Jump to content
Shipfriends

King of Rhodes (ΙΜΟ 9101089)


Recommended Posts

Το νέο απόκτημα της Sea Dreams είναι King of Rhodes (ΙΜΟ Νο: 9101089), το πρώην Xin He Shan που έχει ναυπηγηθεί το 1994 και έφτασε στη Ρόδο στις 11 Φεβρουαρίου, φορτωμένο πάνω στο BBC Manitoba. 

Edited by Nick the Greek
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 11 months later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...

Έχω πληροφορίες πως το King of Rhodes θα είναι αποκλειστικά για το δρομολόγιο Ρόδο-Μαρμαρίς και πως δεν το έβγαλαν φέτος διότι δεν ήταν ανοιχτα τα σύνορα λόγο Covid. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

«King of Rhodes» το νέο καταμαράν καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρόδου – Μαρμαρίς

Quote

«King of Rhodes» είναι το όνομα του νέου, υψηλής ταχύτητας, καταμαράν για την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με το Μαρμαρίς της Τουρκίας. Το νέο απόκτημα της Ναυτικής Εταιρείας Αιγαίου «Sea Dreams» έχει ήδη δρομολογηθεί συνδέοντας τα δύο λιμάνια και μάλιστα με ταχύτητα που περιορίζει το ταξίδι σε μόλις μία ώρα.

Το δρομολόγιο εκτελείται καθημερινά και Σαββατοκύριακα, με αναχώρηση από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ώρα 09.00 το πρωί και αποβίβαση στο λιμένα Μαρμαρίς, ώρα 10.00’. To δρομολόγιο επιστροφής του King of Rhodes ξεκινά, ώρα 17.00’ από το Μαρμαρίς και αποβιβάζει τους επιβάτες του στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ώρα 18.00’.

Το «King of Rhodes» είναι το μοναδικό καράβι ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που συνδέει τα δύο λιμάνια, έχει ικανότητα μεταφοράς 340 επιβατών και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 33 μιλίων την ώρα. Η πλοιοκτήτρια – Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου  «Sea Dreams» φρόντισε, ώστε το νέο καταμαράν να ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών, δρομολογώντας στη γραμμή ένα σκάφος που συνδυάζει την άνεση, με την αισθητική και την τεχνολογία.

Τα δρομολόγια του «King of Rhodes» θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, εξυπηρετώντας τόσο τους Ροδίτες ταξιδιώτες, όσο τους τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια μετάβαση στην Τουρκία, καθώς επίσης τους κατοίκους του Μαρμαρίς που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Ρόδο.

Η Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου «Sea Dreams» απασχολεί σήμερα 54 άτομα προσωπικό, αποκλειστικά Δωδεκανήσιους. Η ναυτική της παράδοση ξεκινά από τη δεκαετία του 1920, ακριβώς έναν αιώνα πριν, με τα πρώτα της σκάφη του Παρασκευά Κακά να ξεκινούν από το Καστελόριζο, διακινώντας πρόσωπα και εμπορεύματα, τόσο προς το Κας της Τουρκίας, όσο και προς τα υπόλοιπα νησιά της τότε ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...