Jump to content
Shipfriends

Καλή Ανάσταση


Recommended Posts

Το shipfriends.gr εύχεται σε ούλους όσοι έχουν κάθε έιδους σχέση με τη θάλασσα και τα πλοία, καλό πάσχα με υγεία και ευτυχία.

Οι ευχές μας συνοδεύουν όσους ταξιδεύουν.

Ευχόμαστε να παραμείνει η ελληνόκτητη ναυτιλία επανδρωμένη απο έλληνες ναυτικούς.

Μακάρι καθε Πάσχα που έρχεται να συνεχίσουμε πηγαίνουμε στα νησιά μας με πλοία που μας επιτρέπουν να χαρούμε την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Άλλο ένα Πάσχα ήρθε και μας βρήκε εδώ!

Ειναι μεν λίγο νώρις για ευχές αλλά γνωρίζω ότι πολλοί θα εξαφανιστούν από τώρα.

Γι΄αυτό εύχομαι σε αυτούς όπως και στους παραμένοντες, Χρόνια Πολλά και

καλή ανταμωση. Αν το συνδιάσουμε και με κανένα ταξιδακι όπως το ξέρουμε εμείς,τότε είναι το ιδανικό.

Καλό Πάσχα!

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ευχομαι τιποτα, με ευχες αλλωστε δεν γινεται τιποτα. Τα μονα που θα ηθελα να πω ειναι:

α) Ελεος! Οχι αλλη Βαρβακειο, καταναλωτες και χασαπηδες στην τηλεοραση, εχω σιχαθει τη ζωη μου

β) Ζητω τα αλλοδαπα αρνια! Δηλαδη ολων των αλλων ειναι παλιοκρεατα, και μονο τα δικα μας ειναι τα υγιεινα?

γ) Μαυρο στο Φρανκο Τζεφιρελι και στο "αριστουργημα του, ο Ιησους απο τη Ναζαρετ", μονο στο Τηλε-Αστυ δεν εχει παιχτει ακομα.

δ) Χλαμυδα + Ρωμαιοι + Σανδαλια = η ταινια εχει σχεση με αρχαιους, αρα την παιζουμε σαν εορταστικη:mad:

ε) Επιτελους ας φτιαξει καποιος εκεινο το μνημειο για τα σφαγιασθεντα αμνοεριφια

Link to comment
Share on other sites

ευτυχως μας αφηνεις κοκκινα αυγα να τσουγκρισουμε:mad:

αντε μπρε, καλο πασχα σε ολους και καλη φωτιση.

πασχα ελληνων δε λενε. λες και σταυρωθηκε μονο για την παρτη μας.

Link to comment
Share on other sites

Ολα για εμας γινονται Proud

Και ο Χριστος αλλωστε ηταν Ελληνας κατα το Δημοσθενη Λιακοπουλο.

Καλες Γιορτες σε ολους ακομα και στο βλακα που διαβαζει τωρα και αναρωτιεται αν το γραφω γι αυτον :mad::D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Σε όσους διαμαρτύρονται για το "Ελληνικόν Πάσχα"...ένα έχω να τους πω: υπάρχουν και χειρότερα!...Το "μη Πάσχα"!!!

Και για να καταλάβετε τι εννοώ, διαβάστε το παρακάτω από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

Γεύση ΑΠΟ... ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πάσχα που πέρασε σαν μια αργία άνοστη...

«ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, σήμερα μαύρη μέρα. Σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται»... Το έλεγε η γιαγιά μου για τη Μεγάλη Εβδομάδα όταν ήμουνα παιδί και μ' έπαιρνε από το χέρι για να με πάει στην εκκλησία. Και μου έχει φαίνεται μείνει. Η συννεφιασμένη Μεγάλη Εβδομάδα και τα βουνά, που κλαίνε με μια ψιλή βροχή. Και στις Βρυξέλλες σήμερα «μαύρος είναι ο ουρανός και μαύρη η μέρα». Κάπου-κάπου σιγοψιχαλίζει. Τα δέντρα υψώνουν τα γυμνά κλαδιά τους στο μαύρο ουρανό και κλαίνε. Αλλά Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΒΕΛΓΙΟ η μεγάλη γιορτή είναι τα Χριστούγεννα - με την Πρωτοχρονιά. Το Πάσχα είναι μια διακριτική θρησκευτική γιορτή. Και η Μεγάλη Εβδομάδα ανύπαρκτη. Κανείς δεν ασχολείται με τις «μωρές παρθένους» και την αμαρτωλή Μαγδαληνή. Ούτε με τα Δώδεκα Ευαγγέλια και τον Επιτάφιο Θρήνο. Χωρίς «πασχαλινή αγορά» για το πασχαλινό τραπέζι. Καμιά γεύση, με την τσίκνα του οβελία. Και τα πασχαλινά αβγά δεν είναι κόκκινα, αλλά σοκολατένια. Το Πάσχα στο Βέλγιο είναι λίγες ημέρες αργία και ευκαιρία... για διακοπές.

