Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Επιπτώσεις σε ναυτιλία, ακτοπλοΐα, τουρισμό, μεταφορές κ.λ.π.


Recommended Posts

Τι να σου πω, εμένα αυτές οι εκτιμήσεις για 50% πτώση μου ακούγονται αισιόδοξες να πω την αλήθεια. Κι άσε τους ξένους αν θέλουν ή δεν θέλουν να έρθουν για διακοπές. Η χώρα μας θα ανοίξει πύλες ακόμη κι αν θέλουν? Εννοώ σε κρατικό επίπεδο και με το μάτι στη δημόσια υγεία. Είναι μεγάλο ερωτηματικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνώ με τον Νίκο. Ποιος Έλληνας μαγαζάτορας δεν θα βλέπει τον Ιταλό ή τον Ισπανό ή τον Άγγλο κτλ τουρίστα, που θα μπαίνει στο μαγαζί σαν εξωγήινο και θα τον ρωτάει από το πλατύσκαλο τι θέλει για να του το φέρει στην πόρτα..?

Η χρονιά φέτος, ρεαλιστικά, είναι τελείως χαμένη. Καλύτερα όλες οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στο "μετά" παρά στο πως θα σώσουν ότι σώζεται... 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος και η σχέση μου με την επιδημιολογία περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως αναγκαία, αλλά στους σχεδιασμούς για τον εκτός Ελλάδος τουρισμό φαντάζομαι ότι θα συμπεριλαμβάνεται η απαίτηση από κάθε υποψήφιο περιηγητή, η προσκόμιση ενόςπιστοποιητικού τύπου  "SARS-Cov-2 free", πχ μέσω test 15 ημέρες πριν και μία ημέρα πριν την άφιξη. 

Βέβαια ποιός 'Αγγλος, Γάλλος η Ιταλός θα έχει όρεξη (και χρήμα) για διακοπές, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Και τεστ να κάνεις την ίδια μέρα της άφιξης και βγει αρνητικο δεν σημαίνει ότι δεν κουβαλάς τον ιό. Το μόνο που θα έστεκε κάπως είναι καραντίνα 2 εβδομάδων και μετα να έρθει που και σε αυτή τη περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλήσει στο ταξι/μετρο/λεωφορείο για το αεροδρόμιο η δεν θα κολλήσει στο αεροπλάνο η στο δικό μας αεροδρόμιο. 

Οπότε πρακτικά είναι αδύνατο να γίνει με σιγουριά. Επίσης ο Άγγλος που έρχεται να χαλάσει 500 λίρες all in εδώ πέρα δεν νομίζω να είναι διατεθειμένος να χαλάσει 80 100 λίρες για να κάνει το τεστ. 

Με τους παραπάνω περιορισμούς αλλά και άλλες πολλές παραμέτρους που δεν μπορώ να αναλύσω σε 10 γραμμές είναι ουσιαστικά αδύνατο να έρθουν τουρίστες φέτος με "ασφάλεια" και για αυτους και για εμάς. 

Βέβαια η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα μεταδιδομενα νοσήματα που δείχνουν ότι δεν μας ανησυχούν (H1N1 60000 νεκροί το 2019 στην Ευρώπη μόνο πχ) Τώρα γιατί γίνεται τόσος ντόρος άγνωστο. 

Link to comment
Share on other sites

Η μεταδοτικότητα ειναι το θέμα.Γνωστός μου που κόλλησε ...δια χειραψίας ,βρέθηκε θετικος αλλα ασυμπτωματικος.Οντας ανω των 60+  εμεινε σε καραντινα 15 ημερων απλά πηγαινοντας του στο δωματιο του/σπίτ του  πράγματα (μενει σε οικογ.πολυκατοικια)

Βέβαια επειδή πηγε με τον αδερφό του για το τέστ ...τελικα κολλησε ο αδερφος του Η1Ν1 εκει που πηγαν για ελεγχο:P  αλλα ειναι οκ και αυτος τωρα

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι tested και approved σε in vitro (εργαστηριακά και απομονωμένο από κάθε περιβάλλον η ζωτικό οργανισμό, κοινώς σε σωληνάρια κλπ) εφαρμογή για να φτάσει να εγκριθεί για χρήση σε άνθρωπο μιλάμε για χρόνια. 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Nereus said:

Βέβαια η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα μεταδιδομενα νοσήματα που δείχνουν ότι δεν μας ανησυχούν (H1N1 60000 νεκροί το 2019 στην Ευρώπη μόνο πχ) Τώρα γιατί γίνεται τόσος ντόρος άγνωστο. 

