Jump to content
Shipfriends

Chodziez (IMO 8302301)


Recommended Posts

Σήμερα έχει σειρά να κάνει πρεμιέρα στο Shipfriends ένα roro με το όνομα Chodziez (IMO 8302301) που εδώ το βλέπουμε δεμένο στο ντόκο της Linea Messina στη Genova. Όπως μαρτυρά το φουγάρο του, το πλοίο είναι Πολωνέζικης πλοιοκτησίας και πιο συγκεκριμένα της Polish Ocean Lines, ενώ όπως μαρτυρά η επιγραφή στο hull του είναι ναυλωμένο εδώ και αρκετά χρόνια(νομίζω από το 2013) από την Linea Messina. Πιο συγκεκριμένα το τριγωνικό του δρομολόγιο είναι Genova(με αναχώρηση την Κυριακή) - Rades - Napoli - Genova όπου συνήθως επιστρέφει το Σάββατο το απόγευμα, κάνει με άλλα λόγια ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο. 

 

Το πλοίο πάει πίσω στο 1988 και είναι χτισμένο στα Stocznia Gdynia(B488/04) με μήκος 147 μέτρα, 1,366 γραμμικά μέτρα και 2 μηχανές Zgoda που με κατανάλωση 24 τόνους το 24ωρο, του δίνουν ταχύτητα 14.5 κόμβους. Αρκετά οικονομικό δηλαδή. Πάντα ονομαζόταν Chodziez εκτός από μια 5ετία που με το όνομα Divio έκανε κάποια πολυετή ναύλωση που δεν θυμάμαι. Αποτελεί μέλος μια σειράς 5 αδελφών πλοίων από το συγκεκριμένο ναυπηγείο που χτίστηκαν ανάμεσα στο 1987 και το 1989 και το Chodziez(4o κατά σειρά) με το Zeran(πρώτο πλοίο της κλάσης, θα το δούμε και αυτό στο μέλλον), είναι τα μόνα εν ζωή.

 

Οι έχοντες καλή μνήμη, θα θυμάστε πως έχουμε δεί στο Shipfriends και δύο άλλα πλοία της κλάσης, αφ΄ ενός μεν το Tychy όταν ήταν στην πλοιοκτησία του Ευγενίδη, αφ΄ ετέρου δε το Jolly Blue όταν και αυτό ήταν κομμάτι του στόλου της Linea Messina.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Φαίνεται να έχει μονιμοποιηθεί εκεί, πεινάει ο κόσμος στη Λιβύη και στέλνουν μπόλικη βοήθεια οι Ιταλοί. Papardelle, ragu σε κονσέρβα, τρούφα και gelatti:rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παραπέμπει σε σκραπατζήδικο το όνομα αλλά δεν πρέπει να είναι. Έχει σημαία Παναμά και ο νέος πλοιοκτήτης είναι Τουρκος, λέγεται Cham Maritime. Και ο διαχειριστής Τούρκος, λέγονται Viyaship.

Link to comment
Share on other sites

Το Hodzi έχει μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και το Τάλως πήγε κοντά του, για παροχή βοήθειας. Αλλά τώρα αποδεσμεύτηκε και συνεχίζει το δρομολόγιο του προς το Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Έχει σημειωθεί βλάβη στο πλοίο, το οποίο λόγω των ανέμων το ξέσυρε πολύ κοντά στις ακτές της Άνδρου και έχει αγκυροβολήσει. Προς το παρόν δείχνει να το κρατάει η άγκυρα και μακάρι να το κρατήσει μέχρι να πάει για βοήθεια κάποιο ρυμουλκό.

Το ΤΑΛΩΣ είχε δεσμευτεί από τον Θάλαμο και βρισκόταν πλησίον του τελώντας σε επιφυλακή για το αν μπορούσε να προσφέρει οποιαδήποτε αρωγή.  

Στο AIS φαίνεται να κατευθύνεται προς το σημείο το Ρ/Κ CH. GEMITZOGLOU.CHch..GEMITZOGLOU

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, τουρκικό πλοίο βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων και δεν δέχεται την βοήθεια που του δίνει το κυρίαρχο αυτό κράτος αλλά καλεί σε βοήθεια μέσα της χώρας του κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικότητας??

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Strofalos said:

Δηλαδή, τουρκικό πλοίο βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων και δεν δέχεται την βοήθεια που του δίνει το κυρίαρχο αυτό κράτος αλλά καλεί σε βοήθεια μέσα της χώρας του κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικότητας??

 

Μην πληκτρολογείς ενστικτωδώς, παίρνε σε παρακαλώ μια ανάσα και διάβαζε τι ακριβώς γράφει από πάνω πρίν απαντήσεις. Το πλοίο έχει σημαία Παναμά, σε νομικό επίπεδο είναι Παναμέζικο πλοίο, όχι Τούρκικο. Ασχέτως αν ο τελικός πλοιοκτήτης είναι Τούρκος. Και το Ch. Gemitzoglou είναι ελληνικότατο ρυμουλκό.

Link to comment
Share on other sites

To πλοιο εχει ρυμουλκηθει στον κολπο της Καρυστου

Εκτος απο το CH.GEMITZOGLOU βλεπω κοντα του και το VERNIKOS SIFNOS

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Φ/Γ Hodzi στην Άνδρο

Quote

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της 29/09/2021, οι Λιμενικές Αρχές Άνδρου και Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο ''HODZI'' σημαίας Παναμά, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο ΜΕ 7.170 Μ.Τ. ξυλείας από Τουρκία με προορισμό την Τυνησία με είκοσι (20) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια ν. Άνδρου. Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από την ακτή «ΔΗΜΟΛΙΤΗ» ν. Άνδρου ενώ στην περιοχή έσπευσαν το Ρ/Κ «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» Ν.Π. 12514 και το «VERNIKOS SIGNOS».

Μεσημβρινές ώρες χθες ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου από το «VERNIKOS SIGNOS», συνοδεία του «Χ. ΓΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ» με προορισμό το αγκυροβόλιο Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του 'HODZI'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια πέρασε επιθεώρηση με αποτέλεσμα να υπάρξει κράτηση του πλοίου στην Κάρυστο

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο M/V ''HODZI'' σημαίας Παναμά στον λιμένα Καρύστου, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρίν λίγες ημέρες το πλοίο είχε κάνει κάποιον δοκιμαστικό πλού ανοιχτά της Καρύστου, έμεινε στην άγκυρα για μερικές μέρες ακόμη και τώρα το βλέπω να πλησιάζει στο σύστημα με προορισμό τον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
On 3/23/2020 at 10:17 PM, Nick the Greek said:

Αποτελεί μέλος μια σειράς 5 αδελφών πλοίων από το συγκεκριμένο ναυπηγείο που χτίστηκαν ανάμεσα στο 1987 και το 1989 και το Chodziez(4o κατά σειρά) με το Zeran(πρώτο πλοίο της κλάσης, θα το δούμε και αυτό στο μέλλον), είναι τα μόνα εν ζωή.

 

Έχει γούστο να βγεί κανένας Κύρκο-φλωράκης:D να μου πεί πως το γρουσούζεψα. Πάντως μας αφήνει και το τελευταίο πλοίο της σειράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...