ΕΙΝΑΙ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ «κοινό σημείο» με το ελληνικό Πάσχα. Οι Βρυξέλλες έχουν αδειάσει. Χιλιάδες κοινοτικοί υπάλληλοι έχουν φύγει να κάνουν Πάσχα στις πατρίδες τους. Για τους Ορθόδοξους υπάρχει ένα πρόβλημα. Το καθολικό Πάσχα φέτος προηγείται μία εβδομάδα από το ορθόδοξο. Η κοινοτική αργία είναι... καθολική. Ολοι, όμως, οι κοινοτικοί μπορούν να γιορτάσουν το Πάσχα τους. Κι έπειτα είναι οι Βέλγοι. Τα σχολεία κλείνουν δύο εβδομάδες. Φορτώνουν τα παιδιά τους στ' αυτοκίνητο και φεύγουν για διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ η κυκλοφορία στις Βρυξέλλες. Σφιγμένη στις οτορούτες. Χιλιόμετρα οι ουρές. Πιο μεγάλες και από την εθνική Λαμίας. Με μια μικρή διαφορά: Η Τροχαία έχει το λόγο. Μεγάλα τα πρόστιμα. Ανώτατο όριο ταχύτητας στις οτορούτες 120 χλμ. Με 130 χλμ., πρόστιμο 50 ευρώ. Με 140 χλμ., 100 ευρώ. Με 150 χλμ., 150 ευρώ. Το προσπέρασμα από δεξιά, 100 ευρώ. Λίγα τα δυστυχήματα, αλλά ο Τύπος κτυπά την καμπάνα. Μαύρος κι άραχλος ο ολοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας για την τελευταία «έξοδο». «Η οτορούτα σκότωσε οκτώ φορές».

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η πασχαλινή «έξοδος» είναι θέμα. Αλλά το πολύ ενός λεπτού. Πουθενά δεν υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία να μετράνε τα αυτοκίνητα και να ρωτάνε τους επιβάτες «πότε ξεκινήσατε και πότε λέτε να φτάσετε;». Και δεν παρουσιάζει πασχαλινά προγράμματα. Το πολύ μια θρησκευτική ταινία από το αρχείο το Χόλιγουντ και, βέβαια, την καθολική πασχαλινή λειτουργία από τον καθεδρικό ναό ή το Βατικανό. Ναι, η βελγική δημόσια τηλεόραση, RTBF, παρουσίασε ένα «πασχαλινό αμαρτωλό» ρεπορτάζ, που «έθιξε» την Εκκλησία του Βελγίου.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ έρευνα για τα θαύματα της Παναγίας της Λούρδης στη Γαλλία, που φαίνεται τα είχε θέσει στο ρεαλιστικό φακό της επιστήμης. Η Εκκλησία του Βελγίου οργίστηκε. Με ανοικτή επιστολή του στην RTBF ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας υποστηρίζει ότι η απάτη δεν έχει σχέση με την πίστη, αλλά με το ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε, λέει, τις ημέρες του Πάσχα. Ζητεί να δημοσιευθεί μια «αντι-έρευνα» για το ίδιο θέμα. Η RTBF υποστηρίζει, όμως, ότι η έρευνά της είχε καλύψει την επιστημονική αλλά και την εκκλησιαστική πλευρά.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ. Μία από σπόντα πασχαλινή γεύση. Στο Βέλγιο μπορεί ν' αμφισβητηθεί ακόμη και το Πάσχα. Χωρίς φόβο και πάθος. Ποτέ οι καθολικοί Βέλγοι δεν έκαψαν τον Ιούδα. Είναι οι λίγοι Ορθόδοξοι απόδημοι Ελληνες που παρακολουθούν τον Επιτάφιο και θρηνούν: «Ω γλυκύ μου έαρ»... Που περιμένουν ν' ακούσουν το «δεύτε λάβετε φως» της Ανάστασης και χαλούν τον κόσμο με τα βαρελότα. Που τρέχουν να ψήσουν το βελγικό αρνί σε ελληνικό κήπο και χορεύουν τσάμικο. Οι Βέλγοι θαυμάζουν και απορούν: «Σε ποιο θεό πιστεύουν οι Ελληνες»;