Ο Η1Ν1 έχει και φαρμακευτική πρόληψη και θεραπεία. Συνεπώς οι θάνατοι οφείλονται είτε σε αμέλεια των ίδιων των πολιτών (και στη χώρα μας παρατηρείται άρνηση εμβολιασμού για τη γρίπη) είτε σε πολύ αδύναμα ανοσοποιητικά.

Ο Sars-Cov-2 δεν έχει πρόληψη, δεν έχει θεραπεία, προς στιγμήν. Για αυτο και ο "ντόρος" που σε προβληματίζει. Δυστυχώς στο πλαίσιο της συνομωσιολογίας ακουγεται ευρέως το πόσοι θάνατοι υπάρχουν από άλλες ασθένειες και γιατί τέτοια μανούρα με τον κορωνοιό.

Ίσως το μόνο συγκρίσιμο να ήταν ο ιός HIV ο οποίος δεν έχει εξίσου πρόληψη, όμως δεν είναι ευρέως μεταδοτικός και υπάρχει δυνατότητα με την έγκαιρη διάγνωση να παραμένει ανενεργός χωρίς να σου προκαλεί AIDS. 

Συνεπώς, αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα περιορισμού και λόγω της πολύ εύκολης μεταδοτικότητας του ιού, θα θρηνούσαμε αριθμό θυμάτων που δεν θα ήμασταν σε θέση να συζητάμε.

Ως ένδειξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποσοστά θνησιμότητας, σε λίγες εβδομάδες, χωρών που δεν έλαβαν έγκαιρα μέτρα, όπως Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδια, Γαλλία, ΗΒ κ.α. και ως μία μέση τιμή να χρησιμοποιηθεί στον παγκόσμιο πληθυσμό. Μπακαλίστικο, αλλά ενδεικτικό.

Θα χρησιμοποιήσω σημερινά δεδομένα του who για τις χώρες που ανέφερα.

Ποσοστό θανάτων ως προς τους προσβληθέντες κατα ΜΟ: 12.29%

Ποσοστό προσβληθέντων ως προς πληθυσμό κατα ΜΟ: 1.03%

Πληθυσμός των: 258.2εκ

Αν κολλήσει ολος ο πληθυσμός των 5 χωρων αυτών, τα θύματα θα είναι κατα ΜΟ: 31.74εκ

Σε παγκόσμιο επίπεδο των 7δις, θα είχαμε αντίστοιχα 860εκ θανάτους.

Επαναλαμβάνω, μπακαλίστικα, λαμβάνοντας σαν δεδομένα τα χειρότερα ποσοστά που υπάρχουν στην ΕΕ.

Συνεπώς τα μέτρα περιορισμού έχουν λόγο και μάλιστα σημαντικό, σε έναν ιό που μεταδίδεται με την φυσική επαφή.

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, georgios express said:

Από αυτούς που οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία για την καραντίνα, μόνο 4 ασθένησαν, οι υπόλοιποι (αλλοδαποί) το Μ. Σαββατο θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Και για να ανάψω το φυτίλι του off topic, σε συνέχεια του προηγουμένου post, θα ταξιδέψουν Ανατολικά με πουλμαν ναυλωμένα από την Κομοτηνή.

Link to comment
Share on other sites

Και για να δώσω λίγη παραπάνω φωτιά στο φυτίλι, ελπίζω να υπάρχουν τπτ κανάλια στην επανεισδοχή τους στην χώρα και να τους πουν ποσό κακοί είναι αυτοί στο Γιουνάν και πόσο του πεταματού τους είχαν όλες αυτές τις μέρες, εν αντιθέση με το τι τους είχε επιφυλάξει ο τιτανομέγιστος Σουλτάν Ταγίπ..! 

Link to comment
Share on other sites

On 3/19/2020 at 7:09 PM, Annivas said:

Πιθανότερο σενάριο που βλέπω ειναι να ισχύσει οτι και στα σούπερ μάρκετ . 1 επιβάτης ανα 10τμ στους εσωτερικούς χώρους και ένας ανα καμπίνα .

