Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Και δευτερη δωρεά απο τον κυριο Λασκαρίδη ,το πλοίο Viktor

Quote

Δεύτερο πλοίο Γενικής Υποστήριξης για τον Πολεμικό μας Στόλο, συνεχίζεται η σπουδαία προσφορά από την οικογένεια Π. Λασκαρίδη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

Μετά το πρώτο πλοίο Γενικής Υποστήριξης  «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο δώρισε η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 2019, σήμερα ο σημαντικός Ναυτέλληνας Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του προβαίνουν στη δωρεά ενός ακόμη νεότερου, μεγαλύτερου και ισχυρότερου πλοίου.  Το νέο πλοίο, το οποίο φέρει το όνομα «VICTOR», είναι μήκους 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.500 τόνων, κατασκευής 2002.  Είναι μεγαλύτερο από το «ΑΤΛΑΣ Ι» και αναμένεται να ενταχθεί στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού αμέσως μετά το Πάσχα 2020, μετονομαζόμενο σε «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Το νέο πλοίο διαθέτει 2 προωστήριες μηχανές ισχύος 9.600 ίππων, 2 αξονικές γεννήτριες, 4 εγκάρσιους προωθητήρες, (2 πλώρα και 2 πρύμα) επιπλέον των 2 κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.

Διαθέτει επιπλέον δυνατότητα DP2, δηλαδή σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (δυνατότητα που διαθέτει και το «ΑΤΛΑΣ Ι»), προσδίδοντας έτσι στο Πολεμικό Ναυτικό δυνατότητες για επιχειρήσεις τις οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αναλάβει. Έχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600 τόνων.

Η σχεδίαση και των δύο πλοίων έχει γίνει με γνώμονα την επιχειρησιακή ευελιξία που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφέρουν βαρέα άρματα και οχήματα μάχης και υποστήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια με διαμόρφωση και δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αποστολής.

Εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε : «Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που περνάει η Πατρίδα μας, κάθε δυνατή ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι απλά υποχρέωση όλων των Ελλήνων».

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με μια ακόμα αξιόμαχη μονάδα που θα ενταχθεί άμεσα στη δύναμη του στόλου.

πηγή ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο ναύσταθμο Σαλαμίνας το  πλοίο γενικής υποστήριξης Victor, το οποίο θα πάρει το όνομα Ηρακλής και είναι το δεύτερο πλοίο που δωρίζει η οικογένεια του κ. Λασκαρίδη!

Edited by JohnR730
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Δωρεά του ΠΓΥ Hρακλής, από την Οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
  • Nick the Greek changed the title to ΠΓΥ Hρακλής (Α-472)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...