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ για τους Ελληνες απόδημους. Ο θεός της Ελλάδας, που προσκυνούν οι Ελληνες στο Βέλγιο, τους έχει ξεχάσει. Ο θεός του Βελγίου, που σέβονται, τους έχει προβληματίσει. Εχει μια πικρή γεύση το ελληνικό πασχαλινό αρνί στις Βρυξέλλες...

Π. ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/04/2006

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=94876332

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Υστερόγραφον.

γ) Μαυρο στο Φρανκο Τζεφιρελι και στο "αριστουργημα του, ο Ιησους απο τη Ναζαρετ", μονο στο Τηλε-Αστυ δεν εχει παιχτει ακομα.
Το έχω και σε DVD...για όποιον ενδιαφέρεται!:D

Δεν κάνω πλάκα, αλλά και δεν θυμάμαι που το βρήκα. Πάντως, δεν το αγόρασα.:mad:

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι είναι η καλύτερη σειρά που έχει γυριστεί για την εβδομάδα των Παθών. Από όλες τις απόψεις!

Τώρα εάν στην Ελλάδα έχουμε πάθει overdose...είναι άλλο θέμα. Και δεν φταίει η σειρά γι'αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο της Ελευθεροτυπιας ειναι λιγο μελο κατα τη γνωμη μου, με μπολικο σταθμο του Μοναχου και ανθρακορυχεια του Βελγιου. Οπωσδηποτε η Βορεια Ευρωπη δεν εχει καμια σχεση με την Ελλαδα οσον αφορα την περιρρεουσα ατμοσφαιρα του εορτασμου του Πασχα. Αυτο ομως δε νομιζω οτι ειναι κατι τραγικο. Αντιθετα αν βρεθει κανεις σε ελληνικη εκκλησια στο εξωτερικο αυτες τις μερες, η γνωμη μου ειναι πως θα νοιωσει το Πασχα καλυτερα κι απο την Ελλαδα υπο την εννοια οτι υπαρχει πραγματικη κατανυξη και σεβασμος προς το γεγονος και την περισταση, το οποιο στα ματια μου ειναι πιο σημαντικο.

Δε θα δει κανεις ανθρωπους να πλακωνονται για το ποιος θα προσκυνησει πρωτος τον Επιταφιο, δε θα δει ανθρωπους να φερνουν στεφανι στον Εσταυρωμενο και να πετανε τη σακκουλα που το ειχαν μεσα, χαμω στην εκκλησια(μη γελατε, το εχω δει κι αυτο) και κυριως δεν θα επικρατει μεσα στο ναο ατμοσφαιρα γηπεδου με το μισο εκκλησιασμα(κυριως γυναικες) να κουτσομπολευει μεταξυ του την ωρα που ο παπας ψαλλει. Ειναι λοιπον θεμα γουστου και αντιληψης.

Και για να ολοκληρωσω την εκτοξευση χολης μου για το Πασχα Ελληνων, δεν υπαρχει πιο ασχημη εικονα απο μια εκκλησια αδεια 5 λεπτα μετα την Ανασταση γιατι οι "πιστοι" τρεχουν να φανε μαγειριτσα μεχρι να τους ερθει αναρροφηση...

Link to comment
Share on other sites

Καλό Πάσχα και από εμένα σε όλους!

Καλά να περάσετε όπου και αν πάτε - ό,τι και αν κάνετε!

Εγώ θα λείψω για λίγες μέρες στη Νίσυρο, ταξιδεύοντας με το ΡΟΔΑΝΘΗ...

Link to comment
Share on other sites

Καλές γιορτές σε όλους, Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά στούς εορτάζοντες, Αναστάσιους -σίες,Λάμπρους -ινές και φυσικά Γιώργηδες και Γιωργίες.

Να περάσετε καλά όλοι σας και προσοχή σε θερμίδες και χοληστερήνες!

Link to comment
Share on other sites

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ SHIPFRIENDS ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ (SHIPFRIENDS ΚΑΙ ΜΗ) ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...