Εχεις 2000 τετραγωνικά Σαλόνια και 30 καμπίνες θα περνεις 230 άτομα . Και σε αυτο το νούμερο ίσως δώσουν κατι παραπάνω στα συμβατικά λόγω εξωτερικών χωρών αν και δεν το πιστεύω γιατι οταν ο καιρος δεν θα ειναι καλός μοιραία θα μπουν μεσα .

Πλέον η αναλογία στα πλοία είναι ένας επιβάτης είναι ανά 15 τμ, εξαιτίας του COVID 19. Έτσι για παράδειγμα ο Αχαιός ταξιδεύει με μέγιστο πρωτόκολλο 77 επιβατών

Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Annivas said:

Με 1 επιβάτη ανα 15m2 και με κλειστά σύνορα,  για όλα τα ταχύπλοα που βασίζονται στον τουρισμό και στην ενδοιαμεση κίνηση που διπλασιάζουν τις περιληπτικές, το πιθανότερο σενάριο ειναι να μην ξεκινησουν καν. 
Στη παρούσα φάση η κατανάλωση ενός ταχύπλοου ειναι δευτερεύουσας συμμαχίας . Σε πρώτη προτεραιότητα είναι η ύπαρξη επιβατικής κίνησης που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι μηδενική .

Προφανως κι αν υπάρξει κινητικότητα θα παίξουν ρολο και οι καταναλώσεις για το ποια ταχύπλοα θα ξεκινησουν αλλα προς το παρόν εκείνο που απασχολεί τις εταιρείες  ειναι η ύπαρξη επιβατικής κίνησης 

Ασχέτως των υπολοίπων σωστών που γράφετε, το μέτρο του 1 επιβάτου ανά 15 τ.μ. και τα κλειστά σύνορα πόσο θα διαρκέσει;

Θα είναι μόνιμο;

Μπορεί να είμαι ανενημερωτος, για αυτό ρωτώ.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς θα διαρκέσει έως ότου αποφασίσει η κυβέρνηση και η κομισιον. . Οπότε έως τότε αυτες είναι οι βάσεις των σχεδιασμων των εταιρειών.. 

Link to comment
Share on other sites

Το προφανώς το γνωρίζω, καθώς και σέβομαι το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Όμως, δε φαντάζομαι 15αυγουστο με 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Ούτε κι εσαεί κλειστά σύνορα.

Συνήθως ο σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Έτσι θεωρώ...

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Γνωστός μου με μεγάλες 5 αστέρες και 4 αστέρες μονάδες σε νησί του βορείου Αιγαίου μου είπε περιληπτικά τις απαιτήσεις ενός μεγάλου tour operator για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που του φέρει κόσμο το καλοκαίρι.. 

°Αποστάσεις σε παραλίες και αν είναι δυνατόν πλεξιγκλάς μεταξύ από τις ξαπλώστρες 

°Όχι μπουφέδες πρωινού, μεσημεριανου, βραδυνου 

°Room service για οποιαδήποτε παραγγελία φαγητού η ποτού 

°Μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης που ούτε σε νοσοκομείο δεν εφαρμόζουν 

Και πάνω από όλα μεγάλες εκπτώσεις.. 

Ως φυσικό αποτέλεσμα ο άνθρωπος δεν θα ανοίξει τα ξενοδοχεία καν αποτι προβλέπει.. 

Επίσης τόσος κόσμος εδώ στη Ελλάδα που δεν θα έχει την ίδια οικονομική δυνατότητα όπως άλλες χρονιές δεν θα πάει καν διακοπές.. 

Οπότε ίσως και τα 15m2 να παραείναι αρκετά. 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

Όλα τα μέτρα του μεγάλου "tour operator" πως επιβεβαιώνονται;

Διότι στην παρούσα φάση δεν μιλάει κανένας γισ το πως θα γίνει το τουριστικό προιόν πέραν των κυβερνήσεων, οι οποίες θα θέσουν και τα μέτρα και όχι οι tour operators.

Μου φαίνεται too much λοιπον στις 22 Απρίλη να υπάρχει απαίτηση από κάποιον tour operator. 

Όσο για τις ακτοπλοικές, όλες είχαν ένα πλάνο για το φετινό καλοκαίρι το οποίο πήγε περίπατο. Σίγουρα δεν μένουν αμέτοχες, και στην παρούσα φάση, καθημερινά αξιολογούν την κατάσταση και καταρτίζουν το πως θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την παρουσία τους.

