Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στην Αυλιδα βρισκεται αυτην την εποχη για εργασιες συντηρησης το φορτηγο PUFFY με σημαια Μαλτας

Ειναι κατασκευης 2009 με μηκος 140 μετρα και πλατος 20.

Αυτο ειναι το τριτο ονομα που περνει μετα τα WUZHOU 2 και MG STAR.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Δεν το λες μόνο για συντήρηση. Είχε βγεί a la Makedonia το Δεκέμβρη βόλτα στη Σαλαμίνα.

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Σαλαμίνα 

Δημοσιεύθηκε από mme την Κυρ, 15/12/2019 - 10:31

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ ''PUFFY'' σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν από την 13/12/19 αγκυροβολημένο λόγω μηχανικής βλάβης (άφορτο) στο αγκυροβόλιο Πειραιά συνοδεία του Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLI'' Ν.Π. 12492, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσάραξε στην Άκρα Τρόπαια ν. Σαλαμίνας.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν είκοσι ένας (21) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, ρυμουλκήθηκε από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLI'' με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''LEON'', ''IFESTOS II'' και ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXXVII'' και προσδέθηκε με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις ναυπηγείου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, όπου τοποθετήθηκε φράγμα περιμετρικά του.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας διαπίστωσαν μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από καταδυτικό συνεργείο διαπιστώθηκε βαθούλωμα γάστρας 2 επί 1 μέτρα καθώς και ρήγμα εντός αυτού 0,5 μέτρου. Γνωρίζεται επίσης, ότι δεν συντρέχει κίνδυνος βύθισης λόγω μικρού βάθους του σημείου ελλιμενισμού.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ''PUFFY'' και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to Atlanta (IMO 9513373)
  • 1 year later...

Νομίζω έχει προσαράξει σε μια βραχονησίδα ανοιχτά της Χάλκης. Αυτή την στιγμή πηγαίνουν στο σημείο τα ρυμουλκά Χρήστος ΧΧV και Κάπταιν Δημήτρης 2

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την προσάραξη του Φ/Γ Atlanta στη Χάλκη

Quote

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Χάλκης, στη βραχονησίδα ''ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ'', με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙI'' Ν.Ρ. 42 και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXV'' Ν.Π. 10998, προς τυχόν παροχή συνδρομής, με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και ιδιώτη δύτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου στη Χάλκη, γνωρίζεται ότι συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, ο Πλοίαρχος καθώς και ένα μέλος πληρώματος του εν λόγω πλοίου, για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ. περί προσάραξης πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αποκόλληση του Φ/Γ Atlanta

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας στη Χάλκη, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλληση του με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ” Ν.Π. 12503, “ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗΣ ΜΙΝΩΑΣ” Ν.Π. 12719 και “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ” Ν.Π. 12778.

Στη συνέχεια, το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΙΦΝΟΣ” Ν.Π. 12503 και “ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΣΚΑΦΙ ΙΙ” Ν.Π. 12778, στην θαλάσσια περιοχή “ΤΡΑΧΙΑ” ν. Χάλκης, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επιθεώρησης των υφάλων του από εξειδικευμένο δύτη, ενώ πλησίον του παραμένουν τα ανωτέρω Ρ/Κ πλοία και ο πλωτός γερανός “ΙΓΝΑΝΤΙΟΣ” Ν.Π. 183.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...