS στα πλάγια του μια και εκεί είναι ναυλωμένο. Πρέπει να κάνει κάποιου είδους δρομολόγιο-πεταλούδα μια και η DFDS αναφέρει πως κάνει 2 κυκλικές γραμμές από τη Νορβηγία. Η πρώτη είναι Fredrikstad - Halden - Zeebrugge - Immingham - Fredrikstad και η δεύτερη είναι Oslo - Halden - Hamburg - Immingham - Oslo.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να δούμε και άλλο ένα πλοίο της σειράς αυτής, το πετυχαίνουμε στο Lubeck της Γερμανίας και είναι το Shipper (IMO 8911748). Οι αριθμοί γιάρδας είναι 306 για το Sava Brodogradiliste και 47 για το Fosen. Το πλοίο είναι του 1992 και τα προηγούμενά του ονόματα είναι Styrso και Birka Shipper. Παρεμπιπτόντως είναι στα νέα σήμερα το πλοίο, ναυλώθηκε από την κοινοπραξία Lineas Fred Olsen - Balearia για να συνδράμει το Marie Curie στα δρομολόγια Huelva - Canarias. Η αναχώρησή του από τη Huelva είναι προγραμματισμένη για τα Σάββατα, ώρα 0800. Bonus coverage, είμαστε στις 22 Δεκεμβρίου του 2009 στο Κερατσίνι και το Birka Shipper επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά. Άχαστο, εννοείται.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Να πούμε πως σύμφωνα με την Tradewinds η Eckero πούλησε 2 συνολικά από τα ro-ro της στην Norwest Ship Management της Νορβηγίας. Πρώτο πλοίο είναι το Exporter που από τον Ιανουάριο κατ' αρχήν ναυλώνεται στην Norwest με την μεταβολή ιδιοκτησίας να λαμβάνει χώρα τον Ιούλιο του 2023. Δεύτερο πλοίο είναι το Shipper με την αλλαγή ιδιοκτησίας να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2024, φαντάζομαι πως τότε εκπνέει κάποια ναύλωσή του. Μαθαίνουμε επίσης πως η ναύλωση του Transporter στην DFDS είναι πολυετής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με την Tradewinds, η εταιρεία στις 2 τελευταίες χρήσεις της έχει σημειώσει συνολικές ζημίες ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που εξηγεί και τις παραπάνω πωλήσεις. Στην εικόνα μπαίνει όμως η Viking Line η οποία κατά τα φαινόμενα δίνει χείραν βοηθείας, αγοράζοντας το 17.1% των μετοχών της Eckero με αντίτιμο 10.3 εκατομμύρια ευρώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ο όμιλος Rederi AB Eckerö περιλαμβάνει τις εξής εταιρείες:

1) Eckerö Linjen (Σουηδία-Άλαντ)

2) Eckerö Line (Φινλανδία-Εσθονία)

3) Eckerö Shipping (τα ρο-ρο)

συν εταιρεία τουριστικών λεωφορείων στα νησιά Άλαντ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...