Ξανά σε αυτό παίζει ρόλο καταλύτη η κυβέρνηση. Διότι π.χ. η seajets έχει στις δηλώσεις δρομολογησης 10 ταχύπλοα σεζον. Με μεριμνα της κυβερνησης θα ορισθει πως θα γινει η εκτέλεση ή μη των δηλωθέντων δρομολογίων, ίσως πως θα πρέπει να διανεμηθεί η προσφερόμενη χωρητικότητα κ.α. Όλα αυτά χωρίς να ξέρω κατι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι. Με την κοινή λογική και τα έως τώρα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

 Έγραψα ότι "σε περίπτωση που του φέρει κόσμο" 

Ο μεγάλος tour operator είναι η TUI και πίστεψε με έχει τη δύναμη να απαιτεί πράγματα και καταστάσεις..

Επίσης όλα αυτά που ζητάει σίγουρα γνωρίζει γιατί τα ζητάει και ίσως να είναι και παραπάνω από όσα θα θεσπιστουν ως κανόνας για την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Επίσης η κυβέρνηση εδώ θα είναι τόσο απελπισμένη να έρθει συνάλλαγμα και χρήμα από τουρίστες που θα παρακαλάει να έρθουν και οι λεπροι από τη Σπιναλόγκα.. 

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Δεν με αφορά το σε περίπτωση που θα του φέρει κοσμο. Αναφέρθηκες σε προυποθέσεις τις οποίες τις έχει ήδη υιοθετήσει, κατά τα λεγόμενά σου.

Η αμφισβήτησή μου είναι ξεκάθαρη.

Ουτε η Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν καταλήξει στο πως θα γίνονται τα ταξίδια και τι μέτρα θα παίρνει ο εκάστοτε εμπλεκόμενος.

Πως γινεται ένας tour operator να έχει ήδη απαιτήσεις χωρίς να υπολογίζει τον ξενοδόχο; Επίσης το τι δύναμη έχει ο Tui κι ο κάθε Tui δεν με συγκινεί, και δε νομίζω οτι συγκινεί και καμία κυβέρνηση. Τα μέτρα θα τα λάβει η πολιτεία, και πανω σε αυτα ας χτισει μια ισχυροτερη πολιτική. Αλλά σήμερα καμία απαίτηση δεν έχει εκφραστεί εκ μέρους των αρμοδίων. 

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Nikos_Chania said:

Πως γινεται ένας tour operator να έχει ήδη απαιτήσεις χωρίς να υπολογίζει τον ξενοδόχο; Επίσης το τι δύναμη έχει ο Tui κι ο κάθε Tui δεν με συγκινεί, και δε νομίζω οτι συγκινεί και καμία κυβέρνηση. Τα μέτρα θα τα λάβει η πολιτεία, και πανω σε αυτα ας χτισει μια ισχυροτερη πολιτική. 

Οχι πια. :D 

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να μιλάμε για πράγματα που γνωρίζουμε έμμεσα η άμεσα.. Και όχι υποθέσεις βασισμένες σε πιστεύω η διαβάζοντας διάσπαρτα από εδώ και από εκεί.. 

Τώρα αν δεν σε συγκινεί η TUI (ο μεγαλύτερος tour operator στο κόσμο) εσένα πίστεψε με οτι την Ελληνική κυβέρνηση τη συγκινεί από τη στιγμή που της φέρνει σχεδόν 4 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα.. και δεν θα ρωτήσει την άποψή σου φαντάζομαι. 

Προφανώς για να ζητάει αυτά κάτι παραπάνω θα ξέρει και από εμένα και από εσένα..

Οσο για τη κυβέρνηση θα υιοθετήσει ότι πιο Light γίνεται σε μέτρα για το λόγο ότι το ΑΕΠ σου στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος του στο τουρισμό. 

Τέλος τα λεγόμενα μου ειναι γεγονότα που μου μετέφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και όχι ο κουμπάρος του μπατζανακη του σερβιτόρου ούτε εξέφρασα άποψη που έχω χωρίς να γνωρίζω ένα θέμα.. παρέθεσα γεγονός.. 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, MILTIADIS said:

Όταν βρίσκεσαι στο καθεστώς της παρούσας κατάστασης, ο καπιταλισμός όπως βλέπεις έχει εφαρμογή μονο στον ξανθομπούμπουρα της Δύσης.

