Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Επιπτώσεις σε ναυτιλία, ακτοπλοΐα, τουρισμό, μεταφορές κ.λ.π.


Recommended Posts

Η μάσκα υποχρεωτικά μέσα-έξω δεν διευκρινίστηκε οτι ισχύει μόνο για τις περιοχές 3-4. Είναι τραγικό πως το συμπέραναν όλοι αυτό.

Από τις δηλώσεις του πθ δεν διευκρινίστηκε ξεκάθαρα, κανένας δεν ζήτησε να μάθει τι ισχύει. Η ερμηνεία και η δική μου, και μερικών ακόμη που το συζήτησα είναι πως ισχύει σε όλες τις περιοχές.

Ας δούμε τι είπε για τα 2 μέτρα.

Quote

....απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Στο Πρώτον, αναφέρει τις 2 περιοχές. Στο Δεύτερον αναφέρει υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Απο τη στιγμή που αλλάζει θέμα (απο το 1ον στο 2ον) δεν ισχύει και στο 2ο ότι και στο 1ο, δηλαδή οι περιοχέες που αναφέρει.

Πιστεύω πως θα έπρεπε να διευκρινιστεί άμεσα γιατί προκαλείται ήδη σύγχυση.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

δικιο εχεις. τωρα που το διαβαζω δεν πρεπει να ισχυει μονο για τις περιοχες 3-4.

παντως οταν φτασουμε τα 1000 κρουσματα τη μερα,το γεγονος θα εορτασθει, για να εμψυχωθουν η κυβερνηση αι η κοινωνια:rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds φιλοξενεί σήμερα έντονα παράπονα από πλευράς Grimaldi/Finnlines σχετικά με το πως η κυβέρνηση της Φινλανδίας διαχειρίζεται και διαμοιράζει τις ενισχύσεις που είναι σχετικές με τις επιπτώσεις της πανδημίας. Με λίγα λόγια, η Finnlines δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή από το Φινλανδικό κράτος, σε αντίθεση -όπως ισχυρίζεται- με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες. Κατά τα φαινόμενα η Φινλανδική κυβέρνηση δεν μοιράζει χρήμα σε όποιον έχει πλοία αλλά διαμερίζει τα χρήματα με κριτήρια που τέλος πάντων δεν φαίνεται να πληροί η Finnlines. Πιθανόν να παίζει ρόλο και ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, ποιός ξέρει. Πάντως από την κυβέρνηση της Φινλανδίας δεν πήραν δεκάρα και υπάρχει mega γκρίνια.

Link to comment
Share on other sites

Mega fiasco για τη Seadream Yacht Club, operator των Seadream I και ΙΙ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds. Η εταιρεία βασικά επροτίθετο να επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες στην Καραιβική προωθώντας κρουαζιέρες χωρίς μάσκες με αντιστάθμισμα τα τέστ πρό της επιβίβασης αλλά και κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στους επιβάτες. Για το σκοπό αυτό είχαν καλέσει περί των 20 εκπροσώπων του Τύπου σε μια μίνι κρουαζιέρα με το Seadream I από τα Barbados(home port του πλοίου) ώστε να επιδείξουν το concept. Δυστυχώς γι αυτούς, λίγο μετά την αναχώρηση είς εκ των επιβατών διεγνώσθη θετικός με συνέπεια να έχουμε περιορισμό σε δωμάτια, επαναφορά της χρήσης μάσκας και φυσικά καινούρια τέστ τα οποία έγιναν αμα τη επιστροφή του πλοίου στα Barbados. 

Link to comment
Share on other sites

Να πως θα πάνε σπίτι τους απόψε οι επιβάτες του Blue Star Chios. Βέβαια αυτοί δεν έχουν ενημερωθεί γιατί η ανακοίνωση βγήκε πριν μερικές ώρες <_<

 

Quote

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      

Πειραιάς, 13 Νοεμβρίου 2020

Ρυθμίσεις για την ομαλή κίνηση των επιβατών ακτοπλοῒας κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ανακοινώνεται ότι οι επιβάτες Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων που καταπλέουν στα λιμάνια της χώρας κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας από 21:00 έως και 05:00, δύνανται να μεταβαίνουν μετά την άφιξη των πλοίων στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για την χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν κατά τις ως άνω ώρες απαγόρευσης.

