Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Cruise Europa στον κυματοθραύστη του Νότιου Λιμανιού της Πάτρας


Recommended Posts

On 4/5/2020 at 1:07 AM, Nick_gr said:

το europa σημερα ειχε στενες επαφες μπενοντας σημερα στο λιμανι αυριο θα φυγει λογικα.

 

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα

Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE EUROPA'' σημαίας Ιταλίας κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε χειρισμούς πρόσδεσης, στον κυματοθραύστη του νότιου λιμένα Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανκόνα Ιταλίας για Ηγουμενίτσα – Πάτρα, με 73 μέλη πληρώματος,  56 οδηγούς Φ/Γ οχημάτων και 55 Φ/Γ οχήματα.

Από την πρόσκρουση, κατά δήλωση του Πλοιάρχου του εν λόγω πλοίου, προκλήθηκαν δύο (02) ρήγματα μήκους περίπου είκοσι (20) εκατοστών πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ αναφέρθηκαν στρεβλώσεις εσωτερικά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CRUISE EUROPA'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι 36 οδηγοί που ανέμεναν για επιβίβαση, θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

hcg.gr

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Από ότι μαθαίνω η ζημιά στο Cruise Europa είναι αρκετά μεγάλη παρόλο που δεν έχουν γίνει τρύπες στο πλοίο. Οι στρεβλώσεις εσωτερικά είναι σε μεγάλος μήκος την αριστερή μπάντα και ο βολβός έχει στραβώσει προς τα δεξιά από τη βάση του. Οπότε σίγουρα θα χρειαστεί δεξαμενισμό και με τα Ιταλικά και Τουρκία ναυπηγεία εκτός λειτουργίας, θα πρέπει να δούμε που θα καταλήξει για την επισκευή. Καμιά Βουλγαρία, Ρουμάνια ή στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ στο Πέραμα. Επίσης προκλήθηκαν μικρό ζημιές σε ΦΓ μέσα στο γκαράζ.

Link to comment
Share on other sites

Απο το shiptracking η πορεια του πλοιου.Φαινεται το βαπορι συρθηκε με τη μπαντα παραλληλα με το κυματοθραυστη για πολλα μετρα.

 

20200407_171555.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

αφου εκατσε δυο μερες φουνταρισμενο στα καμινια (στο υψος της ΒΙ.ΠΕ), σημερα πηγε και φουνταρε στην κλοκοβα (παλιοβουνα) στο υψος της μακυνειας 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...