3 minutes ago, Nereus said:

Καλό είναι να μιλάμε για πράγματα που γνωρίζουμε έμμεσα η άμεσα.. Και όχι υποθέσεις βασισμένες σε πιστεύω η διαβάζοντας διάσπαρτα από εδώ και από εκεί.. 

Τώρα αν δεν σε συγκινεί η TUI (ο μεγαλύτερος tour operator στο κόσμο) εσένα πίστεψε με οτι την Ελληνική κυβέρνηση τη συγκινεί από τη στιγμή που της φέρνει σχεδόν 4 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα.. και δεν θα ρωτήσει την άποψή σου φαντάζομαι. 

Προφανώς για να ζητάει αυτά κάτι παραπάνω θα ξέρει και από εμένα και από εσένα..

Οσο για τη κυβέρνηση θα υιοθετήσει ότι πιο Light γίνεται σε μέτρα για το λόγο ότι το ΑΕΠ σου στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος του στο τουρισμό. 

Τέλος τα λεγόμενα μου ειναι γεγονότα που μου μετέφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και όχι ο κουμπάρος του μπατζανακη του σερβιτόρου ούτε εξέφρασα άποψη που έχω χωρίς να γνωρίζω ένα θέμα.. παρέθεσα γεγονός.. 

Με 27 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, τα 4 της Tui δεν ειναι και πολλά, αν θες με αυτόν τον τροπο να δειξεις το μεγεθος του καλου που προσφερει ο ομιλος στη χωρα.

Ούτε τη δική σου άποψη ρώτησε, ωστόσο την εξέφρασες. Θεωρώ λάθος να εκφράζεσαι με τον τρόπο αυτό, καθώς εν μέρει προσπαθείς να επιβάλλεις την άποψη που σου μετέφερε ο ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων σε νησί του βορείου Αιγαίου.

Δεν με απασχολεί αν θα υιοθετήσει μέτρα light. Αλλά με τα light μέτρα με τα οποία προσβλέπει να στηρίξει το ΑΕΠ της μέσω του τουρισμού ενδέχεται να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα μέσω μίας έξαρσης σε απασχολεί; Κι αν αυτή η έξαρση γίνει ενόσω στην Ελληνική επικράτεια βρίσκονται 10εκ Έλληνες και 4εκ tui tourists, πως πιστεύεις οτι θα αντιμετωπιστεί η έξαρση; Με τι ΑΕΠ, με τι ΕΣΥ, με ποια μέτρα αντιμετώπισης;

Καλή και άγια η οικονομία, κινεί νήματα και τσέπες, αλλά ας σκεφτόμαστε και πιο διευρυμένα.

Link to comment
Share on other sites

διακρινω ενα πρωτογενες πλεονασμα τεστοστερονης και αδρεναλινης σημερα:P:wub:. κοιταξτε μην μπουμε στο βιβλιο Guinness, για την πρωτη διαδικτυακη μεταδοση sars-cov-2:)

αν αντιπαραβαλει κανεις, τις δηλωσεις των αρμοδιων αξιωματουχων (πολιτικων και γιατρων), σε ολες τις πληγεισες ευρωπαϊκες χωρες, ψωροκωσταινας συμπεριλαμβανομενης, βλεπουμε οτι συγκλινουν σε καποια βασικα σημεια:

  • σταδιακη αρση των περιοριστικων μετρων, αναλογα με την εξελιξη των κρουσματων. 
  • ισχυρη πιθανοτητα επαναφορας τους αν αυξηθουν παλι τα κρουσματα.
  • διατηρηση του social distancing μεχρι να τεθει σε κυκλοφορια εμβολιο και φαρμακο
  • ειδικα μετρα στις παραλιες (διαχωριστικα plexi glass αναμεσα σε ομπρελες και ξαπλωστρες κλπ)
  • καταστηματα εστιασης και υγειονομικου ενδιαφεροντος θα λειτουργουν μονο σε εξωτερικους χωρους και με περιορισμο στα ατομα ανα τ.μ.
  • περιορισμοι σε καθε ειδους συγκοινωνιακο μεσο (τοσο σε πυκνοτητα ατομων ανα τμ, οσο και στην αποσταση)
  • μετακινηση απο χωρα σε χωρα, μονο εφ'οσον εχουν προηγηθει 2 τεστ για τον ιο, που να απεχουν δεκαπενθημερο κλπ.
  • επιπλεον ειδικα μετρα για τα ξενοδοχεια (πχ η καταργηση του μπουφε ειναι κατι που συζητειται)

