Jump to content
Shipfriends

Jolly Blue (IMO 9180205)


Recommended Posts

Το Victorian Reliance (IMO No: 9180205) της Toll Group, όπως αναμενόταν άλλαξε χέρια μετά το αδελφό του Tasmanian Achiever (νυν Jolly Express). Φαίνεται ότι πουληθηκε στην CONGLOMERATE MARITIME LTD (θυγατρική της MSC) και θα πάρει το όνομα Jolly Blue, οπότε μιλαμε για την Linea Messina. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1999 στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries του Koje με το όνομα Evolution. Το πλοίο έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος  23,64 μέτρα, 2,524 γραμμικά μέτρα στο γκαράζ, φοράει τέσσερις κύριες μηχανές Wartsila 8L32 και του δίνουν ταχύτητα 20.5 κόμβους.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο πλέει σύμφωνα με το AIS νοτίως της Ικαρίας με προορισμό Πειραιά(??). Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με το αδελφό του Jolly Express, αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι Ιταλοί αναφέρουν πως η τιμή αγοράς ήταν ανάμεσα στα 10-13 εκατομμύρια ευρώ και πως η MSC προτίθεται να διπλώσει το Jolly Express στη γραμμή Gioia Tauro - Rades - Napoli - Gioia Tauro. Οι εργασίες στην Τουρκία έχουν να κάνουν με τις απαραίτητες ενισχύσεις/υποδοχές στα πανιόλα ώστε το πλοίο να δύναται να μεταφέρει και containers.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Έφτασε η ώρα να βάλουμε και δυό πρώτες φωτογραφίες από το Jolly Blue στην gallerie μας. Το πλοίο συνήθως Παρασκευή ή Σάββατο βρίσκεται στη Genova, εκεί το βλέπουμε κι εμείς δεμένο να κάνει οπερέσιο. Πολύ στιβαρή κατασκευή φαίνεται, λογικό ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται με τις θάλασσες στην Αυστραλία, βλέπουμε και την πλωριά του όψη. Αλλά πολύ μαυρίλα ρε παιδί μου, εντελώς πένθιμο το χρώμα στο οποίο το έβαψαν. Σημαία Πορτογαλίας και κλάση DNV.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Οι προηγούμενες φωτογραφίες του πλοίου στην gallerie μας ήταν και λιγάκι στην αντηλιά, οπότε αναρωτιόμουν μήπως το χρώμα του πλοίου είναι στην πραγματικότητα πιο ανοιχτό. Μπα, γράψτε λάθος, είναι ένα σκούρο, μάτ, μαύρο όπως βλέπουμε και με τον ήλιο στο πλάι του. Ωραίο το φουγάρο όμως. Ένα άλλο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι είχα την αίσθηση πως θα ήταν μεγαλύτερο σε διαστάσεις, δεν με εντυπωσίασε με το μέγεθός του. Συνεχίζει στα δρομολόγια που είπαμε παραπάνω και κάθε ΠΣΚ μπορεί κανείς να το δεί στη Genova.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...