Γενικώς λοιπόν, αντί να πουνε πως αρκεί να έχετε το απόκομμα του εισιτηρίου σας, θα μας τραβάνε στο τέρμα της Ακτής Μιαούλη να παίρνουμε βεβαιώσεις. 

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

#Ήρεμα ρωτάω

13_11_2020_182_.doc

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά θα χάνει τα τελευταία δρομολόγια του Μετρό, οπότε θα ενισχύει την παθούσα και συμπαθή τάξη των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Γιατί όμως στην Ακτή Μιαούλη και όχι στο Α' Λιμενικό εκεί δίπλα?

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα δε το πίστεψα αλλα προσπαθώ πολύ.Κάποια πράγματα είναι ο ορισμός του παραλόγου και της απόλυτης τρέλας.

Γιατί δε γίνεται με κάποιο τρόπο ηλεκτρονικά; στο 2020 είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Απλά με την επίδειξη του εισιτηρίου σε έλεγχο έπρεπε να γινόταν και όχι να ταλαιπωρούν τον κόσμο.Διαφορετικα ας δίνουν στο πρακτορείο μια βεβαίωση μαζί με την έκδοση εισιτηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα πηγαίνει και ο απλός κόσμος στη λιμενική αρχή που έχει ήδη κλείσει τις πύλες τις (και δουλεύει από από τηλέφωνα/mail) σε όσους χρειάζονται καποια συναλλαγή μαζί της. Και φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση πως θα φτάσει ο κόσμος από το σπίτι του σε βαπόρια που έχουν αναχώρηση από 21:00-05:00.

Link to comment
Share on other sites

Οπως και να την δει κανείς , αυτή η οδηγία του Υπουργείου είναι επιεικώς αποκριάτικη. 
Αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός ανάλγητου κράτους το οποίο βρίσκεται ταγμένο στην ταλαιπωρία του πολίτη , στελεχομένο από ανθρώπους, τοποθετημένους σε  θέσεις ευθύνης, οι οποίοι έχουν περιορισμένο πνευματικό ορίζοντα και άρνηση σκέψης .

Link to comment
Share on other sites

Η μοναδική συνισταμένη που έλαβαν υπόψιν τους για να βγει αυτή η απόφαση , είναι να αναγκάζεται ο πολίτης να αποδεικνύει παντοιοτρόπως και με οποιοδήποτε τροπο ότι δεν ειναι ελέφαντας.

και φυσικά ο λήπτης και ο υπογραφών της συγκεκριμένης απόφασης, έχουν πρώτα αποκλείσει την περίπτωση να μαζευτούν 100 αλαλαζοντες επιβάτες στο γραφείο τους όπου μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, τους υποχρεώνουν αρματωμένοι με μπαγκάζια να τρέχουν για να πάρουν βεβαίωση .

 

Και φυσικά λύσεις υπάρχουν πολλές Και πολύ πιο εύκολες .Ακόμη και το εισιτήριο να μην το θεωρούν ως αποδεικτικό στοιχείο θα μπορούσαν κατα την έξοδο των επιβατών απο το πλοιο , οι λιμενικοί που ειναι μετρα τάξης στο λιμανι να βάζουν μονογραφη , την ώρα εξόδου από το πλοίο και στρογγυλή σφραγίδα, κατι σαν επικύρωση δηλαδή . Με τους επιβάτες που μεταφέρουν τωρα τα πλοία , αυτή η διαδικασία δεν θα καθυστερούσε πανω απο 10 λεπτα 

Link to comment
Share on other sites

Ανόητος κρατισμός. Στυλό και σφραγίδες να περνάνε από το ένα χέρι στο άλλο, κόσμος να πηγαινοέρχεται και συνωστισμός σε ακατάλληλους χώρους.

Ένα SMS (έστω το 1), το απόκομμα του εισιτηρίου και τελείωσε η ιστορία, με ασφάλεια για όλους. Πόσοι ειναι οι διακινούμενοι πιά;

Link to comment
Share on other sites

On 11/13/2020 at 8:54 PM, Nikos_Chania said:

Να πως θα πάνε σπίτι τους απόψε οι επιβάτες του Blue Star Chios.

και να πως πηγαν. ενας ναξιωτης περιγραφει στο naxospress

Quote

Του Αθανάσιου Δ. Κωτσάκη

 

Χθες το βράδυ, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το πλοίο «Blue Star Χίος» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από την Παροναξία.