προσωπικα δεν μου φαινεται απιθανο να τα ζητα αυτα καποιος tour operator, ή να σκεφτονται καποιες επιχειρησεις του τουριστικου κλαδου (ξενοδοχεια, εστιατορια, πλοια κλπ), να μην λειτουργησουν καποιες μοναδες φετος.

 

YΓ: 4 στα 27, ειναι περιπου 15%. δεν μπορεις να το αγνοησεις ;) 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η κυβέρνηση μπορεί να θεσπίσει οποιαδήποτε μετρα στη διαμονή των τουριςτων στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα η κάποια minimum standard και νομίζω στο προσεχές διάστημα θα τα ανακοινώσει .
Το να έρθει ομως ο μεγαλύτερος tour operator να  βάλει στους ξενοδόχους κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις για να έρθουν πελάτες του δεν νομιζω να είναι κατι αθέμιτο η εκτός νόμου . Μπορει να ειναι απαίτηση πελατών , μπορει οι ίδιοι οι ιθύνοντες της Tui να θέσουν κάποια πιο αυστηρά standard στην φιλοξενία των πελατών της προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε δυσφήμισης του προϊόν τους σε περίπτωση κρούσματος η κρουσμάτων και συνάμα κάνοντας το πιο safe στη σημερινή εποχή να γινει πιο δελεαστικό για τους πελάτες της ώστε να το αγοράσουν.
 

 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Δεν προσπαθώ να επιβάλλω καμία άποψη και δεν νομίζω ότι είπα να γίνει κάτι.. Μετέφερα κάτι που μου είπε ένας άνθρωπος με ειδικό βαρος στο χώρο του.. 

Επίσης πάλι αν σου φαίνεται το 15% του συνόλου αμελητέο πάω πάσο.. 

Και ξαναλέω το τι θα κάνει η κυβέρνηση, ο ξενοδόχος και ο tour operator θα τα βρουν μεταξύ τους και δεν θα ρωτήσουν ούτε εμένα ούτε εσένα για το ποιες είναι οι απόψεις μας περί γενικού καλού και σοσιαλισμού.. 

Όπως είπε και ο Μιλτιάδης καλώς ήρθες στο καπιταλισμο

Επίσης έτσι για την ιστορία και προς επιβεβαίωση των λεγόμενων μου μπορείς να δεις και εδώ πόσο υπεράνω είναι η κυβέρνηση 

https://www.capital.gr/oikonomia/3446827/epafes-me-tui-kai-der-touristik-to-kubernitiko-plano-gia-na-kanei-ti-relans-o-ellinikos-tourismos

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι υπαρχει αληθεια στα λεγομενα και των 2 πλευρων οποτε για να γεφυρωσω (ισως :D ) το χασμα θελω να καταθεσω και την δικη μου αποψη επι του θεματος.

Καταρχην προσυπογραφω αυτο που μας μετεφερε ο @Nereus στο ποστ του που εχει να κανει με τις πληροφοριες του φιλου ξενοδοχου απο το Βορειο Αιγαιο.Ετσι ειναι ευτυχως 'η δυστυχως οι πρακτορες (οι τουρ οπερεητορς που λεμε και στα χωρια μας) θα θεσουν τους δικους τους αυστηρους ορους σε υγειονομικο επιπεδο.Και θα το κανουν αυτο ακριβως για να προσελκυσουν πελατες,διοτι φετος μονο καποιος που θα εμπνεει ασφαλεια θα μπορει να τραβηξει κοσμο.Και θα χουν συμμαχους μαζι τους τις κυβερνησεις των χωρων τους. Και επειδη μιλαμε για TUI δηλαδη για Γερμανια,εχοντας συναντησει στη δουλεια μου και Γερμανους τουριστες και ανθρωπους που εργαζονται στην TUI δεν περιμενω καμια εκπτωση σε θεματα safety και σχετικων απαιτησεων.Αλλωστε ειναι γνωστο οτι οι φιλοι μας οι Γερμανοι χωρις εγγυηση δεν πανε ουτε μεχρι το περιπτερο.

