Jump to content
Shipfriends

Bonassola (IMO 7396769)


Nick the Greek

Recommended Posts

On 6/9/2009 at 4:22 AM, Nick the Greek said:

Και μια και μιλαμε για ρυμουλκα, ας δουμε τι υπαρχει στη Genova αυτην τη στιγμη. Το εντυπωσιακο Bonassola(προσεξτε την πυροσβεστικη δυνατοτητα του)

 

Εννέα χρόνια μετά, το Bonassola παραμένει στη Γένοβα, μάλλον σαν ρυμουλκό ασφαλείας/πυρόσβεσης στο λιμάνι, μια και ποτέ δεν το έχω δεί να συμμετέχει σε ρυμούλκηση. Το βλέπουμε εδώ στο ρεμέτζο του την περασμένη εβδομάδα. Παρεπιπτόντως είναι 43 ετών(έτος κατασκευής το 1975) και έχει ΙΜΟ 7396769. Είναι χτισμένο στο Amels Scheepswerf Welgelegen της Ολλανδίας με αριθμό γιάρδας 344. Χαρακτηριστικό το ότι έχει 2 μηχανές Caterpillar από τη μαμά του αλλά νομίζω πως πρίν καμιά 10ετία έγινε αλλαγή τους, χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Πρώτο του όνομα το Seaway Silur το οποίο κράτησε για 2 χρόνια και μετονομάστηκε σε Princess Supplier το 1977. Στην πλοιοκτησία της Rimorchatori Riuniti Spa(Ηνωμένα Ρυμουλκά) και με το όνομα Bonassola από το 1986, πρόκειται για το όνομα ενός χωριού στο Cinque Terre, κοντά στη La Spezia.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Bonassolάκι έχει μεταφερθεί στο ντόκο απέναντι από τα ναυπηγεία στο λιμάνι της Γένοβα, εκεί που συνήθως συναντά κανείς πλοία υπό χειμερινή ακινησία ή παροπλισμό. Φαίνεται πως έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μια και η σημαία του δεν είναι πια Ιταλική, αλλά των ΗΑΕ με λιμάνι νηολόγησης Jumeira.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...