Κατά τη διάρκεια του πλου, όταν είχαμε φθάσει πλέον στον Σαρωνικό, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε οι επιβάτες ότι, για να πάμε νομίμως στα σπίτια μας στην Αθήνα και γενικά στους κατά τόπους προορισμούς μας, δεν αρκούσε η επίδειξη του εισιτηρίου του πλοίου στις αστυνομικές αρχές που θα διενεργούσαν τον σχετικό έλεγχο, παρόλο που το εισιτήριο αποτελεί προφανώς αποδεικτικό στοιχείο του ότι προερχόμαστε από ταξίδι και ότι άρα δεν υφίσταται ζήτημα παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 9 - 5.

Αντ’ αυτού πληροφορηθήκαμε ότι θα έπρεπε να αποτανθούμε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ώστε να λάβουμε σχετικό έγγραφο, με την επίδειξη του εισιτηρίου μας, που θα μας επέτρεπε να πάμε στον προορισμό μας.

Παρόλο που το μεγαλύτερο ίσως μέρος των επιβατών δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και έφυγε για τον προορισμό του χωρίς να περιμένει την έκδοση του σχετικού εγγράφου από το Λιμεναρχείο, εντούτοις είχε σχηματιστεί μία τεράστια ουρά από κόσμο που περίμενε έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Αρχικά έκανε κανείς αίτηση προς το Λιμεναρχείο και εν συνεχεία, έπειτα από αναμονή που έφτανε ή και ξεπερνούσε τη μία ώρα, παραλάμβανε το σχετικό έγγραφο, που θα του επέτρεπε να πάει απρόσκοπτα στον προορισμό του. Όλα αυτά γίνονταν σε υπαίθριο χώρο, στο προαύλιο του Λιμεναρχείου, λόγω των γνωστών μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού.

Πάλι καλά που δεν έβρεχε. Ήταν πάντως θλιβερό να βλέπει κανείς ηλικιωμένους να στέκονται όρθιοι τόσην ώρα και να περιμένουν μέσα στο κρύο το χαρτί αυτό, χωρίς λόγο, και γυναίκες με μικρά παιδιά που νύσταζαν και ταλαιπωρούνταν, για να ικανοποιήσουν τα καπρίτσια ορισμένων αχαρακτήριστων που βρίσκονται εντός των κέντρων αποφάσεων.

Ποιος νοσηρός εγκέφαλος τα σκέφτηκε όλα αυτά;

Ποιος σκέφτηκε ότι, για να καταπολεμηθεί η διάδοση της μάστιγας του κορωνοϊού, ότι θα πρέπει να συνωστιστούμε, περιμένοντας το χαρτί του Λιμεναρχείου;

Ή μήπως η ταλαιπωρία μας κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ο κίνδυνος να πάθουμε πνευμονία ή και κορωνοϊο λειτουργεί αποτρεπτικά κατά των μετακινήσεων των νησιωτών προς την πρωτεύουσα και το αντίστροφο; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Αδυνατώ να μπω στο μυαλό των ανθρώπων αυτών. Φαντάζομαι ότι από εδώ και πέρα ανάλογες σκηνές απείρου κάλλους αναμένεται να εκτυλιχθούν, όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στο λιμεναρχείο της Νάξου, όπου οι λιγοστοί λιμενικοί θα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, άμα τη αφίξει τη νύκτα του «Blue Star Νάξος», να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα θέλει να πάει στα χωριά του.

Γιατί η απλή επίδειξη του εισιτηρίου του πλοίου δεν αρκεί για να πάει κανείς νόμιμα στο σπίτι του; Το αφήνω στην κρίση σας.

.

Link to comment
Share on other sites

Αμα έχετε δει πουθενά ελέγχους κυκλοφορίας εκτός από τους στημένους για τα κανάλια σε Σύνταγμα και Ομόνοια, να μου το πείτε και εμένα. Κυκλοφορώ σε όλη την Αττική λόγω δουλειάς όλο το 24ώρο και δεν έχω δει πουθενά έλεγχο. Ίσως να είναι τυχαίο, δεν ξέρω, αλλά δεν θα έπρεπε να βλέπω ελέγχους σε αρκετά σημεία γιατί μιλάμε για μεγάλες περιοχές;

Link to comment
Share on other sites

Στον Πειραιά στο Δημοτικό θέατρο ,στην Πειραιώς λίγο μετά το Factory και στο Ικόνιο λίγο μετα το Σκλαβενίτη.Ενίοτε στο λιμάνι εχει ελέγχους και στην Πλατεία Καραισκάκη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...