Στο γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να υποκυψει σε διαφορα''θελω''της Ευρωπαικης τουριστικης βιομηχανιας η Ελληνικη κυβερνηση ειναι πασιφανες.Στα ταμεια δεν υπαρχει σαλιο,ο τουρισμος αποτελει το 20% του ΑΕΠ μας,οι πιεσεις στη διεθνη οικονομια το επομενο διαστημα θα ειναι τεραστιες οποτε ειναι πολυ πιθανον μοιραια να καταληξουμε στο''μαζευε κ ας ειν' και ρογες''.Οι πολιτικες της ΕΕ στο πεδιο του τουρισμου-διαχρονικα-ηταν εναρμονισμενες με τις απαιτησεις της αγορας,οποτε θεωρω πιθανοτατο το νεο πλαισιο ταξιδιων να συνδιαμορφωθει απο κομισιον,αεροπορικες εταιρειες,tour operators κλπ οποτε ναι,η γνωμη τους μετραει.

Απο την αλλη δεν μπορω να προσπερασω τις ανησυχιες του @Nikos_Chania για ζητηματα διασπορας της νοσου,εισαγομενων περιστατικων κλπ.Θα αποτελεσει μεγαλο προβλημα για τα νησια(οχι για ολα)η διαχειριση τους σε ενδεχομενη εμφανιση τους.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ερθει κανεις στην Ελλαδα φετος για να μη μας μολυνει(οπως γραφουν καποιοι στο διαδικτυο,οχι εδω μεσα).Θεωρω οτι μεσω καποιων διακρατικων συμφωνιων ο τουρισμος μπορει και εχει χωρο και το 2020 στην Ελλαδα.Χωρες παραδοσιακοι μας πελατες οπως η Νορβηγια,η Δανια,η Φινλανδια,η Ρωσια κα. δεν εχουν ιδια εκθεση στο προβλημα με αλλους μας φιλους οπως οι Αγγλοι,οι Αμερικανοι,οι Κινεζοι 'η οι Σουηδοι.

Σαφως και πολλοι δεν θα ανοιξουν καν φετος(υπολογιζεται ενα 30%),σαφως και οσοι ανοιξουν θα δουλεψουν οπως εχω ξαναγραψει εδω Ιουλιο-Αυγουστο-Σεπτεμβριο(αν δεν βρεθει καποιας μορφης θεραπεια ξεχαστε τον Οκτωβρη)και με απωλειες της ταξης του 40-50% σε σχεση με περισυ οσων αφορα αυτο το τριμηνο.Ομως οταν κανουμε σαν λαος τετοιες θυσιες εναμιση μηνα τωρα δεν δεχομαι οτι τις καναμε απλα και μονο για να σωσουμε τα τομαρια μας απο τον ιο και σε λιγους μηνες να ειμαστε περιφερομενοι επαιτες με 25% ανεργια και τις μισες επιχειρησεις μας φαλιρισμενες.Ουτε να ακουμε οτι θα δεχθουν τουριστες οι Βαλεαριδες νησοι κι εμεις εδω με 100τοσος θανατους θα κατεβασουμε ρολα σ ολη τη χωρα.

Υ.Γ Το κλειδι στην ιστορια βεβαια μην ξεχναμε οτι το κρατανε οι αεροπορικες εταιρειες.Οσα τεστ και να κανεις στο αεροδρομιο,οτι συμφωνιες και να κανεις αμα η αεροπορικη αγορα φουνταρει και πετσοκοψουν το προγραμματα των δρομολογιων τους οι εταιρειες κλαφτα Χαραλαμπε..Και επειδη ειμαστε και ναυτιλιακο φορουμ για να μην ξεφευγουμε και πολυ :D μην τους περιμενετε φετος με τα πλοια της γραμμης Ελλαδας-Ιταλιας τους οποιους τουριστες οποτε τα τετραγωνικα στα σαλονια των Κρουζ φτανουν οχι μονο για οσους μπουν αλλα και για διοργανωση εν πλω αγωνων πινκ-πονκ μεταξυ των επιβατων(για το ΧΙ δεν παιρνω κ ορκο γιατι εκει ειναι καπως πιο στριμωχτα τα πραματα :D )..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...